Založ si blog

Ako ľahko prídu chamtivci o svoje peniaze

Za dva dni prišli dvaja Slováci takmer o 55.000 eur. Naleteli podvodníkovi na jeho podnet, aby zobrali bankový úver a vložili ho do kryptomatu.  – Takmer niet dňa v ktorom by polícia opakovane neupozorňovala ľudí, aby v prípade podozrivých telefonátov neposkytovali žiadne informácie o svojich účtoch v bankových inštitúciách, no napriek tomu sa stále nájdu „chytráci“, čo chcú rýchlo zbohatnúť.

Štyridsaťdva ročnému mužovi fiktívny pracovník banky telefonicky oznámil, že má schválený úver na svojom bankovom účte. „Ten však oznámil volajúcemu, že muselo ísť o omyl, že v tejto banke účet nemá. Prezradil však, kde skutočný účet má. O chvíľu volal iný muž, ktorý volanému oznámil, že jeho účet v banke bol napadnutý. Tvrdil, že niekto použil jeho občiansky preukaz a na jeho meno založil iný účet. Volajúci tvrdil, že je potrebné si zobrať úver, pretože po tom, ako banka začne vo veci napadnutých účtov konať, budú peniaze klienta zablokované. Muž ponuku od údajného pracovníka banky prijal. Postupoval presne podľa jeho inštrukcií, zobral si úver, pričom navštívil aj pobočku banky. Pred jej pracovníkmi sa však na pokyn volajúceho o zablokovanom účte nezmienil. Vybral peniaze a prostredníctvom kryptomatu vložil cez QR kód 20.000 eur do kryptomeny. Medzitým mu volal muž, ktorý sa predstavil ako policajt a volaného utvrdzoval v tom, že vo veci už koná aj polícia v Nitre. Následne mu začali chodiť správy, že jeho úver sa už spláca a postupne mu z kryptomenového účtu zostal nulový zostatok.“ Zdroj dvaja-slovaci-sa-stali-obetou-niciveho-podvodu-prisli-o-obrovske-peniaze – 14 rokov (čo som na dôchodku) by som nemal dohromady 20,000 eur aj vtedy, ak by som ich všetky ukladal na účet bez toho, aby som z nich minul, čo i len jeden cent na stravu a ošatenie. (Samozrejme, ak do toho nerátam platby nájomného a dane za byt, takisto poplatky za plyn, vodu, elektrinu, internet a odvoz odpadkov).

Karikaturista Vico to veľmi presne vystihol, komu vďačíme zato, (hlavne my dôchodcovia) že sa máme finančne tak dobre.😠

Takže z uvedeného prípadu vyplýva, že na takýto podvod naletia iba takí ľudia, ktorí majú až príliš veľa peňazí a ešte stále sa im máli – chceli by sa nabaliť ešte viac – takých ľudí vôbec neľutujem.

Pán Fico, od roku 2008 Vás nemám rád, Vy dobré viete prečo!

06.05.2024

Pán premiér Robert Fico – v rozhovore pre Joj 24 ste sa vyjadrili k finančnej zbierke, ktorú Slováci masívne podporujú. Označili ste ju ako „prd do Stromovky“, (čo je české prirovnanie), k tomu ste ešte dodali, že vyzbierané peniaze konečnú situáciu nezmenia. „Munícia pre Ukrajinu“ už vyzbierala za 12 dní takmer 4 milióny eur. – viac v tomto zdroji: [...]

Vážení novinári, verte, že už čoskoro nastane doba, že slovo „vraj“ nebudete používať!

04.05.2024

Škrabálkovia, naozaj si myslite, že do útoku vraj zostávajú dni? Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most… „Rusko bude reagovať „zničujúcim odvetným úderom“ v prípade, že Ukrajina s podporou Západu zaútočí na Kerčský most alebo anektovaný Krymský polostrov, varovala v piatok hovorkyňa ruského ministerstva [...]

Poľský expremiér skritizoval Brusel!

03.05.2024

Poľský expremiér Mateusz Morawiecki na európskej únii nenechal nitku suchú, vyhlásil, že Brusel je hrozbou pre demokraciu v Európe. Expremiér tvrdí, že EÚ zadržaním fondov ovplyvnila výsledok parlamentných volieb v Poľsku. Viac v tomto zdroji polsky-expremier-sa-obul-do-bruselu Hádam ani nie je potrebné povedať, že za tieto vyjadrenia ho predstavitelia poľskej [...]

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

nehoda

Na Račianskej sa zrazil kamión s električkou: Zranili sa dvaja ľudia, tvoria sa kolóny

07.05.2024 16:06, aktualizované: 16:17

Obchádzka vedie po Jarošovej a Vajnorskej.

Rudolf Huliak / Tomáš Taraba /

Huliak požičal SNS pred voľbami 220-tisíc eur, Nadácia Zastavme korupciu žiada vysvetlenie

07.05.2024 15:53

Jeho príjmy priznané v majetkových priznaniach za posledné roky nezodpovedajú takej vysokej sume.

APTOPIX Russia Putin Inauguration

Čo možno čakať od kremeľského vládcu po piatej korunovácii?

07.05.2024 15:33

Pokračovanie vojny, vystupňovanie represií, možná mobilizácia a pokus o dobytie Charkova. Také sú očakávania expertov a kremeľských zasvätencov na začiatku ďalšieho funkčného obdobia Putina.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 164
Celková čítanosť: 454743x
Priemerná čítanosť článkov: 2773x

Autor blogu