Založ si blog

Ficova koalícia to riadne schytala od opozície

Opozícii prekáža kompetenčný zákon, a náklad Ficovej vláde prišiel aj od exministra, vraj sú to šťuky! Bolo len otázkou času, kedy sa k aktuálnym zákonom, ktoré chce nová vláda Roberta Fica aplikovať, ozve niekto z bývalých vlád. „Teraz sa tak stalo a exminister zahraničných vecí z vlády Eduarda Hegera Rastislav Káčer si podal nie len jeho nástupcu, no aj kompetenčný zákon, ktorý je teraz predmetom rokovaní.“ (Avšak kritiku adresovalo aj opozičné hnutie KDH, Progresívne Slovensko a líder hnutia Slovensko).

Káčer svoj nesúhlas a ostrú kritiku prezentoval v poslednom statuse. Ten dokonca status okorenil aj fotografiou jedla, ktoré si bývalý šéf diplomatického rezortu vychutnával. „Návrh zmeny kompetenčného zákona obsahuje viaceré perly. Okrem iného, sa v článkoch VII a VIII ruší kompetencia Ministerstva zahraničných vecí (a SIS) vetovať export tovaru dvojakého použitia a vojenského tovaru. Nielen že zodpovednosť za licenčný proces prechádza z Ministerstva hospodárstva na obranu (to by samé o sebe nebola tragédia), ale autoritatívnym vykladačom ohrozenia zahraničnopolitických, obranných alebo bezpečnostných záujmov sa stáva exkluzívne minister Kaliňák,“ posťažoval sa Káčer.

Podľa hnutia KDH sú v kompetenčnom zákone ukryté „nášľapné míny“. „Rozhodovanie o armádnych licenciách má prejsť z ministerstva hospodárstva pod ministerstvo obrany, ktoré vedie Robert Kaliňák zo Smeru, ktorý sám podniká s poľovníckymi zbraňami, šéfovi SIS po novom nezanikne mandát ale bude sa môcť kedykoľvek vrátiť do parlamentu, teda aj čerpať zákonnú ochranu pred väzobným stíhaním,  mení sa spôsob menovanie šéfov Protimonopolného úradu, Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a Úradu pre reguláciu sieťových odvetví,“ tvrdia kresťanskí demokrati.

Karikatúra Vico 20.12.2023 – veru tak milí Slováci, schádzajte sa na námestiach a vykrikujte hesla, ktoré vám pripravila opozícia, a vládna koalícia a jej poslanci v parlamente si budú na svojich tabletoch pozerať vaše protesty vysielané vo večerných správach televíznych staníc a potom si budú medzi sebou hovoriť: veď nech sa tam na tých námestiach navzájom vybúria, veď nám to aj tak neuškodí a im to len prospeje lebo to ich niekoľkohodinové otužovanie by mohlo prospieť ich zdravotnému stavu – ak by tie hodiny strávili v teplučkú a pokoji svojich obývačiek, tak také vysedávanie by ich zdraviu určite príliš nepomohlo.

Na kompetenčný zákon prská aj Igor Matovič, ktorý vo videu, ktoré pochádza z parlamentu a jeho faktickej poznámky, hovorí o tom, že ide len o „biznisy pre Kaliňáka“. Zdroj Ficova-koalicia-to-schytala-od-opozicie – No pekne, nová Vláda vládne ešte len necelé 3 mesiace a parlamentný cirkus sa už rozbieha na plné obrátky.

Opoziční poslanci už niekoľko dní kladú otázky lebo ten kompetenčný zákon je šalát, koláč, guláš… a nikto im na ne neodpovedá... Na druhej stranekoaliční poslanci, ale aj ministri či dokonca predsedajúci z koalície krútia hlavami a tvária sa, že to tak vôbec nie je, že nič nechápu. Ale veď preto sa pýtajú lebo nechápu čo sa deje. No odpovede k nim žiadne neprichádzajú.

PS

Milí čitatelia, hádam vás zaujme aj tento článok Na protivládne protesty prišli tisícky ľudí, najviac v hlavnom meste – Zdroj spravy.pravda.sk

Včera večer sa teplota v Bratislave blížila k nule, zahalila ulice hlavného mesta hmlou, no demonštrujúcich ľudí to aj tak neodradilo a v poradí tretí krát za sebou prišli vyjadriť nevôľu s krokmi štvrtej vlády Roberta Fica.

