Založ si blog

Putin ďalších kandidátov na ruského prezidenta nechce!

Do sveta unikli závažné informácie z Kremľa o tom, ako zomrel Alexej Navaľnyj. Je možné, že Putin o tom zradcovi nevedel?

 Všeobecne sa vie, že svet zo smrti Alexej Navaľného viní ruského prezidenta Vladimira Putina. Olej do ohňa pridáva aj fakt, že ruské úrady stále odmietajú ukázať telo nebohého Navaľného jeho rodine.

Prehovoril zdroj z Kremľa, ako mal Navaľnyj zomrieť! „Najväčšieho politického oponenta Vladimira Putina mal zabiť nový jed, ktorý agenti FSB ukryli do jeho jedla, tvrdí zdroj z Kremľa.“ – Na Telegrame napísal: „Alexej Navaľnyj bol otrávený jedom, ktorý spôsobuje vazospazmus. Jed bol nedávno vytvorený a bol použitý v piatich prípadoch na väzňoch v ruských väzniciach. Všetkých päť ľudí vrátane Alexeja Navaľného zomrelo po konzumácii tejto toxickej látky v jedle.“ Zdroj vysvetlil: „Pri schvaľovaní príkazu na likvidáciu Alexeja Navaľného bolo ruské vedenie presvedčené, že z toho nebudú žiadne následky. Bola zvolená „tradičná“ metóda eliminácie – jed. Zdroj zdroj-z-ruska-prehovoril – Predtým, ako jed podali Navaľnému, testovali ho, a Putinovi stúpenci si mysleli, že ak ho zabijú touto špeciálnou látkou, nebude ich nik podozrievať. – Túto jedovatú látku testovali na štyroch väzňoch v iných kolóniách, aby pri pitve príčiny smrti vyzerali prirodzene. „Alexej Navaľnyj bol otrávený a jeho likvidácia bola špeciálnou operáciou FSB na príkaz najvyššieho vedenia krajiny.“ (Rusko všetky tieto obvinenie popiera).

*********************

13. dôchodok nepomôže najbohatším rodinám, ale ani najchudobnejším?!

19. februára 2024 09:26, Prečítané 1 091x, Realista1, Nezaradené

Chce sa mi na túto situáciu poriadne od pľúc zahrešiť, no viem, že ak by som to spravil, tak s najväčšou pravdepodobnosťou by mi tento blog vymazali.

Tak predošlé vlády dôchodcom 13. dôchodky stále iba sľubovali a terajšia vláda, keď sa chystá svoj sľub dôchodcom splniť, tak analytici prepočítali, že trináste dôchodky nie sú silný nástroj boja proti riziku chudoby. V skupine rodín s poberateľmi starobných dôchodkov by zavedením opatrenia miera rizika chudoby podľa Rady pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ) poklesla o 0,3 percentu­álneho bodu z úrovne 12,1 percenta. „V rodinách s inými ako starobnými dôchodcami by miera rizika chudoby štatisticky dokonca vzrástla takmer o 0,63 percen­tuálneho bodu z úrovne 24,2 percenta. Dôvodom je to, že ich príjem sa zvyšuje pomalšie ako mediánový príjem, a teda aj relatívna hranica chudoby.“Podľa odhadu RRZ v porovnaní so scenárom nezmenených politík by schválenie navrhovanej zmeny prispelo k zvýšeniu deficitu verejných financií o 0,38 percenta HDP v roku 2024. „To znamená sumu 481 miliónov eur. Jej negatívny vplyv na verejné financie by pritom do roku 2027 narástol na 0,47 percenta HDP, čo je 698 miliónov eur.“ Zdroj ekonomika.pravda.sk – V závere zdroja je uvedené, že Slovensko si musí požičať viac peňazí na medzinárodných finančných trhoch, a to je opäť negatívum pre verejné financie. (To by zároveň viedlo k zvýšeniu dlhu verejnej správy o 1,55 percenta HDP do roku 2027,“ upozorňuje RRZ).

Takže politikom, ktorým kole oči príspevok pre dôchodcov – drzo poukazujú nato, žeby sa zvýšil deficit verejných financií, čiže o 698 miliónov eur – ale keď boli pri koryte, tak vtedy nedokázali rozumne minúť ani eurofondy – a tie sa v mnohých prípadoch museli vrátiť tam, odkiaľ prišli. A to, že rozkrádali miliardy eur zo štátneho rozpočtu pre svojich ľudí, tak to bolo v poriadku… Pokiaľ sa slovenskí politici nebudú právne zodpovedať za svoje chybné kroky, tak na Slovensku k zlepšeniu nikdy nedôjde!!!

Tag: Milí Slováci neverte slovenským politikom!

**************

Ruským športovcom by mali povoliť vrátiť sa na medzinárodnú úroveň.

22. februára 2024 09:09, Prečítané 687x, Realista1, Nezaradené

Ešte do včerajška som takýto názor zastával, lebo politika so športom by sa miešať nemala, a ruským športovcom by sa malo povoliť vrátiť sa na medzinárodnú úroveň. Ale keď som – včera – videl fotografiu z najstarších lyžiarskych pretekov na predmestí Moskvy, môj názor sa zmenil.

