Založ si blog

Igorko, príliš neskoro usiluješ o zmŕtvychvstanie OĽANO

Pred blížiacimi sa parlamentnými voľbami sa populista Matovič neprestane činiť svojimi výzvami, aby opäť získal voličov na svoju stranu.

Takmer denne príde s niečím novým, aby prilákal média. Jeho najčerstvejším návrhom je zmrazenie platov poslancov a prezidentky v roku 2023 – na pondelkovej tlačovej konferencii informoval, že „plat poslanca by mal vzrásť zo sumy 5814 eur na výšku 6651 eur v roku 2023, čo je o vyše 800 eur viac, ako bol plat v minulom roku. Plat prezidentky by sa mal podľa Matoviča zvýšiť zo 14.408 eur na 16.976 eur. Platy za rok 2023 sa odvíjajú z deficitu hospodárenia, ktorý bol podľa Matoviča zverejnený v apríli. Preto sa má rozdiel v plate poslancov vyplácať spätne. Účinnosť novely navrhnú od júla tak, aby bol plat poslanca a prezidentky v druhom polroku 2023 rovnaký ako plat v roku 2022.“ Zdroj OLaNO-vyzyva-poslancov-aj-prezidentku  + spravy.pravda.sk

Igorko, Ty si naozaj myslíš, že Slováci majú krátku pamäť?! V roku 2020 si pred parlamentnými voľbami (vo svojom volebnom programe) sľuboval voličom, že ak Tvoje hnutie vyhrá voľby, tak znížite nielen mzdy poslancov NR SR, ale aj počet poslancov.

Takže to, čo predvádzaš teraz je úbohosť, ktorou sa chytáš slamky a namýšľaš si, že za toto Ťa voliči vyzdvihnú z toho dna na ktoré si klesol – späť na výslnie. Igorko neskoro!!!

S novými nápadmi mal prísť Matovič v čase, keď bol ešte premiérom!

16. apríla 2023 09:01, Prečítané 1 105x, Realista1, Nezaradené

Teraz, keď preferencie OĽaNO klesli takmer na úplne dno a hnutie sa nedostane ani do parlamentu, tak niet dňa v ktorom by jeho predseda nepredstavil ďalšie svoje nápady. Jeho najnovšia atómka chce spraviť poriadky v odpúšťaní dane, ale iba vybraným skupinám. OĽaNO predstavilo návrh, vďaka ktorému „chcú odpustiť dane z príjmu matkám s deťmi do 15 rokov, ktoré nezarábajú viac ako dve tisíc eur v hrubom za mesiac.“

Rovnako sa to má vzťahovať aj na mladých ľudí do 25 rokov. „Aj oni by mali mať nárok na špeciálnu výšku nezdaniteľnej časti základu dane, čo by ich oslobodilo od platby dane z príjmu do výšky dvetisíc eur mesačne v hrubom.“ (Návrh je už predložený v parlamente). Pomaly sme si už mohli zvyknúť na Matovičove štedré rozhadzovanie miliónov zo štátnej kasy, takže ani teraz Slovákov nesklamal, avšak daňových poplatníkov by to podľa jeho odhadu malo stáť 500 miliónov eur. Z čoho sa to zaplatí? Veď počas Matovičovho vládnutia sme počúvali jeho „obohranú platňu,“ že po Ficovej mafii zostala štátna kasa prázdna, a jeho mafiáni nielenže kradli všade kde sa dalo, ale ešte stihli narobiť aj miliardové dlhy.

Ak sa Matovičov návrh schváli, tak sa to negatívne dotkne zamestnancov, ktorí zarábajú  v hrubom viac ako 8 477 eur mesačne. (Takže Matovič si môže byť istý, že táto skupina  voličov ho voliť nebude).

Ďalšie financie chce získať znížením podvodov pri platení daní, kde sú podľa neho stále rezervy. Aby toho nebolo málo, tak ešte navrhuje zo zákona o dani z príjmov vypustiť prechodné ustanovenia, ktorými sa daňový bonus na deti vo výške 140 eur uplatní poslednýkrát za december 2024. Viac sa o tom dozviete v tomto zdroji ekonomika.pravda.sk 

Tým, že sa Matovič často vychvaľoval svojimi atómovkami aj na sociálnych sieťach, tak sa jeho voliči mohli presvedčiť, že v tej jeho hlave všetko v poriadku naozaj nie je. Dovolím si tvrdiť, že s blížiacim termínom predčasných volieb sa dá očakávať, že Matovič sa s podobnými aktivitami bude čoraz viac zviditeľňovať, aby presvedčil voličov, že jemu skutočne nejde o nič iné iba o to, aby sa Slováci mali lepšie, ako keď sa mali počas vládnutia Ficovej vlády. Niet sa čomu čudovať, že sa Matovič začína takto zviditeľňovať, pričuchol si k vládnemu korytu a také koryto sa veľmi ťažko opúšťa.

Iba pár politikov dokázalo prenechať kreslo svojmu následníkovi so cťou, Matovič sa s tým len tak ľahko zmieriť nedokáže, že pre neho už tam žiadne kreslo nezostane. Keď k tomu dôjde, tak nie je vylúčené, že príjme akúkoľvek funkciu, len aby bol čo najbližšie k vládnemu korytu. Viem si ho predstaviť vo funkcii lokaja, ako bude otvárať dvere ministrom prichádzajúcim do rokovacej sály.😀🤣 Tag: Neverte politikom!

Ukrajinský minister zahran. vecí Dmytro Kuleba potvrdil medializované správy…

25.04.2024

…potvrdil, že jeho rezort pripravil nový postup pri poskytovaní konzulárnych služieb v zahraničí pre mužov z Ukrajiny v mobilizačnom veku. „Kuleba v utorok v statuse na sociálnej sieti X napísal, že ak muž podliehajúci mobilizácii odišiel do zahraničia, ukázal svojej vlasti, že jej prežitie sa ho netýka.“ Zdroj [...]

Tempom, akým sa stavajú naše diaľnice, tak takto nebudú dokončené ani za 50 rokov!

24.04.2024

Ako zaostávame za vyspelejšími krajinami – o tom hovorí aj nasledujúce video, ak si ho pozriete, tak nepochybujem o tom, že váš názor bude rovnaký ako môj. Môj postreh k spomenutému videu: https://www.youtube.com/watch?v=XTYVgoJVRqA Maličké elektrárne postavené pozdĺž diaľnic vyrábajú elektrinu z protiidúcej premávky vozidiel, – rotujúce lopatky [...]

Rusko zničilo charkovskú televíznu vežu…

24.04.2024

Všetko nasvedčuje tomu, že niektorým politikom tá 3. svetová vojna naozaj veľmi chýba!

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 157
Celková čítanosť: 440316x
Priemerná čítanosť článkov: 2805x

Autor blogu