Založ si blog

Kočner, verzus sudkyňa Repáková!

Ďalší prípad zo série tých o ktorých si mnohí Slováci „v tichosti šuškajú,“ že slovenské súdnictvo je skrz na skrz načisto skorumpované.

Dnes sme sa dozvedeli, že sudkyňa Repáková dostala podmienku na 3 roky za spiknutie s Kočnerom. Vyhla sa tvrdej base, začo by za normálnych okolnosti prišla minimálne o svoju funkciu a už ani nehovorím o tom, žeby mala dostať doživotný zákaz vykonávať sudkyňu, keď ako sudkyňa spáchala pri rozhodovaní trestný čin.

Ale pripomeňme si, čo vlastne sa medzi Kočnerom a bývalou sudkyňou Okresného súdu Bratislava I Miriam Repákovou odohralo. Sudkyňa spoznala svoj trest za vybavovačky s odsúdeným podnikateľom Mariánom Kočnerom. Totiž na jeho pokyn rozhodla v sledovanej kauze Technopol v prospech jeho ľudí. „Exsudkyňa Repáková bola obvinená pre tzv. zločin ohýbania práva.“

(S prokurátorom uzavrela dohodu o vine a treste, ktorú v piatok potvrdil Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Výsledkom je trojročná podmienka a zákaz vykonávania povolania sudkyne na štyri roky). „Súd vyhodnotil túto dohodu ako primeranú a spravodlivú,“ uviedla sudkyňa Ružena Sabová.

No dorazil ma nasledovný text, že peňažný trest Repáková nedostala. „Ziskuchtivosť v jej konaní nebola totiž preukázaná,“ vysvetlil prokurátor.

„Sudkyňa rozhodovala o kauze, ktorá sa ho týkala, nie na základe práva, ale v prospech odsúdeného podnikateľa. Kočnerovi blízki ľudia sa tak následne mohli dostať k 20-miliónovému majetku.“ Zdroj repakova-za-spiknutie-s-kocnerom-3-roky-podmienka

Po prečítaní tejto vety – „Ziskuchtivosť v jej konaní nebola totiž preukázaná,“ – som sa dobre pobavil. 🤣 Ale zároveň s tým vo mne vzkypela žlč a povedal som si toto môžu tvrdiť tomu čo seno žerie. Veď ona toto všetko spravila len preto, že Kočner má krásne modré oči, no nie? 😂

Toto sa naozaj môže diať iba na Slovensku, tak „malý zlodej“, ktorý ukradne nejaký tovar za pár desiatok eur dostane vyšší trest ako sudkyňa, ktorá má v rukách moc a preto by mala automatický dostať exemplárny trest!

Ale je sa čomu čudovať, keď sudcovia chránia jeden druhého? Oni predsa jeden druhého do basy nepošlú, veľmi dobre si uvedomujú, že aj oni sa môžu veľmi ľahko ocitnúť na šikmej ploche a tak budú očakávať od svojich kolegov zhovievavosť a udelenie nižšieho trestu, ako by si zaslúžili.

PS

Nejdem teraz zisťovať začo sedí Jankovská, ale myslím si, že Repáková by mala sedieť spolu s ňou.

Ukrajinský minister zahran. vecí Dmytro Kuleba potvrdil medializované správy…

25.04.2024

…potvrdil, že jeho rezort pripravil nový postup pri poskytovaní konzulárnych služieb v zahraničí pre mužov z Ukrajiny v mobilizačnom veku. „Kuleba v utorok v statuse na sociálnej sieti X napísal, že ak muž podliehajúci mobilizácii odišiel do zahraničia, ukázal svojej vlasti, že jej prežitie sa ho netýka.“ Zdroj [...]

Tempom, akým sa stavajú naše diaľnice, tak takto nebudú dokončené ani za 50 rokov!

24.04.2024

Ako zaostávame za vyspelejšími krajinami – o tom hovorí aj nasledujúce video, ak si ho pozriete, tak nepochybujem o tom, že váš názor bude rovnaký ako môj. Môj postreh k spomenutému videu: https://www.youtube.com/watch?v=XTYVgoJVRqA Maličké elektrárne postavené pozdĺž diaľnic vyrábajú elektrinu z protiidúcej premávky vozidiel, – rotujúce lopatky [...]

Rusko zničilo charkovskú televíznu vežu…

24.04.2024

Všetko nasvedčuje tomu, že niektorým politikom tá 3. svetová vojna naozaj veľmi chýba!

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 157
Celková čítanosť: 439247x
Priemerná čítanosť článkov: 2798x

Autor blogu