Založ si blog

Presvedčia Putina, aby ukončil útočnú vojnu voči Ukrajine?

Nemecká ministerka zahraničných vecí počas piatkovej návštevy Pekingu vyzvala Čínu, aby dôraznejšie zatlačila na ruského prezidenta Vladimíra Putina, aby ukončil útočnú vojnu voči Ukrajine. „To, ako (Peking) tento vplyv využije, sa bezprostredne dotýka kľúčových záujmov Európy,“ poznamenala.

Ministerka pripomenula situáciu keď sa Čína úspešne angažovala v mierovom urovnaní (konfliktu) medzi Iránom a Saudskou Arábiou a doplnila to nasledovnými slovami, že Nemecko by si prialo, aby vplývala aj na Rusko, aby konečne ukončilo agresiu voči Ukrajine.

Rola Číny v súvislosti s Ukrajinou podľa ministra spočíva v podpore zmierenia a snahe o mierové rokovania. „Nebudeme prilievať olej do ohňa,“ povedal Čchin Kang. Pritom  AFP dodáva, že Čína zastáva podľa vlastných tvrdení neutrálny postoj, pričom ruskú inváziu na Ukrajinu nikdy oficiálne neodsúdila. Zdroj presvedcia-putina-aby-ukoncil-vojnu

Avšak posledné informácie o krokoch Číny hovoria niečo iné: „V informáciách zachytených agentmi v Rusku sa uvádza, že Peking chcel maskovať smrtiacu pomoc Moskve ako civilné predmety, píše sa v uniknutých tajných dokumentoch americkej vlády. V piatok to uviedol portál britského denníka The Guardian, ktorý citoval z článku denníka Washington Post.“ Zdroj spravy.pravda.sk – Takže je potrebné zamyslieť sa nad tým či to, čo Číňania hovoria, či to aj dodržia?!

Vojna na Ukrajine už trvá takmer 14 mesiacov, takže si kladiem otázku Čo bránilo nemeckej ministerke zahraničných veci vyjsť s touto výzvou voči Číne, prípadne organizácii NATO alebo samotným USA už oveľa skôr? Načo sa vlastne čakalo? Môj názor je, že Západu tá vojna prišla celkom vhod lebo práve Západ je ten kto z tej vojny bude najviac ťažiť. Jeho vojenský arzenál dlhé roky ležal v skladoch – a teraz niet dňa v ktorom by sa nehovorilo o ničom inom ako o tom, aké množstvo tankov a moderných stíhačiek pošlú na Ukrajinu v najbližších dňoch.

V 20 storočí, kým neboli atómové bomby, keď v niektorých krajinách došlo k vojnovým konfliktom, tak pre organizáciu NATO resp. pre USA nebol problém pohroziť diktátorom, ktorí vojny vyvolali, že ak vo svojich útokoch budú naďalej pokračovať, tak tam pošlú svoje armády, aby tam spravili poriadok, prípadne, že ich budú bombardovať. Avšak po 24. februári 2022 sa situácia v postupe NATO a USA otočila úplne opačným smerom, miesto toho aby pohrozili Putinovi, že ak vojnu na Ukrajine čím skôr neukončí, tak spravia letecký nálet na Moskvu, prípadne aj na ďalšie veľké mesta v Rusku a zrovnajú ich so zemou.

Takže niet sa čomu čudovať, že NATO a USA sa neodvážia s Putinom tvrdo jednať lebo Putin sa pri každej hrozbe NATO a USA oháňa výrokmi, že ak ho k tomu vyprovokujú, tak na obranu svojej vlasti použije jadrové zbrane.

Rusko zničilo charkovskú televíznu vežu…

24.04.2024

Všetko nasvedčuje tomu, že niektorým politikom tá 3. svetová vojna naozaj veľmi chýba!

Som „pyšný“ na Slovákov, sme svetovou jednotkou

23.04.2024

Veru, nebyť tých úvodzoviek, tak by som sa na každom kroku pýšil tým, že som roduverný Slovák, ale skutočnosť, ktorá je výstižne vyjadrená na nasledujúcej karikatúre – karikaturistu pána Vica (s dnešným dátumom) ma od tejto prezentácie odrádza. Milí Slováci, aby ste boli v obraze, vysvetlím vám príčinu môjho negatívneho postoja k tomu, aby som bol skutočne [...]

Ukrajinská armáda psychologicky vydiera Ameriku a NATO!

22.04.2024

Ukrajine hrozí prielom obrany! Jej najväčšie slabiny sú – tri najkritickejšie výzvy: Ide o nedostatok munície, nedostatok dobre vycvičených jednotiek a degradovanú protivzdušnú obranu. „Najvyšší ukrajinský vojenský veliteľ vydal pochmúrne hodnotenie pozícií armády na východnom fronte. Západní vojenskí odborníci tiež očakávajú v nasledujúcich týždňoch [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 155
Celková čítanosť: 436735x
Priemerná čítanosť článkov: 2818x

Autor blogu