Založ si blog

Takže ten kto nesúhlasí s dodávkou stíhačiek na UA je rusofil?!

V dnešnej Pravde ma zaujal tento článok „Vojnu eskaluje Putin. Nie dodávky migov“ – jeho autor v úvode napísal „Malo by Slovensko dodať Ukrajine vyradené migy? Išlo by naozaj o eskaláciu konfliktu? A prečo by nemali byť aj dobré úmysly dláždené protiústavnými krokmi?“ – Hneď nato aj odpovedal… zdroj pravda.sk – Prvé, čo ma zarazilo bolo jeho vyjadrenie „A prečo by nemali byť aj dobré úmysly dláždené protiústavnými krokmi?“ – Tak potom zrušme celú ústavu, ak ju treba neustále protiústavne porušovať! A nechajme to na odborníkov, aby pripravili novú ústavu.

Avšak viac som sa pozastavil nad jeho nasledovnými výrokmi  „Z úst rôznych prokremeľských aktérov sa však valí strašenie eskaláciou vojny. Vraj Západ dodávkami zbraní zbytočne dráždi Rusko, ktoré zápasí vo svojej svätej vojne proti nacizmu a satanizmu. Toto nastavenie je však nepochopením Putinovej stratégie a zamieňaním agresora za obeť. Ten, kto tu v prvom rade eskaluje vojnu, je Putin.“ – A ešte to doplnil „Putin síce hrá rolu nepredvídateľného šialenca, no jeho kroky sú viac-menej racionálne. Útok na NATO je preňho červenou čiarou. Ak by totiž myslel tieto vyhrážky vážne, rakety by leteli skôr, ako by dorazili prvé Javeliny v prvej fáze vojny.“ – Žasnem nad týmto názorom autora článku. On nás ide presvedčiť, že žiadna taká hrozba zo strany Putina svetu nehrozí. Samozrejme, veď Putin nie je samovrah, ak by nim bol, tak už dávno by takú hlúposť spravil. Začať jadrovú vojnu by bolo posledné, čo by spravil, vypálenie rakiet s jadrovými hlavicami na ktorúkoľvek z krajín NATO by vyvolalo okamžitú reakciu, čiže na Rusko by dopadali rakety s jadrovými hlavicami z krajín NATO, ktoré ich vlastnia, takže hotová samovražda.

Autor článku napísal ešte aj toto: „Dodávky západných tankov či stíhačiek v tomto ohľade nič nezmenia. A bolo by z našej strany nezodpovedné, ak by sme tieto lacné blafy zhltli aj s navijakom.“ – Tvrdenia tohto pána mi pripadajú tak, ako keby bol pravou rukou Putina a že Putin spraví iba to, čo mu on prikáže. Autorovi článku dávam rečnícku otázku: Mysleli ste si, resp. skutočne ste verili, že Putin na Ukrajinu zaútočí? Myslím si, že tak ako ja, aj väčšina ľudí východného bloku si mysleli, že k tomu nedôjde, a predsa sa to stalo. Takže nikto nevidí do Putinovej hlavy, čo sa mu v nej premelie a preto tvrdiť, že on jadrové zbrane nepoužije, je rovnakým tvrdením, ako to, že Putin na Ukrajinu nikdy nezaútočí.

Páči sa mi aj karikatúra v dnešnej Pravde, a myslím si, že k danej téme má čo povedať…

 Vico 13 13.02.2023
Vico 13 13.02.2023

PS

Vkladám sem link videa v ktorom nejaký odborník hovorí o situácii na Ukrajine… v globále sa dá povedať, že podľa jeho názoru Ukrajina vojnu s Ruskom prehrá, viac vo videu https://www.facebook.com/jana.sykorova.77312/posts/pfbid0xnZNuDqJW8NcsXtc3FEG71VBQg7hf4cEfzJ1qXtp96yBaczEkq2DEjzDYoP63sYBl To, aký názor k jeho vyjadreniam zaujmete, to už nechám na vás milí čitatelia.

Takže NATO sa pripravuje na pozemný konflikt s Ruskom

05.06.2024

Všetko nasvedčuje, že armádnym generálom NATO sa zachcelo bojovať, to, že týmto svet vtiahnu do 3. svetovej vojny, ich asi príliš netrápi, vyhovárajú sa na možný útok z Moskvy. „NATO plánuje niekoľko „pozemných koridorov“ na rýchly presun amerických jednotiek a tankov do predných línií v prípade veľkej európskej pozemnej vojny s Ruskom,“ zdroj [...]

Skutočne je NATO našou istotou?!

02.06.2024

Všetko nasvedčuje, že kým sa nič nedeje, že na obzore nie je nikto, kto by chcel našu krajinu ohroziť, tak všetci nás ubezpečujú, že môžeme byť radi, že sme v NATO. Ale akonáhle sa začne riešiť či sú štáty NATO schopné v prípade veľkého ruského útoku na Európu poskytnúť dostatočnú ochranu, tak realita je taká, že „táto ochrana je menej než [...]

Hlúpy otec, riskoval život svojho 6 ročného syna!

31.05.2024

Živo si viem predstaviť akoby sa nielen slovenské, ale aj svetové médiá predbiehali informáciami o tom k akému nešťastiu došlo na Slovensku pred Pellegriniho domom, keď člen bezpečnostných zložiek novozvoleného prezidenta včera krátko po 16. hodine zastrelil 6 ročného chlapca, ktorý s kuklou na hlave držal atrapu pištole namierenú na nehnuteľnosť, v [...]

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha strela atentátnika

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 181
Celková čítanosť: 507853x
Priemerná čítanosť článkov: 2806x

Autor blogu