Založ si blog

Je to pravda čo povedal Fico?

Je to naozaj tak ako hovorí pán Fico, že opozičné strany žiadajú zastavenie európskych fondov pre Slovensko?

Predseda vlády Robert Fico hovoril na rokovaní Výboru Národnej rady SR pre európske záležitosti o údajnej „vlastizrade“ slovenskej opozície v Bruseli.

Toto je Ficov výrok: „Opozičné strany navštevujú predstaviteľov Európskej komisie a Európskeho parlamentu a vyslovene žiadajú zastavenie európskych fondov pre Slovensko. Klasický koalično-opozičný súboj je jedna vec, ale druhá vec je spôsobovať škody Slovenskej republike“. Zároveň dodal, že v písomných podaniach, ktoré šíri opozícia v Európskom parlamente, sú hrubé klamstvá, „ako napríklad, že ideme rušiť Špecializovaný trestný súd, pretože nikdy nebol v pláne na rušenie“. Zdroj spravy.pravda.sk

Pripomeniem ako Matovičova a Hegerova vláda dokázala minúť (využiť) resp. nevyužiť eurofondy. Eurofondové obdobie sa začalo v januári 2021 a z predošlého obdobia sme nedokázali minúť viac ako 30% percent. Slovensko tým potvrdilo povesť krajiny neschopnej využiť príležitosť, ktorú jej Európska komisia a Únia ponúkajú.

V Júny 2023 sa premiér Ľudovít Ódor vyjadril, že ak Slovensko nepridá, do konca roka môže prísť o 800 miliónov eur. Vláda totiž pripravila eurofondový účet: bolo potrebné minúť takmer päť miliárd, ale už vtedy sa rátalo s tým, že práve 800 miliónov je predbežne stratených.

Slovensko prichádza o vzácne peniaze a jeho vlády nie sú schopné vyčerpať eurofondy! – Takže ak terajšia opozícia mala možnosť a veľkú šancu vyčerpať eurofondy, tak miesto toho zlyhala, a teraz, keď má možnosť svoju chybu napraviť, tak novej vláde to ešte viac znepríjemňuje tým, že žiada zastavenie európskych fondov pre Slovensko. No pekne!

PS

Samozrejme aspoň zatiaľ o tom nie je žiadny dôkaz, ale ako sa hovorí bez vetra sa ani lístok nepohne.

Takže NATO sa pripravuje na pozemný konflikt s Ruskom

05.06.2024

Všetko nasvedčuje, že armádnym generálom NATO sa zachcelo bojovať, to, že týmto svet vtiahnu do 3. svetovej vojny, ich asi príliš netrápi, vyhovárajú sa na možný útok z Moskvy. „NATO plánuje niekoľko „pozemných koridorov“ na rýchly presun amerických jednotiek a tankov do predných línií v prípade veľkej európskej pozemnej vojny s Ruskom,“ zdroj [...]

Skutočne je NATO našou istotou?!

02.06.2024

Všetko nasvedčuje, že kým sa nič nedeje, že na obzore nie je nikto, kto by chcel našu krajinu ohroziť, tak všetci nás ubezpečujú, že môžeme byť radi, že sme v NATO. Ale akonáhle sa začne riešiť či sú štáty NATO schopné v prípade veľkého ruského útoku na Európu poskytnúť dostatočnú ochranu, tak realita je taká, že „táto ochrana je menej než [...]

Hlúpy otec, riskoval život svojho 6 ročného syna!

31.05.2024

Živo si viem predstaviť akoby sa nielen slovenské, ale aj svetové médiá predbiehali informáciami o tom k akému nešťastiu došlo na Slovensku pred Pellegriniho domom, keď člen bezpečnostných zložiek novozvoleného prezidenta včera krátko po 16. hodine zastrelil 6 ročného chlapca, ktorý s kuklou na hlave držal atrapu pištole namierenú na nehnuteľnosť, v [...]

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini: Chcem byť silnou hlavou štátu, využijem svoje politické skúsenosti

16.06.2024 14:07

Nový prezident Peter Pellegrini považuje za svoju výhodu skutočnosť, že ako prvý politik v novodobej histórii zastával všetky tri najvyššie politické funkcie.

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

Nemci zaznamenali už dve tisícky nelegálnych migrantov, ktorí prešli cez Bielorusko

16.06.2024 11:20

Nemecká spolková polícia za prvých päť mesiacov tohto roka zaregistrovala 2215 nelegálnych migrantov, ktorí do krajiny dorazili tzv. bieloruskou cestou.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 181
Celková čítanosť: 498681x
Priemerná čítanosť článkov: 2755x

Autor blogu