Založ si blog

Dnes som mladému ruskému študentovi položil otázku… (rozumej 13.2.2023)

…mladému ruskému študentovi (19) som dnes popoludní položil otázku: Prepáčte, môžete mi úprimne povedať váš názor na Putinovú vojnu na Ukrajine? Jeho slová ma dojali. Videl som na ňom a aj som to cítil, že hovoril naozaj úprimne: „Ja som z toho celý nešťastný a nechápem, čo tou vojnou chcú naši čelní predstavitelia získať? Osobne mám na Ukrajine veľa priateľov a je mi smutno z toho, keď vidím ako sa dennodenne musia ukrývať v krytoch a báť sa o svoje životy.“ K tomu ešte dodal, „väčšina nášho národa chce mier, ale nevie pochopiť prečo sa ruský národ voči tomu bezpráviu nevie postaviť?!“ Nato som mu položil ďalšiu otázku: Predstavte si, žeby ste boli teraz doma v Rusku a prišlo by Vám predvolanie, že musíte ísť na front, čo by ste spravili? Okamžite mi odpovedal, že „najskôr by sa psychický zrútil.“ Ja som mu nato povedal: Ak by mňa niekto posielal na tú bratovražednú vojnu, tak by som ani minútu neváhal a toho človeka by som zastrelil, potom nech by si už so mnou robili čo chcú, ale mne by to už praktický bolo jedno, či ma niekto zastrelí na Ukrajine alebo ma popravia moji vlastní. Mladík mi nato povedal, že „s najväčšou pravdepodobnosťou by spravil to isté aj on.“ (Samozrejme, že som sa nato pozeral tak, že inak sa dá k tomu zaujať svoje stanovisko, keď momentálne žije v slobodnej krajine a inak by musel reagovať, ak by bol doma v Rusku).

K nášmu stretnutiu došlo v Kavečanoch pri chate Hrešná, bol som sa tam prebehnúť na bežkách a on sa tam vybral na pešiu túru. (Z pochopiteľných dôvodov nemôžem sem vložiť jeho fotografiu, s najväčšou pravdepodobnosťou by ju administrátor vymazal a za ďalšie nikto nemôže zaručiť jeho bezpečnosť, ak by ho takto videli osoby, ktoré sú poverené špicľovaním a na takých ľudí striehnu ako jastraby).

Takýto milý a prítulný kocúr mi dnes popoludní robil spoločnosť pri chate Hrešná v Kavečanoch:

Vkladám sem aj fotografie z mojej dnešnej túry:

Tu na tomto mieste som sa rozprával s tým mladým ruským študentom…

DODATOK

Dnes 14. 2. 2023 boli ideálne podmienky na bežkovanie, po celý deň bola jasná obloha a slnko hrialo tak, ako keby už bol prvý letný deň. A o krásne zážitky ma nepripravili ani štrajkujúci vodiči MHD Košice.

Ku mojim včerajším zážitkom vkladám sem aj zopár fotografii z dnešnej lyžovačky (pri chate Hrešná v Kavečanoch).

Poľský expremiér skritizoval Brusel!

03.05.2024

Poľský expremiér Mateusz Morawiecki na európskej únii nenechal nitku suchú, vyhlásil, že Brusel je hrozbou pre demokraciu v Európe. Expremiér tvrdí, že EÚ zadržaním fondov ovplyvnila výsledok parlamentných volieb v Poľsku. Viac v tomto zdroji polsky-expremier-sa-obul-do-bruselu Hádam ani nie je potrebné povedať, že za tieto vyjadrenia ho predstavitelia poľskej [...]

Odborníci tvrdia, že Vláda na nás chystá ďalší bič – zdražovanie.

01.05.2024

A zaslúžime si opak?! – Hneď v úvode sa ospravedlňujem za nasledujúce slovo, teliatka, čo ste volili Fica, čakali ste snáď opak? Nová daň a zdražovanie sladkých vôd! Hore pôjdu všetky tieto populárne tovary. „Rezort financií potrebuje konsolidovať a minister Ladislav Kamenický zháňa peniaze, kde sa dá. Jeho ministerstvo prišlo s návrhom zákona na [...]

Momentálne slabé miesto Putina je vo vzduchu

30.04.2024

Odborníci tvrdia, že predovšetkým boje vo vzduchu sú tie ktoré v poslednom čase spôsobujú Rusku čoraz väčšie problémy. Vychádzajú z faktov, „že ruská sieť protivzdušnej obrany v súčasnosti prechádza testom, a „Rusko sa nedokáže dostatočne pripraviť na hrozbu, ktorú predstavujú diaľkové drony a malé lietadlá.“ Ukrajina už niekoľkokrát zaútočila na [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 162
Celková čítanosť: 449784x
Priemerná čítanosť článkov: 2776x

Autor blogu