Založ si blog

Je to pravda čo povedal Fico?

Je to naozaj tak ako hovorí pán Fico, že opozičné strany žiadajú zastavenie európskych fondov pre Slovensko?

Predseda vlády Robert Fico hovoril na rokovaní Výboru Národnej rady SR pre európske záležitosti o údajnej „vlastizrade“ slovenskej opozície v Bruseli.

Toto je Ficov výrok: „Opozičné strany navštevujú predstaviteľov Európskej komisie a Európskeho parlamentu a vyslovene žiadajú zastavenie európskych fondov pre Slovensko. Klasický koalično-opozičný súboj je jedna vec, ale druhá vec je spôsobovať škody Slovenskej republike“. Zároveň dodal, že v písomných podaniach, ktoré šíri opozícia v Európskom parlamente, sú hrubé klamstvá, „ako napríklad, že ideme rušiť Špecializovaný trestný súd, pretože nikdy nebol v pláne na rušenie“. Zdroj spravy.pravda.sk

Pripomeniem ako Matovičova a Hegerova vláda dokázala minúť (využiť) resp. nevyužiť eurofondy. Eurofondové obdobie sa začalo v januári 2021 a z predošlého obdobia sme nedokázali minúť viac ako 30% percent. Slovensko tým potvrdilo povesť krajiny neschopnej využiť príležitosť, ktorú jej Európska komisia a Únia ponúkajú.

V Júny 2023 sa premiér Ľudovít Ódor vyjadril, že ak Slovensko nepridá, do konca roka môže prísť o 800 miliónov eur. Vláda totiž pripravila eurofondový účet: bolo potrebné minúť takmer päť miliárd, ale už vtedy sa rátalo s tým, že práve 800 miliónov je predbežne stratených.

Slovensko prichádza o vzácne peniaze a jeho vlády nie sú schopné vyčerpať eurofondy! – Takže ak terajšia opozícia mala možnosť a veľkú šancu vyčerpať eurofondy, tak miesto toho zlyhala, a teraz, keď má možnosť svoju chybu napraviť, tak novej vláde to ešte viac znepríjemňuje tým, že žiada zastavenie európskych fondov pre Slovensko. No pekne!

PS

Samozrejme aspoň zatiaľ o tom nie je žiadny dôkaz, ale ako sa hovorí bez vetra sa ani lístok nepohne.

Takže už vieme, čo USA dovolili európskym médiám zverejniť…

11.05.2024

Teraz nám ešte prezraďte aj to, čo vám písať prísne zakázali!? Konkrétne, teraz už vieme aké veľké zmeny nastali na Ukrajine: Čo čaká mužov, ktorí odmietnu bojovať?! Že mastné pokuty sú len začiatok. „Parlament prijal návrh novely zákona o vojenskej legislatíve, kde sa budú v prípade jeho porušenia udeľovať vyššie sankcie. Mužov povolaných na front čaká [...]

Neverím, že to nebol sám Putin, kto rozhodol o tom, kto bude ruským premiérom!

10.05.2024

Ruský diktátor navrhol Štátnej dume, dolnej komore parlamentu, aby potvrdila Michaila Mišustina vo funkcii premiéra. Naozaj? – Zdroj rusky-prezident-spravil-krok-na-ktory-vsetci-cakali/ – Nenachádzam slov, bol som presvedčený, že ten kto, bude zastávať post premiéra, že toto je v plnej právomoci Putina. No ako vidieť Putin si váži ústavu, len či to všetko nerobí [...]

Po polroku som sa skúsil prihlásiť na starom blogu…

08.05.2024

Potešil som sa ako malý chlapec, že ako dobre, že sa mi to podarilo hneď na prvý šup, no hneď som upadol do smútku, keď som zistil, že som sa prihlásil na novom blogu. Bohužiaľ tu na blogovisku Pravda ma niektoré veci dokážu riadne vytočiť, zároveň si uvedomujem, že je to celkom jednoduché, ak to človek ovláda, lenže mňa nebaví zakaždým otvárať blog emailom a [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Fatálne zlyhanie Ukrajiny, či falošná ruská ofenzíva? Čo sa deje v Charkovskej oblasti

13.05.2024 15:00

Blízko ruských hraníc prebiehajú zúrivé bitky, pričom ukrajinskí vojaci sa v početnej nevýhode snažia zadržať ruskú pozemnú ofenzívu, uviedol Zelenskyj.

Russia-Ukraine-War-The Draft

Ukrajinci skáču do rieky smrti, aby sa vyhli frontu. Koľko sa ich už utopilo a čo čaká mužov, ktorých pohraničníci chytia?

13.05.2024 15:00

Branci, ktorí nechcú bojovať, hľadajú všemožné spôsoby úniku do zahraničia. Jeden sa prestrojil za ženu, iní sa odhodlali preplávať rieku.

brusel, eurovoľby,

Mladí Európania, aj Slováci, majú záujem hlasovať v eurovoľbách

13.05.2024 14:33

Európska komisia zverejnila najnovší prieskum Eurobarometra o mládeži a demokracii.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 167
Celková čítanosť: 460131x
Priemerná čítanosť článkov: 2755x

Autor blogu