Založ si blog

Takže ten kto nesúhlasí s dodávkou stíhačiek na UA je rusofil?!

V dnešnej Pravde ma zaujal tento článok „Vojnu eskaluje Putin. Nie dodávky migov“ – jeho autor v úvode napísal „Malo by Slovensko dodať Ukrajine vyradené migy? Išlo by naozaj o eskaláciu konfliktu? A prečo by nemali byť aj dobré úmysly dláždené protiústavnými krokmi?“ – Hneď nato aj odpovedal… zdroj pravda.sk – Prvé, čo ma zarazilo bolo jeho vyjadrenie „A prečo by nemali byť aj dobré úmysly dláždené protiústavnými krokmi?“ – Tak potom zrušme celú ústavu, ak ju treba neustále protiústavne porušovať! A nechajme to na odborníkov, aby pripravili novú ústavu.

Avšak viac som sa pozastavil nad jeho nasledovnými výrokmi  „Z úst rôznych prokremeľských aktérov sa však valí strašenie eskaláciou vojny. Vraj Západ dodávkami zbraní zbytočne dráždi Rusko, ktoré zápasí vo svojej svätej vojne proti nacizmu a satanizmu. Toto nastavenie je však nepochopením Putinovej stratégie a zamieňaním agresora za obeť. Ten, kto tu v prvom rade eskaluje vojnu, je Putin.“ – A ešte to doplnil „Putin síce hrá rolu nepredvídateľného šialenca, no jeho kroky sú viac-menej racionálne. Útok na NATO je preňho červenou čiarou. Ak by totiž myslel tieto vyhrážky vážne, rakety by leteli skôr, ako by dorazili prvé Javeliny v prvej fáze vojny.“ – Žasnem nad týmto názorom autora článku. On nás ide presvedčiť, že žiadna taká hrozba zo strany Putina svetu nehrozí. Samozrejme, veď Putin nie je samovrah, ak by nim bol, tak už dávno by takú hlúposť spravil. Začať jadrovú vojnu by bolo posledné, čo by spravil, vypálenie rakiet s jadrovými hlavicami na ktorúkoľvek z krajín NATO by vyvolalo okamžitú reakciu, čiže na Rusko by dopadali rakety s jadrovými hlavicami z krajín NATO, ktoré ich vlastnia, takže hotová samovražda.

Autor článku napísal ešte aj toto: „Dodávky západných tankov či stíhačiek v tomto ohľade nič nezmenia. A bolo by z našej strany nezodpovedné, ak by sme tieto lacné blafy zhltli aj s navijakom.“ – Tvrdenia tohto pána mi pripadajú tak, ako keby bol pravou rukou Putina a že Putin spraví iba to, čo mu on prikáže. Autorovi článku dávam rečnícku otázku: Mysleli ste si, resp. skutočne ste verili, že Putin na Ukrajinu zaútočí? Myslím si, že tak ako ja, aj väčšina ľudí východného bloku si mysleli, že k tomu nedôjde, a predsa sa to stalo. Takže nikto nevidí do Putinovej hlavy, čo sa mu v nej premelie a preto tvrdiť, že on jadrové zbrane nepoužije, je rovnakým tvrdením, ako to, že Putin na Ukrajinu nikdy nezaútočí.

Páči sa mi aj karikatúra v dnešnej Pravde, a myslím si, že k danej téme má čo povedať…

 Vico 13 13.02.2023
Vico 13 13.02.2023

PS

Vkladám sem link videa v ktorom nejaký odborník hovorí o situácii na Ukrajine… v globále sa dá povedať, že podľa jeho názoru Ukrajina vojnu s Ruskom prehrá, viac vo videu https://www.facebook.com/jana.sykorova.77312/posts/pfbid0xnZNuDqJW8NcsXtc3FEG71VBQg7hf4cEfzJ1qXtp96yBaczEkq2DEjzDYoP63sYBl To, aký názor k jeho vyjadreniam zaujmete, to už nechám na vás milí čitatelia.

Skutočne sú medvede najväčším problémom pre Slovákov?

26.04.2024

To nie medvede napádajú ľudí, ale ľudia svojou bezohľadnosťou k prírode a lesnej zvery - spravili z nich "monštrá"...

Ukrajinský minister zahran. vecí Dmytro Kuleba potvrdil medializované správy…

25.04.2024

…potvrdil, že jeho rezort pripravil nový postup pri poskytovaní konzulárnych služieb v zahraničí pre mužov z Ukrajiny v mobilizačnom veku. „Kuleba v utorok v statuse na sociálnej sieti X napísal, že ak muž podliehajúci mobilizácii odišiel do zahraničia, ukázal svojej vlasti, že jej prežitie sa ho netýka.“ Zdroj [...]

Tempom, akým sa stavajú naše diaľnice, tak takto nebudú dokončené ani za 50 rokov!

24.04.2024

Ako zaostávame za vyspelejšími krajinami – o tom hovorí aj nasledujúce video, ak si ho pozriete, tak nepochybujem o tom, že váš názor bude rovnaký ako môj. Môj postreh k spomenutému videu: https://www.youtube.com/watch?v=XTYVgoJVRqA Maličké elektrárne postavené pozdĺž diaľnic vyrábajú elektrinu z protiidúcej premávky vozidiel, – rotujúce lopatky [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 158
Celková čítanosť: 440956x
Priemerná čítanosť článkov: 2791x

Autor blogu