Foto: Peter Madro (v denníku Pravda).

Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka vyhlásil, že protesty budú pokračovať aj po sviatkoch… protesty sa uskutočnili proti rušeniu Úradu špeciálnej prokuratúry i ďalším navrhovaným vládnym zmenám. Tisíce ľudí v hlavnom meste zaplnili celé Námestie SNP. „Nebudeme ticho, budeme sa vám stavať do cesty,“ vyhlásil na úvod moderátor Ján Gordulič. Pripomenul, že rovnakí ľudia stáli na námestiach pred piatimi rokmi, keď boli zavraždení Ján Kuciak a Martina Kušnírová.

Novinári sa obávajú, aká hrozba príde z Putinovej strany na Ukrajinu…

13.05.2024

… za útok na ruské mesto? Doteraz sa ukrajinský útok na ruské mesto Belgorod považuje za najsmrteľnejší na ruské mesto. Počas nedeľňajšieho útoku v ruskom meste Belgorod stúpol počet obetí najmenej na 15 a novinári sa znepokojivo pýtajú, čo by mohlo nasledovať, a ako nato zareaguje Kremeľ resp. Putin?? – „Ukrajina podľa ruských predstaviteľov [...]

Takže už vieme, čo USA dovolili európskym médiám zverejniť…

11.05.2024

Teraz nám ešte prezraďte aj to, čo vám písať prísne zakázali!? Konkrétne, teraz už vieme aké veľké zmeny nastali na Ukrajine: Čo čaká mužov, ktorí odmietnu bojovať?! Že mastné pokuty sú len začiatok. „Parlament prijal návrh novely zákona o vojenskej legislatíve, kde sa budú v prípade jeho porušenia udeľovať vyššie sankcie. Mužov povolaných na front čaká [...]

Neverím, že to nebol sám Putin, kto rozhodol o tom, kto bude ruským premiérom!

10.05.2024

Ruský diktátor navrhol Štátnej dume, dolnej komore parlamentu, aby potvrdila Michaila Mišustina vo funkcii premiéra. Naozaj? – Zdroj rusky-prezident-spravil-krok-na-ktory-vsetci-cakali/ – Nenachádzam slov, bol som presvedčený, že ten kto, bude zastávať post premiéra, že toto je v plnej právomoci Putina. No ako vidieť Putin si váži ústavu, len či to všetko nerobí [...]

Zuzana Dolinková, Martina Šimkovičová

Hlasovací trojboj: Ministerky odvolávanie ustoja, osud FPU je spečatený. Hlas ustúpil, SNS si musí dávať pozor

14.05.2024 06:00

Podľa politológ síce leží zodpovednosť v prípade FPU na pleciach SNS, no ak si pri riadení fondu nedá pozor, môžu tu vzniknúť podobné podozrenia z klientelizmu a netransparentnosti ako v minulosti.

Furia, dron, Ukrajina

Západ nevyrába to, čo Kyjev potrebuje. Ukrajina takto nemusí prežiť, varuje analytik

14.05.2024 06:00

Rusom na ukrajinskom fronte fungujú kĺzavé bomby aj systémy elektromagnetického boja. Ich nasadenie vysvetlil vojenský analytik Gustav Gressel.

vojna na Ukrajine, Antony Blinken, vlak

ONLINE: Blinken prišiel do Kyjeva v 'ťažkej chvíli' povzbudiť Ukrajinu. Biely dom hovorí o 'zúfalej snahe' Putina pokračovať vo vojne

14.05.2024 05:55

Šéf americkej diplomacie Blinken je neohlásene v Kyjeve. Chce vyslať silný signál podpory USA Ukrajincom, ktorí 'prežívajú zjavne veľmi ťažké chvíle'.

Baltimore most loď nákladná

Upratovacie čaty vykonali riadenú demolíciu mosta v Baltimore

14.05.2024 05:49

Nehoda si vyžiadala šesť obetí a spôsobila zastavenie väčšiny lodnej dopravy smerujúcej do rušného prístavu alebo z neho.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 168
Celková čítanosť: 460913x
Priemerná čítanosť článkov: 2744x

Autor blogu