Založ si blog

Odkaz proruským trollom k vojne na Ukrajine

O vojne na Ukrajine ruská propaganda šíri rôzne informácie pre domáce publikum aj do zahraničia, avšak Putin sa pred vlastnými netají tým, že mu ide o nové ukrajinské územia. Navonok však hovorí o obrane pred hrozbou z NATO.

Podľa nedávnych prieskumov je polovica Slovákov presvedčená, že za ruskú agresiu môže Západ alebo Ukrajina. Sú títo ľudia zdraví keď takto zmýšľajú? Veď Vladimir Putin by chcel dostať aj Slovensko pod svoj vplyv. Mnohí vôbec nevidia to, čo je skutočným dôvodom putinovskej agresie.

„Všetkým Slovákom, ktorí sú dnes sympatizantmi Putina, chcem odkázať: Rusko dnes nie ja také, ako si myslíte. Je to degradujúca krajina, ktorú ovládla mafia. Sme oveľa chudobnejší ako pred desiatimi rokmi, príjmy domácností klesli o 15 až 20 percent. Máme totálne zničené zdravotníctvo a školstvo, cesty a infraštruktúru. Putin rád hovorí o tradičných hodnotách, ale iba málo ľudí u nás chodí do kostolov. Pritom sme medzi svetovými lídrami v počte interrupcií. Jednoducho, ľudom sa v Rusku žije zle. A keď to niekto povie nahlas, hneď mu hrozí 15 rokov väzenia za šírenie falošných informácií. Putin chce tento priestor neslobody rozšíriť na ďalšie strany. Ja by som odporučil fanúšikom Putina zbaviť sa ilúzií. Rozumiem sklamaniu zo Západu, z politiky NATO. Ale zvoliť si Putina ako alternatívu EÚ sa mi zdá ako kolosálna chyba. Pretože vás Putin oklame a zneužije.“ Zdroj spravy.pravda.sk/a Také opatrenia, aké spravil Putin voči ruským občanom, (ktorí by protestovali proti vojne), tak väčšina Rusov si určite veľmi dobré premyslí, či sa im také niečo vyplatí, aby ich zato zavreli do basy min. na 15 rokov, prípadne, aby prišli aj o svoj život.

Obhajcovia Putina sú padnutí na hlavu!

16. júna 2023 07:47, Prečítané 1 850x, Realista1, Nezaradené

10. júna sa odohral incident v pražskej reštaurácii – niekoľkí hostia nahlas volali na slávu Putina, majiteľka reštaurácie ich vyhodila. „V sobotu bola demonštrácia pri ruskej ambasáde. Po nej prišli k nám a sadli si von na terasu. Keď im obsluha priniesla pitie, mali nevhodné poznámky,“ niektorí mali svätojurskú stuhu, iní chodili s fotkou Putina, –začala opisovať situáciu majiteľka reštaurácie Klára Aurell. 

Na sociálnych sieťach sa po tomto incidente objavila vlna kritiky, no prekvapivo nie na adresu vyhodených hostí, ale kritizovali majiteľku reštaurácie.

Vykázaní hostia začali hovoriť o diskriminácii a nacistickom prístupe. „Problémom mala byť ukrajinská čašníčka, ktorá pracuje v reštaurácii. Majiteľka po nevhodných poznámkach od hostí povedala, že ich odmieta obsluhovať. Až následne prišlo k vykázaniu celej skupiny. „Zavolala som políciu a išla som do reštaurácie. Prišli len krátko po mne,“ povedala Aurell. „Vyhodila som ich z podniku, pretože svojim pokrikovaním na slávu Putina vyrušovali ostatných hostí aj môj personál,“ vyjadrila sa majiteľka Vegtralu na Facebooku.

Majiteľka reštaurácie sa vyjadrila aj k práci svojej čašníčky z Ukrajiny: „Voči našej ukrajinskej čašníčke to bolo absolútne nemiestne. Je tu sama, jej rodina ostala na Ukrajine. Keby nevyťahovali stále Putina, tak si ich ani nevšimneme. Oni však dávali dosť výrazne najavo, že sme im to prerušili,“ doplnila k incidentu. Zdroj Hostia-v-prazskej-restauracii-volali-na-slavu-Putina

Komentáre kritikov aj podporovateľov reštaurácie: Jeden z komentárov znel  „Hodláme vás podporovať zo všetkých síl. Poznám vás roky a tí haj*li tam fakt nemali čo robiť,“– na takéto správanie mám rovnaký názor, – ak by som bol majiteľom reštaurácie a prišli by aj ku mne takýto hostia, najprv by som sa ich spýtal čo také dobré spravil Putin, že ho tak okato oslavujú?!

