Založ si blog

Ukrajina pritvrdila pri mobilizácii

Ak niekto predpokladal, že cez naše hranice bude utekať menej Ukrajincov, ktorí nechcú bojovať proti Rusom (boja sa o svoj život), tak teraz bude pravý opak lebo počet takých prípadov bude určite stúpať. Totiž ukrajinská vláda včera predložila do parlamentu zmenenú a doplnenú verziu zákona o sprísnení pravidiel mobilizácie, aby krajina mala dostatočnú bojovú silu na pokračovanie v ťažení proti ruskej invázii.

Na jednej strane sa niet čomu čudovať, že navrhované reformy sa považujú za nevyhnutné, veď Ukrajina za dva roky pretrvávajúcich bojov potrebuje doplniť stav svojej armády – a armáda zápasí s nedostatkom mužov, ktorí sa hlásia do boja dobrovoľne. No na strane druhej si treba položiť otázku, či aj väčšina mladých ukrajinských mužov je ochotná položiť svoj život za vlasť? (V návrhu zákona je zníženie vekovej hranice pre osoby, ktoré môžu byť mobilizované do boja, z 27 na 25 rokov).

Napadlo ma, či v tomto prípade by nebolo lepšie, ak by pre mladých Ukrajincov boli vzorom aj zákonodarcovia? Aby aj oni išli bojovať proti ruskej armáde. Najviac ma hnevá, že práve takí ľudia ženú mladých ľudí do vojny! Ak by museli bojovať aj oni, tak by boli medzi prvými takými, ktorí by sa tej vojne chceli vyhnúť. (A toto sa vzťahuje na politikov aj v iných krajinách – obzvlášť slovenských).

Vážení novinári, verte, že už čoskoro nastane doba, že slovo „vraj“ nebudete používať!

04.05.2024

Škrabálkovia, naozaj si myslite, že do útoku vraj zostávajú dni? Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most… „Rusko bude reagovať „zničujúcim odvetným úderom“ v prípade, že Ukrajina s podporou Západu zaútočí na Kerčský most alebo anektovaný Krymský polostrov, varovala v piatok hovorkyňa ruského ministerstva [...]

Poľský expremiér skritizoval Brusel!

03.05.2024

Poľský expremiér Mateusz Morawiecki na európskej únii nenechal nitku suchú, vyhlásil, že Brusel je hrozbou pre demokraciu v Európe. Expremiér tvrdí, že EÚ zadržaním fondov ovplyvnila výsledok parlamentných volieb v Poľsku. Viac v tomto zdroji polsky-expremier-sa-obul-do-bruselu Hádam ani nie je potrebné povedať, že za tieto vyjadrenia ho predstavitelia poľskej [...]

Odborníci tvrdia, že Vláda na nás chystá ďalší bič – zdražovanie.

01.05.2024

A zaslúžime si opak?! – Hneď v úvode sa ospravedlňujem za nasledujúce slovo, teliatka, čo ste volili Fica, čakali ste snáď opak? Nová daň a zdražovanie sladkých vôd! Hore pôjdu všetky tieto populárne tovary. „Rezort financií potrebuje konsolidovať a minister Ladislav Kamenický zháňa peniaze, kde sa dá. Jeho ministerstvo prišlo s návrhom zákona na [...]

vojna na Ukrajine, drony

ONLINE: ISW varuje: Ukrajine nestačí 'aktívna obrana'

06.05.2024 06:45

Ak bude mať Rusko počas celého roku 2024 v bojoch na Ukrajine celoplošnú iniciatívu, môže mu to priniesť viaceré výhody, upozorňuje ISW.

José Raúl Mulino

Voľby prezidenta Panamy vyhral spojenec odsúdeného exprezidenta

06.05.2024 06:41

Mulino sľúbil ďalšiu vlnu ekonomickej prosperity a tiež zastavenie migračnej vlny na hraniciach Panamy s Kolumbiou.

Trump

Trump prirovnal správanie Bidenovej vlády k metódam nacistického gestapa

06.05.2024 06:19

Americký exprezident Donald Trump vyhlásil, že administratíva Joea Bidena používa podobné taktiky ako gestapo.

Izrael, holokaust

Netanjahu: V prípade potreby sa ubránime aj sami. Je to poučenie z holokaustu

06.05.2024 06:07

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v nedeľu odmietol nátlak medzinárodného spoločenstva, ktoré žiada pozastavenie vojnového ťaženia v Pásme Gazy.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 163
Celková čítanosť: 452721x
Priemerná čítanosť článkov: 2777x

Autor blogu