Založ si blog

Navaľného sa Putin musí strašne báť…

Počas svojej 20 ročnej diktatúry nechal Putin odstrániť mnohých jeho opozičníkov, no azda najviac sledovaný prípad bol pred piatimi rokmi, vtedy dal príkaz otráviť bývalého ruského dvojitého agenta Sergeja Skripaľa v anglickom Salisbury. (Skripaľa spolu s dcérou otrávili ruskou látkou Novičok).

Podobne to začalo s jeho ďalším opozičníkom Navaľným, toho zadržiavali v trestaneckej kolónii 250 kilometrov východne od Moskvy. No nad Navaľným sa ako keby zľahla zem a tri týždne sa nevedelo, kde je. Keď sa novinárom konečne podarilo Návaľného nájsť, ukázalo sa, že ho presunuli do trestaneckej kolónie v Arktíde. (V pondelok to oznámila jeho hovorkyňa).

Trestanecká kolónia IK-3 v meste Charp v Jamalskoneneckom autonómnom okruhu, kde väznia lídra ruskej opozície Alexeja Navaľného – ide o jednu z najsevernejších a najvzdialenejších kolónií. „Podmienky sú tam drsné, s osobitným režimom vo večne zamrznutej oblasti“ a veľmi obmedzeným kontaktom s vonkajším svetom.

Presuny väzňov do iných väzníc v Rusku zvyčajne trvajú dlho, niekedy aj týždne. Informácie o mieste ich pobytu príbuzným a advokátom sú počas presunov väzňov obmedzené alebo nedostupné.

Navaľnyj je tŕňom v oku ruského prezidenta Putina od roku 2021 a pre obvinenia z extrémizmu bol uväznený na 19 rokov. (Za mreže sa dostal po tom, čo prežil pokus o vraždu otravou). Zdroj spravy.pravda.sk – Nebol presun Navaľného len preto, aby mal Putin istotu, že sa k nemu (okrem jeho podriadených) už žiadni aktivisti, novinári a médiá nedostanú?

Poľský expremiér skritizoval Brusel!

03.05.2024

Poľský expremiér Mateusz Morawiecki na európskej únii nenechal nitku suchú, vyhlásil, že Brusel je hrozbou pre demokraciu v Európe. Expremiér tvrdí, že EÚ zadržaním fondov ovplyvnila výsledok parlamentných volieb v Poľsku. Viac v tomto zdroji polsky-expremier-sa-obul-do-bruselu Hádam ani nie je potrebné povedať, že za tieto vyjadrenia ho predstavitelia poľskej [...]

Odborníci tvrdia, že Vláda na nás chystá ďalší bič – zdražovanie.

01.05.2024

A zaslúžime si opak?! – Hneď v úvode sa ospravedlňujem za nasledujúce slovo, teliatka, čo ste volili Fica, čakali ste snáď opak? Nová daň a zdražovanie sladkých vôd! Hore pôjdu všetky tieto populárne tovary. „Rezort financií potrebuje konsolidovať a minister Ladislav Kamenický zháňa peniaze, kde sa dá. Jeho ministerstvo prišlo s návrhom zákona na [...]

Momentálne slabé miesto Putina je vo vzduchu

30.04.2024

Odborníci tvrdia, že predovšetkým boje vo vzduchu sú tie ktoré v poslednom čase spôsobujú Rusku čoraz väčšie problémy. Vychádzajú z faktov, „že ruská sieť protivzdušnej obrany v súčasnosti prechádza testom, a „Rusko sa nedokáže dostatočne pripraviť na hrozbu, ktorú predstavujú diaľkové drony a malé lietadlá.“ Ukrajina už niekoľkokrát zaútočila na [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 162
Celková čítanosť: 449844x
Priemerná čítanosť článkov: 2777x

Autor blogu