Založ si blog

Všetci Slováci sa musia pred svetom červenať, kvôli zopár psychopatom!

V našej krajine by bol zázrak, ak by nás média v priebehu roka neinformovali o škodách, ktoré vandali napáchali, či už na hroboch zosnulých v niektorých obciach, ale aj v mestách, avšak nájdu sa aj takí idioti, ktorí nenechajú na pokoji ani výzdoby, ktoré poniektoré samosprávy prácne postavili či už pred vianočnými alebo veľkonočnými sviatkami. A takéto vandalské výčiny sa v našej krajine takmer každoročne odohrávajú.

Presne takýto prípad sa udial iba nedávno na námestí v Humennom – vandali tam zajacom z knihy rekordov uštedrili rany do nosa a kopance. Samospráva musela výzdobu opravovať, pritom peniaze na opravu by sa určite hodili skôr na mnohé iné práce napr. na ochranu životného prostredia.  Stručne, ale výstižne sa k tomu prípadu vyjadrila majsterka údržby verejnej zelene Františka Mudra. „Nevážime si prácu iných, nemáme k nej úctu.“ Zdroj zajacom-z-knihy-rekordov-ustedrili-rany-do-nosa-a-kopance  – Skutočne sa naša spoločnosť nedokáže s takýmito vandalmi vysporiadať tak, aby k takýmto výčinom už nedochádzalo?!

Jeden z mojich bratrancov má v Užhorode svoj ateliér, pomerne často tam chodí pracovať, a pri tejto príležitosti si spravil fotografiu z Veľkonočnej výzdoby spravenej na pešej zóne mesta a zavesil ju na Facebook.

Autor foto Juraj Tkačik

Vážne som sa zamyslel nad tým, ako dlho by takáto veľkonočná výzdoba zostala v takom stave v našom meste, prípadne iných mestách na Slovensku? Dovolím si tvrdiť, že ak by takéto veľkonočné kraslice zdobili námestie napr. v Humennom, tak by ich vandali poškodili hneď v prvý deň.

Američania zobuďte sa, Biden nie je pápež, aby bol doživotne prezidentom!

06.03.2024

Americký prezident je chorý a ďalšie štyri roky v úrade nevydrží. Američania sa o tom mohli presvedčiť na jeho nedávnej tlačovej konferencii v Bielom dome pôsobil tam úplne dezorientovane a vystrašene hľadel do prázdna. Nové video Joea Bidena vyvolalo v X komunite hrôzu. Ako je možné, že demokrati chcú tohto muža v Bielom dome ďalšie štyri roky? –Niektorí [...]

Pán Matovič, Rómov môžete oklamať iba raz, ale oni Vám to do smrti nezabudnú!

04.03.2024

Podľa Únie Rómov dostalo OĽANO za predošlé a aktuálne obdobie viac ako 30 miliónov zo štátneho rozpočtu. „Má ich aj vďaka tisíckam rómskych hlasov. V ostatných voľbách by sa ani nedostal do parlamentu, keby neoklamal svojich rómskych voličov. Matovič vládne týmto peniazom, Oľano je strana pár ľudí, nemá skoro žiadne náklady na činnosť tak nech sa [...]

Pani prezidentka, stretnite sa s Putinom a požiadajte ho, aby ukončil vojnu na Ukrajine

03.03.2024

Podľa Vás najrýchlejšia cesta k mieru vedie cez ruského prezidenta Vladimira Putina, keď svojim jednotkám nariadi odísť z Ukrajiny, „nie tým, že mu dávame nádej na víťazstvo a akceptáciu“. Zdroj caputova-reaguje-na-blanarovo-stretnutie-s-lavrovom Pani prezidentka, nemusíte mať obavu z toho, že za stretnutie s Putinom by Vás mohli kritizovať Spojené štáty [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 151
Celková čítanosť: 425784x
Priemerná čítanosť článkov: 2820x

Autor blogu