Založ si blog

Ficova koalícia to riadne schytala od opozície

Opozícii prekáža kompetenčný zákon, a náklad Ficovej vláde prišiel aj od exministra, vraj sú to šťuky! Bolo len otázkou času, kedy sa k aktuálnym zákonom, ktoré chce nová vláda Roberta Fica aplikovať, ozve niekto z bývalých vlád. „Teraz sa tak stalo a exminister zahraničných vecí z vlády Eduarda Hegera Rastislav Káčer si podal nie len jeho nástupcu, no aj kompetenčný zákon, ktorý je teraz predmetom rokovaní.“ (Avšak kritiku adresovalo aj opozičné hnutie KDH, Progresívne Slovensko a líder hnutia Slovensko).

Káčer svoj nesúhlas a ostrú kritiku prezentoval v poslednom statuse. Ten dokonca status okorenil aj fotografiou jedla, ktoré si bývalý šéf diplomatického rezortu vychutnával. „Návrh zmeny kompetenčného zákona obsahuje viaceré perly. Okrem iného, sa v článkoch VII a VIII ruší kompetencia Ministerstva zahraničných vecí (a SIS) vetovať export tovaru dvojakého použitia a vojenského tovaru. Nielen že zodpovednosť za licenčný proces prechádza z Ministerstva hospodárstva na obranu (to by samé o sebe nebola tragédia), ale autoritatívnym vykladačom ohrozenia zahraničnopolitických, obranných alebo bezpečnostných záujmov sa stáva exkluzívne minister Kaliňák,“ posťažoval sa Káčer.

Podľa hnutia KDH sú v kompetenčnom zákone ukryté „nášľapné míny“. „Rozhodovanie o armádnych licenciách má prejsť z ministerstva hospodárstva pod ministerstvo obrany, ktoré vedie Robert Kaliňák zo Smeru, ktorý sám podniká s poľovníckymi zbraňami, šéfovi SIS po novom nezanikne mandát ale bude sa môcť kedykoľvek vrátiť do parlamentu, teda aj čerpať zákonnú ochranu pred väzobným stíhaním,  mení sa spôsob menovanie šéfov Protimonopolného úradu, Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a Úradu pre reguláciu sieťových odvetví,“ tvrdia kresťanskí demokrati.

Karikatúra Vico 20.12.2023 – veru tak milí Slováci, schádzajte sa na námestiach a vykrikujte hesla, ktoré vám pripravila opozícia, a vládna koalícia a jej poslanci v parlamente si budú na svojich tabletoch pozerať vaše protesty vysielané vo večerných správach televíznych staníc a potom si budú medzi sebou hovoriť: veď nech sa tam na tých námestiach navzájom vybúria, veď nám to aj tak neuškodí a im to len prospeje lebo to ich niekoľkohodinové otužovanie by mohlo prospieť ich zdravotnému stavu – ak by tie hodiny strávili v teplučkú a pokoji svojich obývačiek, tak také vysedávanie by ich zdraviu určite príliš nepomohlo.

Na kompetenčný zákon prská aj Igor Matovič, ktorý vo videu, ktoré pochádza z parlamentu a jeho faktickej poznámky, hovorí o tom, že ide len o „biznisy pre Kaliňáka“. Zdroj Ficova-koalicia-to-schytala-od-opozicie – No pekne, nová Vláda vládne ešte len necelé 3 mesiace a parlamentný cirkus sa už rozbieha na plné obrátky.

Opoziční poslanci už niekoľko dní kladú otázky lebo ten kompetenčný zákon je šalát, koláč, guláš… a nikto im na ne neodpovedá... Na druhej stranekoaliční poslanci, ale aj ministri či dokonca predsedajúci z koalície krútia hlavami a tvária sa, že to tak vôbec nie je, že nič nechápu. Ale veď preto sa pýtajú lebo nechápu čo sa deje. No odpovede k nim žiadne neprichádzajú.

PS

Milí čitatelia, hádam vás zaujme aj tento článok Na protivládne protesty prišli tisícky ľudí, najviac v hlavnom meste – Zdroj spravy.pravda.sk

Včera večer sa teplota v Bratislave blížila k nule, zahalila ulice hlavného mesta hmlou, no demonštrujúcich ľudí to aj tak neodradilo a v poradí tretí krát za sebou prišli vyjadriť nevôľu s krokmi štvrtej vlády Roberta Fica.

Foto: Peter Madro (v denníku Pravda).

Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka vyhlásil, že protesty budú pokračovať aj po sviatkoch… protesty sa uskutočnili proti rušeniu Úradu špeciálnej prokuratúry i ďalším navrhovaným vládnym zmenám. Tisíce ľudí v hlavnom meste zaplnili celé Námestie SNP. „Nebudeme ticho, budeme sa vám stavať do cesty,“ vyhlásil na úvod moderátor Ján Gordulič. Pripomenul, že rovnakí ľudia stáli na námestiach pred piatimi rokmi, keď boli zavraždení Ján Kuciak a Martina Kušnírová.

Pán premiér, veľmi rýchlo ste zabudli na Vaše predvolebné sľuby!

27.04.2024

Momentálne Vláda s parlamentom rieši, čo spraviť s premnoženými medveďmi, ale nedá sa povedať, žeby to vyšlo z ich iniciatívy, príčinou boli voliči, ktorí sa začali masovo sťažovať, že medvede im naháňajú strach… Včera večer som o tejto téme napísal blog – a v debate pod ním mi jeden z čitateľov napísal takýto [...]

Skutočne sú medvede najväčším problémom pre Slovákov?

26.04.2024

To nie medvede napádajú ľudí, ale ľudia svojou bezohľadnosťou k prírode a lesnej zvery - spravili z nich "monštrá"...

Ukrajinský minister zahran. vecí Dmytro Kuleba potvrdil medializované správy…

25.04.2024

…potvrdil, že jeho rezort pripravil nový postup pri poskytovaní konzulárnych služieb v zahraničí pre mužov z Ukrajiny v mobilizačnom veku. „Kuleba v utorok v statuse na sociálnej sieti X napísal, že ak muž podliehajúci mobilizácii odišiel do zahraničia, ukázal svojej vlasti, že jej prežitie sa ho netýka.“ Zdroj [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 159
Celková čítanosť: 443505x
Priemerná čítanosť článkov: 2789x

Autor blogu