Založ si blog

Vojnu na Ukrajine môže zastaviť ľudstvo celosvetovým protestom!

27. januára 2023 som v tomto  mojom blogu Zbrane proti vojne sú ako alkohol proti alkoholizmu! napísal, čo by mohlo tú bratovražednú vojnu na Ukrajine zastaviť. Vyjadril som to nasledujúcimi vetami: „Zelenský hovorí o Putinovi, že ten človek robí pravý opak toho, čo sľúbi a nemožno mu veriť. Putin, ten naopak neustále hovorí, že Ukrajina má prenechať anektované oblasti Rusku lebo tie mu odjakživa patrili. Zelenský hovorí, že Rusom nič nedajú a ak sa jeho armáda stiahne späť na svoje územie, potom pristúpi k rokovaniu o mieri.

Obaja kohúti hrabú na svojom piesočku a vojna naďalej pokračuje, úplne zbytočne tam dennodenne zomierajú stovky – možno aj tisícky – vojakov, ale aj civilov, najmä nevinných detí, žien a starcov oboch znepriatelených krajín. Najsmutnejšie na tom je to, že obyvatelia celej planéty sa na tu vojnu iba nemo prizerajú a „nikto z nich“ sa nepozastavuje nad tým, že USA a NATO ochotne plnia Zelenského požiadavky v dodávkach zbrani Ukrajine – a miliardami dolárov, aby ukrajinská armáda touto pomocou mohla vyhnať ruského agresora preč zo svojej krajiny. Nikto sa vážnejšie nepozastavuje nad tým, že takýto odliv zbraní a financií krajín NATO sa prejaví ochudobnením ekonomiky každého z nás. Už teraz to mnohí pociťujeme a vidíme to dennodenne na stúpajúcich cenách či už potravín, cestovného, vody, plynu a elektriny, ale hlavne pohonných hmôt. Dokedy sme ochotní toto v tichosti podporovať?! Veď takto tá vojna potrvá roky, ak sa proti tomu občania zúčastnených krajín, čiže aj Slovenska nepostavia.“ – A čuduj sa svete práve predvčerom som sa dozvedel, že na Slovensku sa našli odvážni ľudia, ktorí vyzývajú slovenských občanov, aby prišli svojimi pochodmi protestovať proti šialenej Putinovej vojne s heslami, že nechceme vojnu, ale mier a neutralitu.

Dovoľujem si zverejniť celé znenie výzvy slovenským občanom. (Vopred upozorňujem, že to nie nástroj predvolebnej kampane žiadnej politickej strany resp. hnutia na Slovensku).

Nechceme vojnu! Slovensko čaká vlna pochodov za mier a neutralitu. V ktorých mestách sa budú konať?

Bratislava 31. januára 2023 (HSP/Foto:screen)

„Slováci nechcú vojnu! Takýto odkaz zaznie zo slovenských miest, v ktorých sa bude konať Pochod za mier a neutralitu Slovenska. Bez rečníckeho pódia či oficiálnych organizátorov sa stretnú Slováci už čoskoro na mierovej šnúre pochodov po celom Slovensku, kde nebudú chýbať transparenty či spev slovenskej hymny. Iniciátori protestu vo svojej výzve upozorňujú, že  o osudoch Slovákov rozhoduje len úzka skupina ľudí, ktorým nejde o blaho občanov a ani o Slovensko. S rozhodnutiami vrcholných predstaviteľov štátu sa nestotožňujú a pokladajú ich za ich vlastné rozhodnutia a taktiež sa odmietajú spolupodieľať na túžobnej snahe politikov bažiacich po vojne.

Pochod za mier

„Rozhoduje o nás pár ľudí, ktorým nejde o ľudí ani o našu vlasť. Ich rozhodnutia nie sú našimi rozhodnutiami. Ich názory nie sú našimi názormi. Ich túžba po vojne nie je našou! MY CHCEME MIER!“, uvádza sa vo výzve občanov- Ľudia ľuďom, spolu za mier.

Protestné pochody za mier a neutralitu Slovenska, ktoré sa budú konať naprieč celým Slovenskom odštartujú už budúci týždeň v pondelok (6.2.) v Michalovciach o sedemnástej hodine. Pokračovať budú v ďalších slovenských mestách celý február a budú sa konať až do začiatku marca. Šnúra Pochodov za mier sa ukončí v Bratislave protestným pochodom v smere od Prezidentského paláca k americkej ambasáde.

