Založ si blog

Ukrajina je veľmi požadovačná

My Slováci sme tak mierumilovný a tolerantný národ, že nás zneužívajú nielen naši politici, ale ešte si nechávame s prepáčením srať na hlavu aj europarlamentom a Spojenými štátmi americkými. Čokoľvek nám nadiktujú – hlavne vláde a parlamentu, tak sa im vo všetkom snažia vyhovieť, a to aj napriek tomu, že vo voľbách resp. pred voľbami nám sľubovali niečo iné.

Nemám nič proti tomu, ak sa občania rozhodnú spraviť dobrovoľnú zbierku pre pomoc Ukrajine, ale s takouto požiadavkou príde zakaždým nejaký politik – väčšinou inej krajiny – a Slováci sa nad tým ani nepozastavia, či to nie je iba to, aby sa svojou iniciatívou viac blysol v očiach poslancov europarlamentu a hlavne amerického prezidenta. (Najsmutnejšie na tom je, že ešte ani nevedia na aký konkrétny účel budú tie peniaze použité).

Poliaci si nenechajú brnkať na nervy Bruselom ani politikou USA, keď vidia, že Ukrajina je až príliš požadovačná, tak ich poľnohospodári bránia ukrajinským kamiónom v odchode z Poľska blokádou viacerých hraničných priechodov. Takto naďalej protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

Všetci vieme, že Slovensko za väčšinou krajín EÚ výrazne zaostáva. Média nás strašia informáciami, že to môže znamenať aj to, že nebude na dôchodky. Na strane druhej máme tak neschopných politikov, že nevedia využiť miliardy z eurofondov ako napr. na výstavbu novej nemocnice v Bratislave. Jedinú vec, ktorú vedia spraviť, že nám zvýšia dane!

Výstižne to nakreslil aj karikaturista v tejto karikatúre

Gašparec 19.04.2024

Odborníci tvrdia, že Vláda na nás chystá ďalší bič – zdražovanie.

01.05.2024

A zaslúžime si opak?! – Hneď v úvode sa ospravedlňujem za nasledujúce slovo, teliatka, čo ste volili Fica, čakali ste snáď opak? Nová daň a zdražovanie sladkých vôd! Hore pôjdu všetky tieto populárne tovary. „Rezort financií potrebuje konsolidovať a minister Ladislav Kamenický zháňa peniaze, kde sa dá. Jeho ministerstvo prišlo s návrhom zákona na [...]

Momentálne slabé miesto Putina je vo vzduchu

30.04.2024

Odborníci tvrdia, že predovšetkým boje vo vzduchu sú tie ktoré v poslednom čase spôsobujú Rusku čoraz väčšie problémy. Vychádzajú z faktov, „že ruská sieť protivzdušnej obrany v súčasnosti prechádza testom, a „Rusko sa nedokáže dostatočne pripraviť na hrozbu, ktorú predstavujú diaľkové drony a malé lietadlá.“ Ukrajina už niekoľkokrát zaútočila na [...]

Ak by ruský prezident dobyl Ukrajinu, urobil by to, čo urobil Adolf Hitler s Československom!

28.04.2024

Keď som to isté tvrdil zhruba pred polrokom, tak ma rusofili išli „ukameňovať“, že čo si to dovoľujem?! A to som len obyčajný bloger, ani si nechcem predstaviť, čo spravia teraz poľskému ministrovi zahraničia Radoslawovi Sikorskému, keď ten pred médiami verejne povedal: „Ak by ruský prezident Vladimir Putin dobyl Ukrajinu, urobil by to, „čo (Adolf) Hitler urobil [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 162
Celková čítanosť: 448323x
Priemerná čítanosť článkov: 2767x

Autor blogu