Založ si blog

Zbrane proti vojne sú ako alkohol proti alkoholizmu!

Od 24. februára 2022 neprejde deň aby sme sa v médiách nedočítali o nejakých dodávkach zbraní pre Ukrajinu. Spočiatku to vyzeralo celkom sľubne, že ukrajinská armáda ruského agresora pošle pomerne rýchlo tátam späť na jeho územie, no s pribúdajúcimi dňami a mesiacmi sa vojna rozšírila a teraz to vyzerá, že jej koniec je v nedohľadne a je otázne či ten koniec vojny na UA bude? Dvaja najvyšší predstavitelia oboch krajín (ruský chodí v topánkach s vysokými opätkami, aby sa svojou výškou mohol vyrovnať svojmu opozičníkovi) sa pred celosvetovými médiami predbiehajú konfrontačnými vyhláseniami, že k mieru resp. k rokovaniam o mieri nie je ochota tak na strane UA ako aj Kremľa.

Zelenský hovorí o Putinovi, že ten človek robí pravý opak toho, čo sľúbi a nemožno mu veriť. Putin, ten naopak neustále hovorí, že Ukrajina má prenechať anektované oblasti Rusku lebo tie mu odjakživa patrili. Zelenský hovorí, že Rusom nič nedajú a ak sa jeho armáda stiahne späť na svoje územie, potom pristúpi k rokovaniu o mieri.

Obaja kohúti hrabú na svojom piesočku a vojna naďalej pokračuje, úplne zbytočne tam dennodenne zomierajú stovky – možno aj tisícky – vojakov, ale aj civilov, najmä nevinných detí, žien a starcov oboch znepriatelených krajín. Najsmutnejšie na tom je to, že obyvatelia celej planéty sa na tu vojnu iba nemo prizerajú a „nikto z nich“ sa nepozastavuje nad tým, že USA a NATO ochotne plnia Zelenského požiadavky v dodávkach zbrani Ukrajine a miliardami dolárov, aby jej armáda touto pomocou mohla vyhnať ruského agresora preč zo svojej krajiny. Nikto sa vážnejšie nepozastavuje nad tým, že takýto odliv zbraní a financií krajín NATO sa prejaví ochudobnením ekonomiky každého z nás. Už teraz to mnohí pociťujeme a vidíme to dennodenne na stúpajúcich cenách či už potravín, cestovného, vody, plynu a elektriny, ale hlavne pohonných hmôt. Dokedy sme ochotní toto v tichosti podporovať?! Veď takto tá vojna potrvá roky, ak sa proti tomu občania zúčastnených krajín, čiže aj Slovenska nepostavia.

Výrok, ktorý som uviedol ako názov článku, ten nie je z mojej hlavy, jeho autorom je  William Booth (bol britský metodistický kazateľ, zakladateľ a prvý generál Armády spásy. V Anglicku v roku 1865 založil Booth kresťanské hnutie s vojenskou štruktúrou a vedením. Dnes je Armáda spásy rozšírená v mnohých štátoch sveta a je jednou z najväčších humanitárnych organizácii. Wikipédia) – avšak jeho výrok veľmi presne vystihuje to, čo sa vo svete momentálne deje. Dodávka zbraní Ukrajine prostredníctvom Západu nikdy neskončí lebo tie ďalšie a oveľa drahšie iba nahrádzajú zbrane zničené, ale takto do vojny ženú obe (znepriatelené) krajiny úplne zbytočne ďalších a ďalších brancov, lenže ich stav nie je nekonečný.

PS

Milí čitatelia,

rozhodol som sa vložiť sem nasledovný dodatok: Od poniektorých čitateľov (obzvlášť od rusofilov) som v debate očakával množstvo kritických príspevkov k môjmu článku, avšak podľa počtu tých, ktorí sa k blogu vyjadrili kriticky – usudzujem, že na tejto vojne veľký podiel zla majú hlavne novinári lebo píšu o nej tak ako to chcú vidieť a počuť Američania, no realita je úplne iná, ale o tej sa nikto neodváži písať. (Česť výnimkám).

Jeden z čitateľov ma v debate pod článkom upozornil týmto príspevkom „Tak ono je to trochu inak. A to od začiatku. Limitované rizikom jadrovej vojny.“ – Lenže podľa mňa je to skôr tak, že pravda je niekde uprostred, len sa o nej verejne nehovorí.

Na jeho príspevok som zareagoval nasledovne: Nič nového si mi tu nenapísal – o čom bysom nevedel. O vyhrážkach Putina a jeho nohlsledov s ich jadrovými zbraňami som sa tu nechcel rozpisovať lebo podľa mňa to hlavné, čo som chcel povedať, tak toto v blogu je.

Mimochodom každý súdny človek veľmi dobre vie čoho všetkého sú Rusi schopní, že tí sa ničoho neštítia, takže je len na mieste, že sa svetoví politici k tomuto problému stavajú opatrne, avšak práve tá ich opatrnosť Rusom obzvlášť vyhovuje. 🙁

Vkladám sem aj karikatúru, ktorou karikaturista perfekne vyjadril situáciu spojenú s vojnou na Ukrajine.

Myslím si, že Kamenský to už lepšie ani vystihnúť nemohol.
Myslím si, že Kamenský to už lepšie ani vystihnúť nemohol.

Američania zobuďte sa, Biden nie je pápež, aby bol doživotne prezidentom!

06.03.2024

Americký prezident je chorý a ďalšie štyri roky v úrade nevydrží. Američania sa o tom mohli presvedčiť na jeho nedávnej tlačovej konferencii v Bielom dome pôsobil tam úplne dezorientovane a vystrašene hľadel do prázdna. Nové video Joea Bidena vyvolalo v X komunite hrôzu. Ako je možné, že demokrati chcú tohto muža v Bielom dome ďalšie štyri roky? –Niektorí [...]

Pán Matovič, Rómov môžete oklamať iba raz, ale oni Vám to do smrti nezabudnú!

04.03.2024

Podľa Únie Rómov dostalo OĽANO za predošlé a aktuálne obdobie viac ako 30 miliónov zo štátneho rozpočtu. „Má ich aj vďaka tisíckam rómskych hlasov. V ostatných voľbách by sa ani nedostal do parlamentu, keby neoklamal svojich rómskych voličov. Matovič vládne týmto peniazom, Oľano je strana pár ľudí, nemá skoro žiadne náklady na činnosť tak nech sa [...]

Pani prezidentka, stretnite sa s Putinom a požiadajte ho, aby ukončil vojnu na Ukrajine

03.03.2024

Podľa Vás najrýchlejšia cesta k mieru vedie cez ruského prezidenta Vladimira Putina, keď svojim jednotkám nariadi odísť z Ukrajiny, „nie tým, že mu dávame nádej na víťazstvo a akceptáciu“. Zdroj caputova-reaguje-na-blanarovo-stretnutie-s-lavrovom Pani prezidentka, nemusíte mať obavu z toho, že za stretnutie s Putinom by Vás mohli kritizovať Spojené štáty [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 151
Celková čítanosť: 419941x
Priemerná čítanosť článkov: 2781x

Autor blogu