Preteky mali netradičný štart. „Okolo desaťtisíc pretekárov sa postavilo do zástupu, ktorým vytvorili písmeno Z. Počas ich čakania na štart znel z reproduktorov pozdrav od Putina.“ (Nikto na požiadavku organizátorov nenamietal). Zdroj sportweb.pravda.sk

Ruskí lyžiari sa pred štartom pretekov postavili do zástupu, aby vytvorili písmeno Z.

Túto fotografiu ukrajinský námestník ministerstva vnútra Anton Geraščenko prirovnal k nacistickej propagande. – Ani sa mu nedivým… možno nemali inú možnosť, než sa takýmto spôsobom pretekov zúčastniť, ale ak sa takýto znak v tvare veľkého Z rozhodli vytvoriť spontánne a dobrovoľne, v takom prípade je to naozaj desivé. Podľa ich správania by ma neprekvapilo, že ak by im Putin nariadil, aby išli na Ukrajinu bojovať, tak mnohí z nich by to spravili. Ich správanie by sa dalo ospravedlniť tým, že sú nahnevaní, že majú zákaz súťažiť na medzinárodnej úrovni, ale takýmto spôsobom ešte viac nahnevali ľudí celého sveta, ktorí vojnu na Ukrajine odsudzujú a všetku vinu zvaľujú na Putina. (Avšak osobne si myslím, že podiel viny na tejto vojne má aj ukrajinský prezident Zelenskyj).

Známy švédsky bežec na lyžiach Jens Burman sa vyjadril, že „Aj táto fotka je dôkazom toho, že by nemali mať povolené vrátiť sa na medzinárodnú úroveň. Je to nechutné,“ – a ja s jeho názorom súhlasím.

Tag: Bratovražedná vojna!

Igor Matovič: Akoby ich jedna mater mala… » « Súhlasím s Ficom…

Poľský expremiér skritizoval Brusel!

03.05.2024

Poľský expremiér Mateusz Morawiecki na európskej únii nenechal nitku suchú, vyhlásil, že Brusel je hrozbou pre demokraciu v Európe. Expremiér tvrdí, že EÚ zadržaním fondov ovplyvnila výsledok parlamentných volieb v Poľsku. Viac v tomto zdroji polsky-expremier-sa-obul-do-bruselu Hádam ani nie je potrebné povedať, že za tieto vyjadrenia ho predstavitelia poľskej [...]

Odborníci tvrdia, že Vláda na nás chystá ďalší bič – zdražovanie.

01.05.2024

A zaslúžime si opak?! – Hneď v úvode sa ospravedlňujem za nasledujúce slovo, teliatka, čo ste volili Fica, čakali ste snáď opak? Nová daň a zdražovanie sladkých vôd! Hore pôjdu všetky tieto populárne tovary. „Rezort financií potrebuje konsolidovať a minister Ladislav Kamenický zháňa peniaze, kde sa dá. Jeho ministerstvo prišlo s návrhom zákona na [...]

Momentálne slabé miesto Putina je vo vzduchu

30.04.2024

Odborníci tvrdia, že predovšetkým boje vo vzduchu sú tie ktoré v poslednom čase spôsobujú Rusku čoraz väčšie problémy. Vychádzajú z faktov, „že ruská sieť protivzdušnej obrany v súčasnosti prechádza testom, a „Rusko sa nedokáže dostatočne pripraviť na hrozbu, ktorú predstavujú diaľkové drony a malé lietadlá.“ Ukrajina už niekoľkokrát zaútočila na [...]

Michal Šimečka

Za predsedu PS snem zvolil opätovne Michala Šimečku

04.05.2024 11:14

Podporu mu vyjadrilo 155 zo 161 hlasujúcich delegátov.

Luhansk / UA vojak / UA armáda /

Ďalšia pomoc Ukrajine za 50 miliárd dolárov? USA rokujú s krajinami G7

04.05.2024 11:00

Peniaze by mali byť splácané z neočakávaných ziskov zo štátnych ruských aktív mrazených prevažne v Európe, z ktorých stále plynú úroky.

Antony Blinken

Blinken: Súhlas s prímerím by pre Hamas nemal byť problém

04.05.2024 10:17

Hamas oznámil, že jeho delegácia sa vráti do Káhiry na rozhovory o dohode, ktorá by zastavila izraelskú ofenzívu v Gaze výmenou za prepustenie rukojemníkov.

Francúzsko ČSR Štefánik

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí Milan Rastislav Štefánik. Jeho životný príbeh je inšpiráciou aj v súčasnosti

04.05.2024 10:04

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí v Ivanke pri Dunaji diplomat, vedec, štátnik, vojak a politik Milan Rastislav Štefánik.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 162
Celková čítanosť: 450130x
Priemerná čítanosť článkov: 2779x

Autor blogu