„To, čo je naše, Vám pre vaše odporné hry a ciele nedáme. Nedáme vám naše životy, nedáme vám naše deti! Slovensko je naše! Celá naša slovenská vlasť je NAŠA! A my Vám viac nedovolíme ničiť našu krajinu, naše životy, naše deti!“, píše sa vo výzve za mier a neutralitu Slovenska.

Ľudia ľuďom, spolu za mier zároveň upozorňujú, že mandát politikov má byť založený na službe ľudu. Politici majú Slovensko spravovať ku všeobecnému prospechu všetkých občanov a nie im vládnuť: „Nemáte mandát vládnuť Slovensku, ale spravovať ho! Slovensku máte slúžiť na všeobecný prospech.  Slúžte teda Slovensku, rešpektujte ľud Slovenska. Dodržiavajte naše zákony a ústavu. Ctite konečne naše práva!“.

Vo výzve za mier a neutralitu Slovenska zároveň organizátori protestu odmietajú dodávky zbraní na Ukrajinu, ktoré podporujú vojnu. Odmietajú diktát EÚ a vojská NATO na našom území, zasahovaniu mimovládnych organizácií do chodu štátu i poskytovanie záruk za ukrajinský dlh Slovenskou republikou a zároveň žiadajú zastavenie „dotovanie vojny našimi peniazmi a zbraňami“.

„Zbrane podporujú vojnu, nesúhlasíme s prechodom vojenskej techniky cez naše územie, nesúhlasíme a ostro sa ohradzujeme proti agresívnym vyhláseniam našej vlády, MY chceme mier a vojenskú neutralitu! My odmietame zaťahovanie Slovenska do vojnového konfliktu! „MY ĽUDIA hovoríme stačí, zastavte to!“, uvádza sa v závere výzvy. Organizátori zároveň apelujú na všetkých Slovákov, ktorí sa s výzvou stotožňujú, aby obrázok s oznamom o pochode za mier zdieľali na sociálnej sieti, prípadne si ho pridali ako profilovú fotografiu.

Všetky ďalšie pochody sa budú konať vždy o 17:00 hod. a uskutočnia sa na hlavných námestiach týchto miest:

V ktorých mestách sa bude pochod za mier konať?

Zdroj: nechceme-vojnu-slovensko-caka-vlna-pochodov-za-mier-a-neutralitu     Mário Micenko

Takže ako som to už spomenul, presne o tom som pred pár dňami napísal v mojom blogu, že ľudia musia do ulíc lebo tá vojna inak nikdy neskončí. Som rád, že sa aspoň nejakí ľudia zobudili… k tomu ešte toľko: vojna na UA by mohla skončiť zo dňa na deň, a stačí k tomu jediný krok, aby ľudia celej planéty začali masovo protestovať v rovnaký deň a vo všetkých veľkých mestách napr. už v sobotu 4.2.2023. Takto by dali Putinovi milióny občanov rázne najavo, že jeho armáda tie svoje nenormálne boje musí s okamžitou platnosťou ukončiť a musia opustiť Ukrajinu do 24 hodín aj s celým svojim arzenálom sa pakovať tam odkiaľ prišli!!!

Avšak obávam sa, že ľudia sú už v takej letargii, aká panovala pred 2. svetovou vojnou, a to vtedy keď Hitler začal ovládať svet, jeho popularita začala rásť rýchlym tempom, a jeho propagandou boli ľudia tak zmanipulovaní, že ho vo svojich krajinách ešte aj vítali kvetinami ako nejakého spasiteľa. Až potom, keď na nich začala nemecká armáda zhadzovať bomby a oni utekali do krytov, až vtedy mnohým svitlo, že kto ten Hitler v skutočnosti je. A v tých krytoch sa len modlili, aby na nich nejaká zblúdila bomba nepadla. Ale ešte pred začiatkom vojny niektorí jednotlivci varovali ľudstvo pred Hitlerom, že ten človek je satan navlečený do ľudskej kože, bohužiaľ väčšina občanov takých ľudí pokladala za bláznov.  

