Založ si blog

Putin sa bude zodpovedať!

Manželka Alexeja Navaľného mala včera prejav na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii. V prejave ostro kritizovala ruského prezidenta, podľa nej je ruský prezident Vladimir Putin „osobne zodpovedný za všetky tie hrozné veci, ktoré sa dejú v mojej krajine“. V príhovore vysvetlila, že: „Veľa rokov nemôžeme veriť Putinovi ani jeho vláde. Vždy klamú.“

V závere prejavu ešte dodala „chcem, aby Putin a každý okolo neho vedel, že sa budú zodpovedať za všetko, čo urobili našej krajine, mojej rodine. A ten deň príde veľmi skoro,“ zdroj navalneho-manzelka-putin-sa-bude-zodpovedat Julija Navaľná vyzvala medzinárodné spoločenstvo, aby sa spojilo a potrestalo „tento príšerný režim“ v Rusku.

Zdroj Protestujuci-ludia-sa-zisli-pri-ruskych-ambasadach prišiel s touto správou Po smrti Navaľného sa protestujúci ľudia zišli pri ruských ambasádachNiekoľko desiatok ľudí sa včera večer zhromaždilo pred ruským veľvyslanectvom v poľskej metropole Varšava na protest proti úmrtiu ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného v trestaneckej kolónii. Poľský prezident Andrzej Duda označil Navaľného včera večer „za obeť kremeľského režimu.“ Aj v Paríži sa spontánne zišlo približne 100 protestujúcich v blízkosti ruského veľvyslanectva. Mnohí držali pútače s nápisom „Vrah Putin“.

Približne 30 ľudí sa zhromaždilo aj blízko ruského veľvyslanectva v Ríme v Taliansku. Držali pútače s odkazmi ako „Vrah štát“ a „Navaľného zabili, Putin je zločinec“. V Holandsku sa stretli stovky ľudí na námestí Dam v centre metropoly Amsterdam a niesli plagáty s textom „Putin je vrah“. V Haagu sa pred ruským veľvyslanectvom zišlo vyše 100 ľudí.

Zdroj spravy.pravda.sk prišiel s touto informáciou „Zabili ma, to znamená, že sme neuveriteľne silní. Navaľnyj zanechal Rusom odkaz“Alexej Navaľnyj, burcoval Rusov, aby nevzdali boj proti útlaku ani v prípade, že on sám bude zabitý.

Veľkú pravdu povedal Navaľnyj Rusom, ktorí majú rovnaké názory na ruskú politiku, akú mal on „Na víťazstvo zla úplne vystačí nečinnosť dobrých ľudí. Preto nemožno zostať nečinnými.“

Pracovníci prekrývajú v Petrohrade grafit uväzneného vodcu opozície Alexeja Navaľného. Na stene je napísané aj heslo „Hrdina našej doby“.

Zdroj hnonline.sk/svet/ prišiel s touto informáciou „Kremeľ varuje pred protestami. Smrť Navaľného vyhnala ľudí do zamrznutých ulíc Moskvy“ – „Moskovská prokuratúra v piatok ľudí varovala, aby nevychádzali do ulíc protestovať v spojitosti s úmrtím ruského opozičného politika Alexeja Navaľného.“ (Varovanie pred účasťou bolo podľa jej slov nevyhnutné).

A toto je ruská demokracia:„Protesty sú v Rusku na základe prísnych zákonov voči odporu nezákonné. Úrady zasahujú obzvlášť tvrdo voči zhromaždeniam na podporu Navaľného.“- Aj napriek prísnemu zákazu desiatky ľudí v Moskve položili červené a biele ruže k Soloveckému kameňu – pamätníku obetí politických perzekúcií z obdobia bývalého Sovietskeho zväzu.

Demonštrácie sa konali aj v gruzínskom Tbilisi, arménskom Jerevane či v Belehrade v Srbsku. –  V tejto krajine žije početná komunita Rusov, ktorí zo svojej krajiny ušli po začiatku invázie na Ukrajinu.

Poľský expremiér skritizoval Brusel!

03.05.2024

Poľský expremiér Mateusz Morawiecki na európskej únii nenechal nitku suchú, vyhlásil, že Brusel je hrozbou pre demokraciu v Európe. Expremiér tvrdí, že EÚ zadržaním fondov ovplyvnila výsledok parlamentných volieb v Poľsku. Viac v tomto zdroji polsky-expremier-sa-obul-do-bruselu Hádam ani nie je potrebné povedať, že za tieto vyjadrenia ho predstavitelia poľskej [...]

Odborníci tvrdia, že Vláda na nás chystá ďalší bič – zdražovanie.

01.05.2024

A zaslúžime si opak?! – Hneď v úvode sa ospravedlňujem za nasledujúce slovo, teliatka, čo ste volili Fica, čakali ste snáď opak? Nová daň a zdražovanie sladkých vôd! Hore pôjdu všetky tieto populárne tovary. „Rezort financií potrebuje konsolidovať a minister Ladislav Kamenický zháňa peniaze, kde sa dá. Jeho ministerstvo prišlo s návrhom zákona na [...]

Momentálne slabé miesto Putina je vo vzduchu

30.04.2024

Odborníci tvrdia, že predovšetkým boje vo vzduchu sú tie ktoré v poslednom čase spôsobujú Rusku čoraz väčšie problémy. Vychádzajú z faktov, „že ruská sieť protivzdušnej obrany v súčasnosti prechádza testom, a „Rusko sa nedokáže dostatočne pripraviť na hrozbu, ktorú predstavujú diaľkové drony a malé lietadlá.“ Ukrajina už niekoľkokrát zaútočila na [...]

parlament, fico

Fico sa zúčastní na mierovom summite. Eštok: Ukrajina potrebuje nepretržitú podporu

03.05.2024 14:14

Rusko sa na mierovom summite nezúčastní.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

NATO aj EÚ ostro odsúdili kyberútoky na Česko a Nemecko. Rusko ponesie následky, vyhlásila Baerbocková

03.05.2024 14:00

EÚ je odhodlaná využiť celú škálu opatrení, aby odvrátila, odstrašila a odpovedala na ruské nekalé správanie v kyberpriestore," uviedol Borrell.

Kolumbíjska univerzita

Nepokoje na amerických univerzitách: Polícia zatkla už vyše 2000 protiizraelských aktivistov

03.05.2024 13:35

Vlnu študentského aktivizmu začal incident, keď vedenie Kolumbijskej univerzity v New Yorku poslalo políciu na študentov, ktorí sa utáborili uprostred jej kampusu.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 162
Celková čítanosť: 448613x
Priemerná čítanosť článkov: 2769x

Autor blogu