Založ si blog

Slovensko je na treťom mieste s najvyšším počtom osôb za mrežami v EÚ!

Horšie na tom sú už iba Poliaci a Maďari. Keď sa nad tým vážne zamyslíte, je to pre našu krajinu veľká hanba a tým sa zároveň vzďaľujeme od trendov vo vyspelejších krajinách.

Vláda za tým vidí aj obmedzené ukladanie alternatívnych trestov. „Výsledkom sú preplnené ústavy na výkon trestu odňatia slobody, nevyhovujúce materiálne podmienky v nich a enormné finančné nároky väzenského systému na štátny rozpočet,“ píše Ficov kabinet v dôvodovej správe. „Náklady na jednu väznenú osobu za rok predstavovali v roku 2022 sumu 23 556 eur, čo je priemerne 64,54 eura na deň,“ uviedla pre Pravdu hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže Monika Kacvinská. Zdroj spravy.pravda.sk

Aký to paradox, len nedávno som kdesi čítal, že Slovensko najviac utráca na dôchodcov. Ak by slovenskí dôchodcovia poberali také dôchodky ako ich poberajú dôchodcovia vo vyspelých krajinách, tak by som to šíriteľom takýchto správ dal za pravdu, lenže všetci vieme, že väčšine slovenských dôchodcov skutočne niet čo závidieť. Takže takýto odborníci by sa mali skôr zamyslieť nad tým, či nie je najvyšší čas riešiť situáciu s preplnenými väznicami a vynakladaním finančných prostriedkov na ich chod z našich daní.

Na aktuálny rok ešte nie sú známe údaje, no môže sa to odraziť od inflácie a potom budú ešte vyššie. K tomu je potrebné uviesť ešte aj to, že v tom nie sú len platy personálu, na ktoré sa väzňom skladáme, ale vo výdavkoch sú zarátané aj elektrina, plyn, jedlo a doprava, takisto aj poistné odvody, pohonné látky, dane, údržba, opravy či nákup materiálov na bežnú prevádzku.

Skutočne sú medvede najväčším problémom pre Slovákov?

26.04.2024

To nie medvede napádajú ľudí, ale ľudia svojou bezohľadnosťou k prírode a lesnej zvery - spravili z nich "monštrá"...

Ukrajinský minister zahran. vecí Dmytro Kuleba potvrdil medializované správy…

25.04.2024

…potvrdil, že jeho rezort pripravil nový postup pri poskytovaní konzulárnych služieb v zahraničí pre mužov z Ukrajiny v mobilizačnom veku. „Kuleba v utorok v statuse na sociálnej sieti X napísal, že ak muž podliehajúci mobilizácii odišiel do zahraničia, ukázal svojej vlasti, že jej prežitie sa ho netýka.“ Zdroj [...]

Tempom, akým sa stavajú naše diaľnice, tak takto nebudú dokončené ani za 50 rokov!

24.04.2024

Ako zaostávame za vyspelejšími krajinami – o tom hovorí aj nasledujúce video, ak si ho pozriete, tak nepochybujem o tom, že váš názor bude rovnaký ako môj. Môj postreh k spomenutému videu: https://www.youtube.com/watch?v=XTYVgoJVRqA Maličké elektrárne postavené pozdĺž diaľnic vyrábajú elektrinu z protiidúcej premávky vozidiel, – rotujúce lopatky [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 158
Celková čítanosť: 441842x
Priemerná čítanosť článkov: 2796x

Autor blogu