 Podobne sa k tomu vyjadrila na Twitteri aj predsedníčka Štátneho úradu pre jadrovú bezpečnosť (SÚJB) Dana Drábová. „Zo svojho podniku máte právo vyhodiť, koho len chcete,“ napísala.

Vykázaní hostia však mali iný názor: „Predsa je tu sloboda slova,“ tvrdí žena na ďalšej nahrávke. „Nacistická reštaurácia s Banderovskými klamárskymi kur*ami. Kto ju navštívi, podporuje fašizmus,“ napísal niekto ostré vyjadrenie na facebookovú stránku reštaurácie. – Áno, ak niekto nemá rozumný argument, tak sa začne oháňať tým, že tu je demokracia a sloboda slova. To, že oni o tej Ukrajinke nič nevedeli, no automatický ju zaradili medzi Banderovské nacistické klamárske kur*y – toto podľa nich bolo v poriadku!

Tag: Podporovatelia vojny

Fico prerazil dno! » « Nehorázna drzosť ruských médií

Po polroku som sa skúsil prihlásiť na starom blogu…

08.05.2024

Potešil som sa ako malý chlapec, že ako dobre, že sa mi to podarilo hneď na prvý šup, no hneď som upadol do smútku, keď som zistil, že som sa prihlásil na novom blogu. Bohužiaľ tu na blogovisku Pravda ma niektoré veci dokážu riadne vytočiť, zároveň si uvedomujem, že je to celkom jednoduché, ak to človek ovláda, lenže mňa nebaví zakaždým otvárať blog emailom a [...]

Pán Fico, od roku 2008 Vás nemám rád, Vy dobré viete prečo!

06.05.2024

Pán premiér Robert Fico – v rozhovore pre Joj 24 ste sa vyjadrili k finančnej zbierke, ktorú Slováci masívne podporujú. Označili ste ju ako „prd do Stromovky“, (čo je české prirovnanie), k tomu ste ešte dodali, že vyzbierané peniaze konečnú situáciu nezmenia. „Munícia pre Ukrajinu“ už vyzbierala za 12 dní takmer 4 milióny eur. – viac v tomto zdroji: [...]

Vážení novinári, verte, že už čoskoro nastane doba, že slovo „vraj“ nebudete používať!

04.05.2024

Škrabálkovia, naozaj si myslite, že do útoku vraj zostávajú dni? Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most… „Rusko bude reagovať „zničujúcim odvetným úderom“ v prípade, že Ukrajina s podporou Západu zaútočí na Kerčský most alebo anektovaný Krymský polostrov, varovala v piatok hovorkyňa ruského ministerstva [...]

kalamita, lykožrút, Čierny Balog

Lykožrút požiera ďalšie oblasti na Slovensku, lesníci chystajú rázny zásah. Hľadajú aj vinníkov

09.05.2024 08:35

Lykožrútová kalamita sa rozšírila do ďalších oblastí. LESY SR okrem zásahu skúmajú, či to nebude na trestné oznámenie.

Christijan Mickoski

V Severnom Macedónsku vyhrala voľby pravicová opozícia

09.05.2024 07:09

Voličov voči vládnucej strane popudila aj pretrvávajúca korupcia a pomalý rozvoj krajiny.

vojna na Ukrajine, Záporožie

ONLINE: Môže Ukrajina ešte vojnu vyhrať? Šéf vojenského výboru NATO sa domnieva, že áno

09.05.2024 06:30, aktualizované: 08:09

Šéf vojenského výboru NATO Rob Bauer odhaduje, že bude trvať najmenej rok, kým Západ zvýši výrobu zbraní a Ukrajina sa pripraví na protiofenzívu.

Rafah / Palestína / Bombardovanie / Sutiny /

Izrael môže prísť o americké zbrane. Biden: Bomby od USA zabíjali civilistov

09.05.2024 06:10

Izrael podľa amerického prezidenta Joea Bidena použil bomby dodávané USA na útoky, pri ktorých v Pásme Gazy zomierali palestínski civilisti.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 165
Celková čítanosť: 456259x
Priemerná čítanosť článkov: 2765x

Autor blogu