Založ si blog

Kočner, verzus sudkyňa Repáková!

Ďalší prípad zo série tých o ktorých si mnohí Slováci „v tichosti šuškajú,“ že slovenské súdnictvo je skrz na skrz načisto skorumpované.

Dnes sme sa dozvedeli, že sudkyňa Repáková dostala podmienku na 3 roky za spiknutie s Kočnerom. Vyhla sa tvrdej base, začo by za normálnych okolnosti prišla minimálne o svoju funkciu a už ani nehovorím o tom, žeby mala dostať doživotný zákaz vykonávať sudkyňu, keď ako sudkyňa spáchala pri rozhodovaní trestný čin.

Ale pripomeňme si, čo vlastne sa medzi Kočnerom a bývalou sudkyňou Okresného súdu Bratislava I Miriam Repákovou odohralo. Sudkyňa spoznala svoj trest za vybavovačky s odsúdeným podnikateľom Mariánom Kočnerom. Totiž na jeho pokyn rozhodla v sledovanej kauze Technopol v prospech jeho ľudí. „Exsudkyňa Repáková bola obvinená pre tzv. zločin ohýbania práva.“

(S prokurátorom uzavrela dohodu o vine a treste, ktorú v piatok potvrdil Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Výsledkom je trojročná podmienka a zákaz vykonávania povolania sudkyne na štyri roky). „Súd vyhodnotil túto dohodu ako primeranú a spravodlivú,“ uviedla sudkyňa Ružena Sabová.

No dorazil ma nasledovný text, že peňažný trest Repáková nedostala. „Ziskuchtivosť v jej konaní nebola totiž preukázaná,“ vysvetlil prokurátor.

„Sudkyňa rozhodovala o kauze, ktorá sa ho týkala, nie na základe práva, ale v prospech odsúdeného podnikateľa. Kočnerovi blízki ľudia sa tak následne mohli dostať k 20-miliónovému majetku.“ Zdroj repakova-za-spiknutie-s-kocnerom-3-roky-podmienka

Po prečítaní tejto vety – „Ziskuchtivosť v jej konaní nebola totiž preukázaná,“ – som sa dobre pobavil. 🤣 Ale zároveň s tým vo mne vzkypela žlč a povedal som si toto môžu tvrdiť tomu čo seno žerie. Veď ona toto všetko spravila len preto, že Kočner má krásne modré oči, no nie? 😂

Toto sa naozaj môže diať iba na Slovensku, tak „malý zlodej“, ktorý ukradne nejaký tovar za pár desiatok eur dostane vyšší trest ako sudkyňa, ktorá má v rukách moc a preto by mala automatický dostať exemplárny trest!

Ale je sa čomu čudovať, keď sudcovia chránia jeden druhého? Oni predsa jeden druhého do basy nepošlú, veľmi dobre si uvedomujú, že aj oni sa môžu veľmi ľahko ocitnúť na šikmej ploche a tak budú očakávať od svojich kolegov zhovievavosť a udelenie nižšieho trestu, ako by si zaslúžili.

PS

Nejdem teraz zisťovať začo sedí Jankovská, ale myslím si, že Repáková by mala sedieť spolu s ňou.

Vážení novinári, verte, že už čoskoro nastane doba, že slovo „vraj“ nebudete používať!

04.05.2024

Škrabálkovia, naozaj si myslite, že do útoku vraj zostávajú dni? Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most… „Rusko bude reagovať „zničujúcim odvetným úderom“ v prípade, že Ukrajina s podporou Západu zaútočí na Kerčský most alebo anektovaný Krymský polostrov, varovala v piatok hovorkyňa ruského ministerstva [...]

Poľský expremiér skritizoval Brusel!

03.05.2024

Poľský expremiér Mateusz Morawiecki na európskej únii nenechal nitku suchú, vyhlásil, že Brusel je hrozbou pre demokraciu v Európe. Expremiér tvrdí, že EÚ zadržaním fondov ovplyvnila výsledok parlamentných volieb v Poľsku. Viac v tomto zdroji polsky-expremier-sa-obul-do-bruselu Hádam ani nie je potrebné povedať, že za tieto vyjadrenia ho predstavitelia poľskej [...]

Odborníci tvrdia, že Vláda na nás chystá ďalší bič – zdražovanie.

01.05.2024

A zaslúžime si opak?! – Hneď v úvode sa ospravedlňujem za nasledujúce slovo, teliatka, čo ste volili Fica, čakali ste snáď opak? Nová daň a zdražovanie sladkých vôd! Hore pôjdu všetky tieto populárne tovary. „Rezort financií potrebuje konsolidovať a minister Ladislav Kamenický zháňa peniaze, kde sa dá. Jeho ministerstvo prišlo s návrhom zákona na [...]

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

Rómske deti / Rómovia / Róm /

Prieskum: Žiaci z marginalizovaných rómskych komunít by sa podľa 60 % Slovákov mali vzdelávať oddelene

05.05.2024 20:02

Prieskum CEEV Živica a Teach bol uskutočnený v spolupráci s prieskumnou agentúrou Focus vo februári 2024 na vzorke 1025 respondentov.

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 163
Celková čítanosť: 452539x
Priemerná čítanosť článkov: 2776x

Autor blogu