Založ si blog

Konečne aj slov. Rómom docvaklo, že aj Matovič je iba veľká sľubotechna

Matovičove sľuby o 500-eurovej odmene (pred predčasnými parlamentnými voľbami) sklamali slov. Rómov, viacerí z nich mu uverili až tak, že sa zadlžili u úžerníkov. Z jeho predvolebných sľubov zostali len dlhy. „Avizované 500-eurové odmeny za účasť vo voľbách, ktorými podmieňovalo hnutie Slovensko Igora Matoviča povolebné zastúpenie v koalícii, údajne zavarili množstvu rómskych obyvateľov. Voľby ovládol Smer, z vládnutia OĽaNO nič nebolo, no voliči si návštevy politikov pamätajú a pýtajú sa, kde sú ich peniaze, o ktorých písali na reklamných baneroch. Viacerí sa totiž pre vidinu vysokej odmeny zadlžili u úžerníkov. Aspoň tak to tvrdí Únia Rómov na Slovensku, ktorá síce už podala trestné oznámenie, no presné údaje o tom, o koľko ľudí má ísť alebo odkiaľ sú, poskytnúť nevie. Matovičovci sa zase bránia, že ľudia len nepochopili, ako to mysleli.“ Zdroj spravy.pravda.sk – Matovičova päťstoeurová odmena za účasť vo voľbách bola jedným z veľkých ťahúňov predvolebného programu.

Igor Matovič zdroj pravda.sk-ako-matovic-oklamal-romov

Matovič navrhoval, aby štát vyplatil odmenu vo výške 500 eur každému občanovi, ktorý sa zúčastní na predčasných voľbách. „Matovič a Pollákovci hrubo vedome oklamali a zneužili chudobných Rómov,“ tvrdí predseda únie František Tanko. Preto minulý týždeň podal spolu s ďalšími predstaviteľmi rómskych organizácií trestné oznámenie na prešovskej krajskej prokuratúre.

Už pred dvomi mesiacmi presnejšie 3. októbra 2023 som napísal tento blog Senzácia roka – Matovič sľúbil Rómom, že za voľby dostanú 500 eur. Do blogu som vložil fotografiu, ktorá humornou formou vystihuje ako Matovičovi Rómovia naleteli na jeho sľub s odmenou 500 eur…

Zdroj Facebook (V závere blogu som napísal: No Igorko, z toho sa len tak ľahko nevykrútiš. 🤣

PS

Igorko, dúfam, že konečne ti už docvaklo, že po tejto fraške s 500-eurovými odmenami si už u rómskeho etnika ani neškrtneš – a nepomôže ti už ani zmena názvu tvojho hnutia.

Skutočne sú medvede najväčším problémom pre Slovákov?

26.04.2024

To nie medvede napádajú ľudí, ale ľudia svojou bezohľadnosťou k prírode a lesnej zvery - spravili z nich "monštrá"...

Ukrajinský minister zahran. vecí Dmytro Kuleba potvrdil medializované správy…

25.04.2024

…potvrdil, že jeho rezort pripravil nový postup pri poskytovaní konzulárnych služieb v zahraničí pre mužov z Ukrajiny v mobilizačnom veku. „Kuleba v utorok v statuse na sociálnej sieti X napísal, že ak muž podliehajúci mobilizácii odišiel do zahraničia, ukázal svojej vlasti, že jej prežitie sa ho netýka.“ Zdroj [...]

Tempom, akým sa stavajú naše diaľnice, tak takto nebudú dokončené ani za 50 rokov!

24.04.2024

Ako zaostávame za vyspelejšími krajinami – o tom hovorí aj nasledujúce video, ak si ho pozriete, tak nepochybujem o tom, že váš názor bude rovnaký ako môj. Môj postreh k spomenutému videu: https://www.youtube.com/watch?v=XTYVgoJVRqA Maličké elektrárne postavené pozdĺž diaľnic vyrábajú elektrinu z protiidúcej premávky vozidiel, – rotujúce lopatky [...]

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 158
Celková čítanosť: 441962x
Priemerná čítanosť článkov: 2797x

Autor blogu