Založ si blog

Pán Matovič, komu ste tým 200 eurovým bonusom na dieťa pomohli?!

Jeden horlivý novinár vyčíslil o koľko viac peňazí budú musieť rodičia vysoliť za obed svojim deťom prvého stupňa základnej školy až do veku 11 rokov, poplatok sa zvýšil z 1,15 eura na sumu 1,90 eura a ich starším spolužiakom na druhom stupni sa zvýšil z 1,23 eura na 2,10 eura. „Okrem toho sa zvýšili poplatky za pobyt dieťaťa v školskom klube detí z 11 na 15 eur mesačne. Rodičia zároveň zaplatia príspevok za pobyt ich dieťaťa v škôlke 40 eur namiesto súčasných 20 eur,“ toto tvrdí hovorca mesta Košice Dušan Tokarčík. (Toto sa týka aj rodičov škôlkarov, takže takto si rodičia košického škôlkara priplatia mesačne vyše 19,5 eura). Zdroj Matovičov bonus v praxi?

Pri čítaní článku som sa pozastavil nad príčinami kvôli ktorým tie ceny museli takto stúpnuť. V článku je uvedené, že príčinou zvýšenia cien obedov sú košickí mestskí poslanci, ktorí vyššie ceny obedov odsúhlasili. Teoretický by sa dalo povedať, že poslanci iné východisko ani nemali lebo ceny tovarov, plynu, elektriny, pohonných hmôt, služieb a mnohých ďalších veci išli takisto hore a mestská pokladňa nie je bezodná… avšak novinár k tomu správne poznamenal, že praktický takto rodičom peniaze do jedného vrecka prišli, ale zároveň im tie peniaze hneď z druhého vrecka odišli. Preto sa nemožno čudovať ľuďom, ktorí vyčítajú Matovičovi jeho 200 eurový balíček, že týmto balíčkom rodičom s malými deťmi takmer vôbec nepomohol.

Ale najviac ma zaujalo nasledujúce vyjadrenie hovorcu košického mestského zastupiteľstva „Len samotný takzvaný Matovičov bonus znamená pre mesto Košice výpadok v rozpočte na úrovni 25 miliónov eur. Mesto kvôli tomu musí drasticky šetriť a prijímať úsporné opatrenia,“ tvrdí Tokarčík.“ – Samozrejme s mnohými vecami, ktoré autor článku vyčíslil nemôžem nesúhlasiť lebo sú pravdivé, ale takto verejne kladiem otázku: Košičanov netrápi to, že od čias tzv. komunizmu (v bývalom režime) sa v byrokratickom sektore takmer nič nezmenilo?! V úradoch máme ešte stále príliš veľa zbytočných ľudí – a treba podotknúť s peknými mzdami… Takže, ak by sa ich počet znížil aspoň o 1/3 už by to bol pekný prínos do štátnej kasy. (Je mnoho odvetví v ktorých chýbajú pracovné sily, a v nich by sa tí byrokrati mohli uplatniť, lenže prečo by to robili (no nie?!) – keď za 8 hodinové nič nerobenie poberajú mzdy o ktorých sa bežným ľuďom môže iba snívať, a pritom tí tzv. obyčajní ľudia pracujú v odvetviach bez ktorých by sme asi ťažko prežili resp. prežívali.

Ďalšia vec na ktorú už dlhé roky poukazujem sú bilbordy. Ani jeden z byrokratov na vyššom poste si neplatí reklamy na bilbordoch z vlastného vrecka a silne pochybujem o tom, že nato si našiel sponzorov, a pokiaľ áno, tak tí sponzori mu svoje peniaze na bilbordy určite nedajú resp. nedali len pre jeho „pekné modré oči“, myslím si, že za tým je potrebné hľadať protislužbu zo strany byrokrata voči sponzorovi… čiže ja tebe, ty mne!!!

