Založ si blog

Čaputová podporila zbierku na muníciu

Musím uznať, že je to z jej strany pekné gesto, no zároveň som na pochybách, či takto nespravila skôr preto, aby sa pred Západom ešte viac zviditeľnila. Neviem, či sa pochválila tým, že do tej zbierky prispela aj ona zo svojho platu desiatkami resp. státisícmi eur? Podľa mňa by to bol z jej strany podstatne lepší vzor pre Slovákov a zároveň výzva aby do tejto zbierky prispievali svojimi ťažko zarobenými eurami. (Prakticky si treba priznať aj to, že v skutočnosti by to aj tak nezaplatila zo svojho vrecka lebo na tieto veci má fondy z našich daní).

Slováci v občianskej zbierke na podporu českej delostreleckej iniciatívy vyzbierali len za pár dní už vyše 2,1 milióna eur. Kampaň nesie názov Munícia pre Ukrajinu – „Keď nie vláda, posielame my. Peniaze stále raketovo pribúdajú. Slováci z vlastných peňazí už teraz dali na nákup munície viac ako Slovinsko a Island zo svojho štátneho rozpočtu. Občiansku zbierku podporuje aj prezidentka SR Zuzana Čaputová.“

Ukrajinskí vojaci priamo z bojovej línie poďakovali Slovákom za peniaze na muníciu. „Bratia Slováci, ako viete, česká vláda začala prednedávnom zbierať financie na nákup munície. Túto iniciatívu podporilo dvadsať európskych krajín, ale nie vláda Slovenska,“ hovorí jeden z trojice bojovníkov. „Na druhej strane, Slováci spustili vlastnú zbierku na podporu tejto iniciatívy. Je to veľmi veľká podpora pre našu krajinu. Ďakujeme vám veľmi pekne, bratia Slováci. Spoločne k víťazstvu,“ odkázal vojak vo videu, ktoré zverejnil fotoreportér Marcel Rebro.

Zbierka na stránke municiapreukra­jinu.sk začala v utorok (16.4.) Prvý míľnik, ktorý si určili vo výške 250-tisíc eur prekonali za trinásť hodín. Štvrtý deň od spustenia je na nej už vyše 2,1 milióna eur.

Kampaň podporilo viacero verejne známych osobností a Čaputová napísala „Podporujem túto iniciatívu, pretože je to správna vec. Naše príspevky do tejto iniciatívy sú vyjadrením solidarity a pomoci obetiam nevyprovokovanej agresie.“ Zdroj spravy.pravda.sk

Môj názor na túto zbierku

Tisíce Slovákov sú frustrovaní z vojny, ale z ich strany by bolo aktívnejšie, ak by namiesto finančnej zbierky pre Ukrajinu šli každodenne do ulíc a demonštrovali by tam za urýchlené ukončenie vojny na Ukrajine. Lenže väčšina Slovákov je taká zbabelá, že namiesto toho sa iba falošne prezentuje finančnou zbierkou pred celým svetom…Lenže vojna sa mečom nevyhráva!  Ak by Slováci ukázali svetu svoju nespokojnosť s Putinovou vojnou verejnými protestmi, tak nepochybujem o tom, že v takom prípade by sa k nám pridali svojimi protestmi aj mnohí občania v susedných krajinách.

Viem, že k Orbanovej politike (v jeho krajine) majú výhrady niektorí Slováci, ale myslím si, že jeho výroky k vojne na Ukrajine sa javia dosť presvedčivé k tomu, aby sa jeho protivníci vážne zamysleli nad tým či tie jeho názory sú naozaj také zle ako si to myslia oni.

Maďarský premiér Viktor Orbán povedal: „Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny.“ (Bolo to na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu v piatok v Budapešti). „Keby nebolo Fideszu a KDNP, keby vláda nebola v rukách národných síl, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne,“ vyhlásil Orbán. Provojnové vlády, bruselskí byrokrati a sieť amerického finančníka Georgea Sorosa podľa neho posielajú milióny dolárov maďarskej „provojnovej ľavici“, ktorá namiesto vlády zasadzujúcej sa za mier chce „bábkovú provojnovú vládu kontrolovanú Bruselom a Washingtonom“.

Orbán, slovne zaútočil aj na orgány v Bruseli, ktoré si podľa neho nezaslúžia ďalšiu šancu a je potrebná zmena. To sa však podľa neho nestane samé od seba. Zdroj spravy.pravda.sk

PS

Včera som pod jedným blogom v debate o vojne na Ukrajine napísal tento príspevok: „Rusko – RF je jedna hnusná, odporná a nekonečne nenažraná krajina preto, že ulúpila všetko vo svojom okolí, ale neverím, že Putina zastaví nekonečné vyzbrojovanie Ukrajiny. Treba to riešiť mierovou cestou.“ – Neviem čo sa administrátorovi na mojom príspevku nepáčilo, no príliš dlho sa tam neohrial. Mečom sa vojna nevyhráva!

Odborníci tvrdia, že Vláda na nás chystá ďalší bič – zdražovanie.

01.05.2024

A zaslúžime si opak?! – Hneď v úvode sa ospravedlňujem za nasledujúce slovo, teliatka, čo ste volili Fica, čakali ste snáď opak? Nová daň a zdražovanie sladkých vôd! Hore pôjdu všetky tieto populárne tovary. „Rezort financií potrebuje konsolidovať a minister Ladislav Kamenický zháňa peniaze, kde sa dá. Jeho ministerstvo prišlo s návrhom zákona na [...]

Momentálne slabé miesto Putina je vo vzduchu

30.04.2024

Odborníci tvrdia, že predovšetkým boje vo vzduchu sú tie ktoré v poslednom čase spôsobujú Rusku čoraz väčšie problémy. Vychádzajú z faktov, „že ruská sieť protivzdušnej obrany v súčasnosti prechádza testom, a „Rusko sa nedokáže dostatočne pripraviť na hrozbu, ktorú predstavujú diaľkové drony a malé lietadlá.“ Ukrajina už niekoľkokrát zaútočila na [...]

Ak by ruský prezident dobyl Ukrajinu, urobil by to, čo urobil Adolf Hitler s Československom!

28.04.2024

Keď som to isté tvrdil zhruba pred polrokom, tak ma rusofili išli „ukameňovať“, že čo si to dovoľujem?! A to som len obyčajný bloger, ani si nechcem predstaviť, čo spravia teraz poľskému ministrovi zahraničia Radoslawovi Sikorskému, keď ten pred médiami verejne povedal: „Ak by ruský prezident Vladimir Putin dobyl Ukrajinu, urobil by to, „čo (Adolf) Hitler urobil [...]

Jekaterina Sobjanukova

Najbohatšia poslankyňa označila nezamestnaných Rusov za červy a rada by ich videla v pracovných táboroch

03.05.2024 08:00

Jelena Sobkaňuková tvrdí, že veľa ľudí nechce robiť. Bola preto zvedavá, čo si myslia ostatní poslanci o táboroch smutne známych zo Stalinovho obdobia.

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 161
Celková čítanosť: 448331x
Priemerná čítanosť článkov: 2785x

Autor blogu