Založ si blog

Pán Matovič, komu ste tým 200 eurovým bonusom na dieťa pomohli?!

Jeden horlivý novinár vyčíslil o koľko viac peňazí budú musieť rodičia vysoliť za obed svojim deťom prvého stupňa základnej školy až do veku 11 rokov, poplatok sa zvýšil z 1,15 eura na sumu 1,90 eura a ich starším spolužiakom na druhom stupni sa zvýšil z 1,23 eura na 2,10 eura. „Okrem toho sa zvýšili poplatky za pobyt dieťaťa v školskom klube detí z 11 na 15 eur mesačne. Rodičia zároveň zaplatia príspevok za pobyt ich dieťaťa v škôlke 40 eur namiesto súčasných 20 eur,“ toto tvrdí hovorca mesta Košice Dušan Tokarčík. (Toto sa týka aj rodičov škôlkarov, takže takto si rodičia košického škôlkara priplatia mesačne vyše 19,5 eura). Zdroj Matovičov bonus v praxi?

Pri čítaní článku som sa pozastavil nad príčinami kvôli ktorým tie ceny museli takto stúpnuť. V článku je uvedené, že príčinou zvýšenia cien obedov sú košickí mestskí poslanci, ktorí vyššie ceny obedov odsúhlasili. Teoretický by sa dalo povedať, že poslanci iné východisko ani nemali lebo ceny tovarov, plynu, elektriny, pohonných hmôt, služieb a mnohých ďalších veci išli takisto hore a mestská pokladňa nie je bezodná… avšak novinár k tomu správne poznamenal, že praktický takto rodičom peniaze do jedného vrecka prišli, ale zároveň im tie peniaze hneď z druhého vrecka odišli. Preto sa nemožno čudovať ľuďom, ktorí vyčítajú Matovičovi jeho 200 eurový balíček, že týmto balíčkom rodičom s malými deťmi takmer vôbec nepomohol.

Ale najviac ma zaujalo nasledujúce vyjadrenie hovorcu košického mestského zastupiteľstva „Len samotný takzvaný Matovičov bonus znamená pre mesto Košice výpadok v rozpočte na úrovni 25 miliónov eur. Mesto kvôli tomu musí drasticky šetriť a prijímať úsporné opatrenia,“ tvrdí Tokarčík.“ – Samozrejme s mnohými vecami, ktoré autor článku vyčíslil nemôžem nesúhlasiť lebo sú pravdivé, ale takto verejne kladiem otázku: Košičanov netrápi to, že od čias tzv. komunizmu (v bývalom režime) sa v byrokratickom sektore takmer nič nezmenilo?! V úradoch máme ešte stále príliš veľa zbytočných ľudí – a treba podotknúť s peknými mzdami… Takže, ak by sa ich počet znížil aspoň o 1/3 už by to bol pekný prínos do štátnej kasy. (Je mnoho odvetví v ktorých chýbajú pracovné sily, a v nich by sa tí byrokrati mohli uplatniť, lenže prečo by to robili (no nie?!) – keď za 8 hodinové nič nerobenie poberajú mzdy o ktorých sa bežným ľuďom môže iba snívať, a pritom tí tzv. obyčajní ľudia pracujú v odvetviach bez ktorých by sme asi ťažko prežili resp. prežívali.

Ďalšia vec na ktorú už dlhé roky poukazujem sú bilbordy. Ani jeden z byrokratov na vyššom poste si neplatí reklamy na bilbordoch z vlastného vrecka a silne pochybujem o tom, že nato si našiel sponzorov, a pokiaľ áno, tak tí sponzori mu svoje peniaze na bilbordy určite nedajú resp. nedali len pre jeho „pekné modré oči“, myslím si, že za tým je potrebné hľadať protislužbu zo strany byrokrata voči sponzorovi… čiže ja tebe, ty mne!!!

PS

Včera popoludní som sa na vlastné oči mohol presvedčiť o tom ako sa v horách dokáže zmeniť počasie doslova „z minúty na minútu“, keď mi bolo treba prejsť ku Kojšovej holi posledné cca 2 kilometre, zrazu sa dovalila veľká černota a začalo husto snežiť – o 20 minút, keď som došiel na vrchol Kojšovky mračná sa už začali vytrácať a o pár sekúnd sa už ukázalo aj slniečko.

DODATOK

Predpoludním som tu vložil fotografie z mojej včerajšej lyžiarskej túry na Kojšovú hoľu – zmienil som sa o tom ako neskutočne a za aký veľmi krátky čas sa tam zmenilo počasie. No dnes v porovnaní so včerajškom to bolo 100 krát horšie, dôkaz nasledujúce video:

MAH01476 – YouTube

Na videu môžete vidieť ako sa na Kojšovej holi dnes popoludní všetci čerti ženili. (3.2.2023 o 14:20). Po celý čas, keď som išiel na bežkách zo Zlatej Idky hore na Kojšovku, tak vôbec nefúkal vietor, keď som bol už pred cieľom asi 150 metrov vtedy sa zdvihol vietor – a ako tam vystrájal to sa ani nedá normálne opísať… a pritom meteorológovia nás varujú, že zajtra má byť ešte silnejší vietor, takže ak má niekto na zajtra naplánovanú túru na Kojšovku, mal by si rozmyslieť, či sa tam v takom počasí oplatí ísť.

Ukrajina je veľmi požadovačná

19.04.2024

My Slováci sme tak mierumilovný a tolerantný národ, že nás zneužívajú nielen naši politici, ale ešte si nechávame s prepáčením srať na hlavu aj europarlamentom a Spojenými štátmi americkými. Čokoľvek nám nadiktujú – hlavne vláde a parlamentu, tak sa im vo všetkom snažia vyhovieť, a to aj napriek tomu, že vo voľbách resp. pred voľbami nám [...]

Američania zobuďte sa, Biden nie je pápež, aby bol doživotne prezidentom!

06.03.2024

Americký prezident je chorý a ďalšie štyri roky v úrade nevydrží. Američania sa o tom mohli presvedčiť na jeho nedávnej tlačovej konferencii v Bielom dome pôsobil tam úplne dezorientovane a vystrašene hľadel do prázdna. Nové video Joea Bidena vyvolalo v X komunite hrôzu. Ako je možné, že demokrati chcú tohto muža v Bielom dome ďalšie štyri roky? –Niektorí [...]

Pán Matovič, Rómov môžete oklamať iba raz, ale oni Vám to do smrti nezabudnú!

04.03.2024

Podľa Únie Rómov dostalo OĽANO za predošlé a aktuálne obdobie viac ako 30 miliónov zo štátneho rozpočtu. „Má ich aj vďaka tisíckam rómskych hlasov. V ostatných voľbách by sa ani nedostal do parlamentu, keby neoklamal svojich rómskych voličov. Matovič vládne týmto peniazom, Oľano je strana pár ľudí, nemá skoro žiadne náklady na činnosť tak nech sa [...]

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 152
Celková čítanosť: 427987x
Priemerná čítanosť článkov: 2816x

Autor blogu