PS

Včera popoludní som sa na vlastné oči mohol presvedčiť o tom ako sa v horách dokáže zmeniť počasie doslova „z minúty na minútu“, keď mi bolo treba prejsť ku Kojšovej holi posledné cca 2 kilometre, zrazu sa dovalila veľká černota a začalo husto snežiť – o 20 minút, keď som došiel na vrchol Kojšovky mračná sa už začali vytrácať a o pár sekúnd sa už ukázalo aj slniečko.

DODATOK

Predpoludním som tu vložil fotografie z mojej včerajšej lyžiarskej túry na Kojšovú hoľu – zmienil som sa o tom ako neskutočne a za aký veľmi krátky čas sa tam zmenilo počasie. No dnes v porovnaní so včerajškom to bolo 100 krát horšie, dôkaz nasledujúce video:

MAH01476 – YouTube

Na videu môžete vidieť ako sa na Kojšovej holi dnes popoludní všetci čerti ženili. (3.2.2023 o 14:20). Po celý čas, keď som išiel na bežkách zo Zlatej Idky hore na Kojšovku, tak vôbec nefúkal vietor, keď som bol už pred cieľom asi 150 metrov vtedy sa zdvihol vietor – a ako tam vystrájal to sa ani nedá normálne opísať… a pritom meteorológovia nás varujú, že zajtra má byť ešte silnejší vietor, takže ak má niekto na zajtra naplánovanú túru na Kojšovku, mal by si rozmyslieť, či sa tam v takom počasí oplatí ísť.

Odborníci tvrdia, že Vláda na nás chystá ďalší bič – zdražovanie.

01.05.2024

A zaslúžime si opak?! – Hneď v úvode sa ospravedlňujem za nasledujúce slovo, teliatka, čo ste volili Fica, čakali ste snáď opak? Nová daň a zdražovanie sladkých vôd! Hore pôjdu všetky tieto populárne tovary. „Rezort financií potrebuje konsolidovať a minister Ladislav Kamenický zháňa peniaze, kde sa dá. Jeho ministerstvo prišlo s návrhom zákona na [...]

Momentálne slabé miesto Putina je vo vzduchu

30.04.2024

Odborníci tvrdia, že predovšetkým boje vo vzduchu sú tie ktoré v poslednom čase spôsobujú Rusku čoraz väčšie problémy. Vychádzajú z faktov, „že ruská sieť protivzdušnej obrany v súčasnosti prechádza testom, a „Rusko sa nedokáže dostatočne pripraviť na hrozbu, ktorú predstavujú diaľkové drony a malé lietadlá.“ Ukrajina už niekoľkokrát zaútočila na [...]

Ak by ruský prezident dobyl Ukrajinu, urobil by to, čo urobil Adolf Hitler s Československom!

28.04.2024

Keď som to isté tvrdil zhruba pred polrokom, tak ma rusofili išli „ukameňovať“, že čo si to dovoľujem?! A to som len obyčajný bloger, ani si nechcem predstaviť, čo spravia teraz poľskému ministrovi zahraničia Radoslawovi Sikorskému, keď ten pred médiami verejne povedal: „Ak by ruský prezident Vladimir Putin dobyl Ukrajinu, urobil by to, „čo (Adolf) Hitler urobil [...]

SR Bratislava PS protivládny protest BAX

Na proteste proti zásahom do RTVS a 2. dôchodkového piliera sa zišli tisíce ľudí

02.05.2024 20:17, aktualizované: 20:40

Protest zorganizovalo opozičné hnutie Progresívne Slovensko.

radev

NATO znepokojujú škodlivé aktivity Ruska v Česku a ďalších štátoch. Slovensko chýba

02.05.2024 19:44

Ruské škodlivé aktivity podľa NATO spočívajú v sabotážach, dezinformačných kampaniach, násilných činoch či kybernetických útokoch.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Bíreša na poste šéfa veterinárnej a potravinovej správy nahradil Martin Chudý

02.05.2024 18:47

Po návrate z Bruselu bol od roku 2017 nepretržite vedúcim odboru zdravia a ochrany zvierat.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 162
Celková čítanosť: 448941x
Priemerná čítanosť článkov: 2771x

Autor blogu