Založ si blog

Vyjadrenie amerického prezidenta Bidena ku krvilačnému vyčíňaniu v Prahe…

Biely dom odsúdil vo štvrtok „nezmyselnú“ streľbu na Univerzite Karlovej v Prahe a uviedol, že Spojené štáty sú pripravené pomôcť. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP. „Moje srdce je s tými, čo prišli o svoje životy pri dnešnej nezmyslenej streľbe v Prahe, a so zranenými a Čechmi. Naše úrady sú v kontakte s českými bezpečnostnými zložkami a sme pripravení ponúknuť dodatočnú pomoc, ak ju bude treba,“ reagoval na streľbu v noci na piatok Biden v príspevku zverejnenom na sociálnej sieti X. Zdroj krvilacne-vycinanie-v-prahe-zasiahlo-i-americkeho-prezidenta – Bidenove vyjadrenie k tomuto masakru nestojí ani za deravý groš. Čím konkrétnym chcú pomôcť Spojené štáty Česku, napr. tým, že zaplatia finančné náklady pozostalým rodinám – spojené s pohrebom obetí tohto šialeného masakru??! Myslím, že Spojené štáty by spravili najlepšie, ak by na základe aj tohto prípadu urýchlene zrušili legálne držanie zbraní v ich krajine, a takto by boli veľkým vzorom pre všetky krajiny, ktoré legálne držanie zbraní povolili.

Česká polícia vo štvrtok uviedla, že „strelec, ktorý na Filozofickej fakulte Karlovej Univerzity zabil zrejme 14 ľudí (oficiálne 15), legálne vlastnil viac strelných zbraní. Vysvetliť sa to dá tým, že Česká republika má jeden z najliberálnejších zákonov o držaní zbraní v EÚ,“ dodal The Guardian. „Právo nadobúdať, držať a nosiť strelnú zbraň“ je uznané v českej legislatíve o strelných zbraniach, pričom ústavná novela Charty základných práv a slobôd z roku 2021 právne zaručuje „právo brániť život svoj či iného človeka aj so zbraňou“. Novela bola prijatá na základe petície, ktorú podpísalo 102 000 občanov a bola zorganizovaná ako nesúhlas s návrhom Európskej komisie na obmedzenie držania strelných zbraní v celej EÚ, pripomína denník. Oproti tomu v Spojených štátoch, ktoré majú asi 332 miliónov obyvateľov, podľa dostupných údajov už v roku 2019 zaznamenali viac ako 15 000 úmrtí strelnou zbraňou; do tohto údaja nie sú započítavané samovraždy. Zdroj spravy.pravda.sk  – Takže o čo si 102 000 českých občanov koledovalo petíciami, to sa im splnilo, teraz majú následky z ktorých sa ešte dlho budú spamätávať. (Nie je vylúčené ani to, že medzi tými 102 000 podpismi figurovali aj obete tohto masakru, prípadne ich pozostalí).

Teraz sa vyjadrím k informáciám o tomto masakri: „Riaditeľ Galérie Rudolfinum Petr Nedoma vo vysielaní ČT24 povedal, že sa pozeral z okna Rudolfina na budovu FF UK a na jej streche videl strelca, ktorý strieľal smerom k Mánesovmu mostu. Vystrelil podľa neho niekoľkokrát, potom dal údajne ruky nad hlavu a zbraň odhodil. Potom Nedoma podľa svojich slov videl, ako polícia odvádzala študentov z budovy s rukami nad hlavou.“

Avšak „podľa primátora Prahy Bohuslava Svobodu útočník spadol z budovy a zomrel, podľa zatiaľ nepotvrdených svedectiev na sociálnych sieťach sa najprv zastrelil.“ – Českí policajti na sociálnej sieti X krátko pred štvrtou hodinou uviedli, že „strelec bol zneškodnený.“ Zdroj spravy.pravda.sk – Teraz sa na tom už aj tak nič nezmení, no nedá mi aby som sa k tomu nevyjadril v tom zmysle, že česká polícia by mala zvážiť aké informácie poskytuje médiám, totiž nerobí to dobré meno pre políciu, keď očití svedkovia tvrdia, že strelec odhodil zbraň na zem a potom zdvihol ruky nad hlavu, že sa vzdáva… môže mi niekto vysvetliť ako sa ten šialenec mohol sám zastreliť, keď svoju zbraň odhodil a na výzvu policajtov aby sa vzdal zdvihol ruky nad hlavu?!

Iný zdroj uviedol, že „Najmenej 14 ľudí v Prahe zomrelo počas vyčíňania mladého strelca, ktorý si na Filozofickej fakulte Karlovej univerzity vybavoval účty. Z balkóna na námestí Jana Palacha podľa očitých svedkov strieľal po ľuďoch na ulici dlhou zbraňou s optickým zameriavačom.“ Zdroj 1.pluska.sk

Po tomto tragickom prípade by sa mali českí politici vážne zamyslieť nad tým, či by nebolo načase zrušiť novelu resp. právo nadobúdať, držať a nosiť strelnú zbraň.

Pán premiér, veľmi rýchlo ste zabudli na Vaše predvolebné sľuby!

27.04.2024

Momentálne Vláda s parlamentom rieši, čo spraviť s premnoženými medveďmi, ale nedá sa povedať, žeby to vyšlo z ich iniciatívy, príčinou boli voliči, ktorí sa začali masovo sťažovať, že medvede im naháňajú strach… Včera večer som o tejto téme napísal blog – a v debate pod ním mi jeden z čitateľov napísal takýto [...]

Skutočne sú medvede najväčším problémom pre Slovákov?

26.04.2024

To nie medvede napádajú ľudí, ale ľudia svojou bezohľadnosťou k prírode a lesnej zvery - spravili z nich "monštrá"...

Ukrajinský minister zahran. vecí Dmytro Kuleba potvrdil medializované správy…

25.04.2024

…potvrdil, že jeho rezort pripravil nový postup pri poskytovaní konzulárnych služieb v zahraničí pre mužov z Ukrajiny v mobilizačnom veku. „Kuleba v utorok v statuse na sociálnej sieti X napísal, že ak muž podliehajúci mobilizácii odišiel do zahraničia, ukázal svojej vlasti, že jej prežitie sa ho netýka.“ Zdroj [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 159
Celková čítanosť: 442441x
Priemerná čítanosť článkov: 2783x

Autor blogu