Vkladám sem aj krátke video na ktorom ukrajinskí odborníci hovoria, čo môže nastať v krajinách, ktoré im pomohli dodať vojenskú techniku…

https://www.facebook.com/messenger_media/?attachment_id=751448613205350&message_id=mid.%24cAAAAALgZPuSMPPb7lWGC7FwHYEIi&thread_id=100002025227670

Vážení čitatelia, v nasledujúcich riadkoch sa chcem s vami podeliť s mojimi včerajšími zážitkami na lyžiarskej túre ku Kojšovskej holi. Vopred upozorňujem, že moje zážitky nemajú nič spoločného s vojnou na Ukrajine, avšak verím, že aspoň niektorých z vás moje zážitky zaujmú – hlavne pripnuté fotografie. (Tým, že som sa vybral predvčerom na bežkách zo Zlatej Idky na Kojšovú hoľu a túra sa mi strašne páčila, tak som si tu túru zopakoval aj včera).

V tej oblasti predvčerom v noci pribudlo 10 centimetrov nového snehu, takže o to viac som sa tomu potešil, že aspoň nebude tá cesta veľmi zľadovatená a nebezpečná. No musím hneď v úvode povedať, že som mal aj nepríjemný zážitok. Cestári akosi záhadne „zabudli“ posýpať štrkom aj úsek cesty vedúcej z obce Zlatá Idka k veľkému parkovisku na kopci za obcou. Ten čerstvý sneh sa prejavil okamžite, tým, že napadal na starý zľadovatený sneh, a k tomu ešte na vyšmýkaný „kolónami aut“, ktoré po tom úseku premávali, tak šancu vybehnúť autom na ten kopec mali iba tí vodiči, ktorí mali snehové reťaze. Pochopiteľne, keď som tam bol deň predtým, tak som neočakával takýto problém a normálne som pokračoval v jazde do kopca, ale prešiel som zhruba 80-90 metrov a začal problém, tým že mám na mojom aute iba predný náhon, kolesa začali prešmykovať a moje auto sa pomaličky začalo zosúvať z kopca dole. Našťastie sa mi ho podarilo na tej úzkej ceste otočiť späť a išiel som si nájsť miesto na parkovanie v obci. (Musím podotknúť, že takto ako ja dopadli viacerí vodiči).

Potom, keď som si nahodil bežky a vybral som sa hore ku Kojšovej holi, potom už prichádzali samé príjemné zážitky, stretával som lyžiarov vracajúcich sa z Kojšovej hole, ale aj sankárov s deťmi, ktorí sa tiež vybrali hore ku Kojšovej holi… pri jednej milej mamičke s malou dva a pol ročnou dcérkou som sa  na krátku chvíľu zastavil, dali sme sa do reči a aby reč nestála, tak som tej jej malej dcérke, aby mala zábavu postavil malého snehuliaka…

Na tejto poslednej fotografii sa nachádzam už iba 250 metrov pred rampou nachádzajúcou sa za parkoviskom pri vstupe na cestu ku Kojšovej holi. (Takže moja túra dopadla celkom úspešne, až na to, že hore na hrebení Kojšovky som očakával, že bude slnečno). 🫠😀

Ukrajina je veľmi požadovačná

19.04.2024

My Slováci sme tak mierumilovný a tolerantný národ, že nás zneužívajú nielen naši politici, ale ešte si nechávame s prepáčením srať na hlavu aj europarlamentom a Spojenými štátmi americkými. Čokoľvek nám nadiktujú – hlavne vláde a parlamentu, tak sa im vo všetkom snažia vyhovieť, a to aj napriek tomu, že vo voľbách resp. pred voľbami nám [...]

Američania zobuďte sa, Biden nie je pápež, aby bol doživotne prezidentom!

06.03.2024

Americký prezident je chorý a ďalšie štyri roky v úrade nevydrží. Američania sa o tom mohli presvedčiť na jeho nedávnej tlačovej konferencii v Bielom dome pôsobil tam úplne dezorientovane a vystrašene hľadel do prázdna. Nové video Joea Bidena vyvolalo v X komunite hrôzu. Ako je možné, že demokrati chcú tohto muža v Bielom dome ďalšie štyri roky? –Niektorí [...]

Pán Matovič, Rómov môžete oklamať iba raz, ale oni Vám to do smrti nezabudnú!

04.03.2024

Podľa Únie Rómov dostalo OĽANO za predošlé a aktuálne obdobie viac ako 30 miliónov zo štátneho rozpočtu. „Má ich aj vďaka tisíckam rómskych hlasov. V ostatných voľbách by sa ani nedostal do parlamentu, keby neoklamal svojich rómskych voličov. Matovič vládne týmto peniazom, Oľano je strana pár ľudí, nemá skoro žiadne náklady na činnosť tak nech sa [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 152
Celková čítanosť: 428495x
Priemerná čítanosť článkov: 2819x

Autor blogu