Založ si blog

Hegerov cirkus s termínom predčasných volieb

Iba zaslepenec nemôže vidieť ako Matovič a Heger vydierajú Slovensko naťahovaním termínu predčasných volieb. Je už iba deň pred vypršaním ultimáta prezidentky Zuzany Čaputovej a ešte stále nie je jasné, kedy sa budú konať predčasné voľby. Proste parlamentný cirkus pokračuje. Dá sa povedať, že Slováci si už na tieto móresy koalície zvykli, hoci vôbec nepochybujem o tom, že ak by nejaký horlivý politik zvolal občanov k protestu, že väčšina Slovákov sa dožaduje toho, aby predčasné voľby boli už v júni 2023 (a na tribúne by ho ešte podporil niektorý – Slovákmi obľúbený slovenský herec), tak tie predčasné voľby by boli už naozaj v júni. Lenže s určením definitívneho termínu predčasných volieb nerobia cirkus poslanci koaličných a opozičných strán, ako sa nám snaží naznačiť dočasne poverený premiér Heger lebo ten cirkus s termínom predčasných volieb robí on sám ako dočasne poverený premiér Heger. Vidíme, že v tomto prípade pravidla demokracie u pána Hegera idú bokom, moc mu zachutila tak, že nečudoval by som sa ak by ho v tom „obdivoval“ ešte aj Vladimír Mečiar. Neprekvapilo by ma už ani to, ak by si koaliční poslanci privlastnili právomoci prezidentky a cez Národnú radu a jej výbory dirigovali vládu.

Myslím si, že k uvedenému textu už netreba nič viac dodávať, všetko je jasné a zrozumiteľné

Môj názor je, že ak by bol pán Heger na svojej terajšej pozícii naozajstným chlapom a nie trasorítkou, tak by sa v NR SR postavil pred poslancov parlamentu a vyjadril by svoj rázny postoj varovaním, že trvá na tom, aby sa predčasné voľby konali v júni 2023 a ak ten termín neschvália, tak okamžite odstupuje z funkcie dočasného premiéra a svoju plnú moc odovzdáva do rúk pani prezidentky.

JE TO IBA BOJ O KORYTO!

DODATOK

Priatelia, to čo teraz napíšem s témou v blogu nesúvisí, ale ako príklad bude poučením pre vodičov motorových vozidiel, ktorí nerešpektujú pravidlá cestnej premávky.

Dnes predpoludním som sa vybral autom do Zlatej Idky na túru ku Kojšovej Holi. Nechýbalo veľa a moja cesta mohla skončiť hneď na začiatku resp. iba 350 metrov od nášho bloku. Blížil som sa k hlavnej ceste (Moskovská trieda) a vo chvíli, keď som sa blížil ku križovatke z mojej pravej strany mi vbehla osobným autom vodička… išla z vedľajšej cesty resp. z parkoviská a vôbec sa nepozrela vľavo, či neprichádza nejaké vozidlo (čiže moje auto). Ešte by sa v jej prípade dalo prižmúriť oko, že sa nepozrela vľavo, ale iba vpravo – čo skutočne nemá logiku lebo najprv sa vodič musí pozrieť vľavo lebo skôr sa môže zraziť s vozidlom prichádzajúcim zľava – vozidlo je hneď na kraji cesty, čiže bližšie k nej. Lenže hlavný dôvod prečo sa tá vodička nepozrela vľavo bol ten, že práve s niekým telefonovala – ľavú ruku s mobilom mala pritlačenú k ľavému uchu, okamžite som na ňu zatrúbil a rýchlo som šliapol na brzdu, šťastím pre nás oboch bolo, že som išiel iba 25 kilometrovou rýchlosťou (ku križovatke od tohto miesta kde mi prekrížila cestu som potreboval prejsť ešte 30 metrov, takže logicky som rýchlo ísť ani nemohol).

Ak by tá vodička toto spravila pred policajtmi, tak nielen žeby zaplatila pokutu zato, že počas jazdy telefonovala, ale aj zato, že nedala prednosť vozidlu prichádzajúcemu po hlavnej ceste.

No najviac ma dožralo, že po mojom zatrúbení mi ukazovala svoj mobil priložením k oknu ako keby sa mi tým chcela ospravedlniť – a ešte sa pritom zaškerila, že akože veď sa nič také zlé nestalo. Ako som už spomenul, ak by to isté spravila pred policajtmi, tak nielen žeby na mieste zaplatila pokutu za telefonovanie počas jazdy, ale ešte by jej zobrali vodičské oprávnenie a poslali by ju na preskúšanie pravidiel cestnej premávky.

Mimochodom dnes bolo na Kojšovej Holi pekné počasie, spravil som si tam zopár záberov a vkladám ich sem, aby ste sa aspoň takto mohli pokochať nádherou, akú nám príroda ponúka.

V cieli

Ak by ruský prezident dobyl Ukrajinu, urobil by to, čo urobil Adolf Hitler s Československom!

28.04.2024

Keď som to isté tvrdil zhruba pred polrokom, tak ma rusofili išli „ukameňovať“, že čo si to dovoľujem?! A to som len obyčajný bloger, ani si nechcem predstaviť, čo spravia teraz poľskému ministrovi zahraničia Radoslawovi Sikorskému, keď ten pred médiami verejne povedal: „Ak by ruský prezident Vladimir Putin dobyl Ukrajinu, urobil by to, „čo (Adolf) Hitler urobil [...]

Pán premiér, veľmi rýchlo ste zabudli na Vaše predvolebné sľuby!

27.04.2024

Momentálne Vláda s parlamentom rieši, čo spraviť s premnoženými medveďmi, ale nedá sa povedať, žeby to vyšlo z ich iniciatívy, príčinou boli voliči, ktorí sa začali masovo sťažovať, že medvede im naháňajú strach… Včera večer som o tejto téme napísal blog – a v debate pod ním mi jeden z čitateľov napísal takýto [...]

Skutočne sú medvede najväčším problémom pre Slovákov?

26.04.2024

To nie medvede napádajú ľudí, ale ľudia svojou bezohľadnosťou k prírode a lesnej zvery - spravili z nich "monštrá"...

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

Pellegrini, Zuzana Dolinková, Raši,

Za koniec Rázsoch chcú odvolávať ministerku Dolinkovú. Je to politický bulvár, háji sa ministerka. OĽaNO a SaS sa hádajú

29.04.2024 17:35

Bola to len otázka času, keď bude musieť ministerka Dolinková stáť pred Achillovou pätou rezortu – polstoročia nedokončeným projektom nemocnice Rázsochy.

Mark Rutte

Turecko podporí kandidatúru Marka Rutteho na šéfa NATO. Výhrady má už len Orbán

29.04.2024 16:48

Turecko aj Maďarsko ako členovia NATO predtým vyjadrili výhrady voči Rutteho kandidatúre.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 160
Celková čítanosť: 445369x
Priemerná čítanosť článkov: 2784x

Autor blogu