Založ si blog

Ani 573 dní vojny nepresvedčili Zelenskýho, že Ukrajina vojnu nikdy nevyhrá

Už je najvyšší čas, aby sa predstavitelia USA, NATO a európskej únie vážne zamysleli nad tým, či je rozumné zásobovať ukrajinské vojská ďalšou muníciou a vojenskou technikou?! Či naozaj má význam posielať namyslenému Zelenskýmu ďalšie a ďalšie miliardy dolárov?

Veď ten človek je už tak zaslepený svojim víťazstvom, že napriek tomu, že ráta s tým, že tá vojna ešte min. jeden rok potrvá, tak svoju armádu riadi rovnako, ako to robil Hitler v 2. svetovej vojne. Ten aj keď videl, že jeho koniec sa blíži, že Nemecko bude musieť kapitulovať, napriek tomu vyháňal na front ďalšie a ďalšie tisíce svojich vojakov. Ukrajinský prezident robí teraz to isté so svojim obetavým národom.

Zelenskyj mi pripadá ako malý chlapec hrajúci sa na obrovskom stole s tisíckami hračiek predstavujúcich vojenskú techniku, ktorú tvoria tanky, delá, raketomety, ponorky, bombardéry, bojové stíhačky a hlavne systémy protivzdušnej obrany akými sú napr. S-300 a jemu podobné. A toto celé obsluhuje státisíce jemu oddaných „cínových“ vojakov.

Každý večer pred spaním si prezident spočíta koľko vojakov mu padlo, aby na najbližšie dni mohol znovu vydať ďalšie nariadenie na mobilizáciu svojich občanov. – A takto bude dopĺňať ďalších a ďalších „cínových“ vojakov, ktorými bude nahrádzať tých padlých.

Vojna sa len zbytočne predlžuje, denne v nej zomierajú tisíce nevinných ľudí, nadobúdam presvedčenie, že západné zbrane, ktoré budú naďalej smerovať na Ukrajinu, že ten priebeh vojny aj tak nezmenia.

Európska únia a Spojené štáty by mali urýchlene využiť svoj vplyv na uzavretie kompromisnej mierovej dohody medzi Ruskom a Ukrajinou.

Po polroku som sa skúsil prihlásiť na starom blogu…

08.05.2024

Potešil som sa ako malý chlapec, že ako dobre, že sa mi to podarilo hneď na prvý šup, no hneď som upadol do smútku, keď som zistil, že som sa prihlásil na novom blogu. Bohužiaľ tu na blogovisku Pravda ma niektoré veci dokážu riadne vytočiť, zároveň si uvedomujem, že je to celkom jednoduché, ak to človek ovláda, lenže mňa nebaví zakaždým otvárať blog emailom a [...]

Pán Fico, od roku 2008 Vás nemám rád, Vy dobré viete prečo!

06.05.2024

Pán premiér Robert Fico – v rozhovore pre Joj 24 ste sa vyjadrili k finančnej zbierke, ktorú Slováci masívne podporujú. Označili ste ju ako „prd do Stromovky“, (čo je české prirovnanie), k tomu ste ešte dodali, že vyzbierané peniaze konečnú situáciu nezmenia. „Munícia pre Ukrajinu“ už vyzbierala za 12 dní takmer 4 milióny eur. – viac v tomto zdroji: [...]

Vážení novinári, verte, že už čoskoro nastane doba, že slovo „vraj“ nebudete používať!

04.05.2024

Škrabálkovia, naozaj si myslite, že do útoku vraj zostávajú dni? Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most… „Rusko bude reagovať „zničujúcim odvetným úderom“ v prípade, že Ukrajina s podporou Západu zaútočí na Kerčský most alebo anektovaný Krymský polostrov, varovala v piatok hovorkyňa ruského ministerstva [...]

Zuzana Dolinková

Poslanci začali mimoriadnu schôdzu, opozícia chce odvolať Dolinkovú

09.05.2024 18:09, aktualizované: 19:05

Ministerka podľa opozície nerieši problémy zdravotníctva.

Budova Gymnázia Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici

Kedy sa to skončí? Pre bombovú hrozbu evakuovali ďalšie školy

09.05.2024 16:09

Na dvoch stredných školách muselo byť vo štvrtok prerušené vyučovanie. Dôvodom boli výhražné emaily.

šimkovičová, michelko

Hlas a SNS zhodu nenašli. Hlasovanie o osude FPU je neisté, opozícia hovorí o zoštátnení kultúry

09.05.2024 16:00, aktualizované: 17:29

Zatiaľ nie je jasné, či sa o návrhu o FPU stihne hlasovať už dnes.

Okudzhava 1999 2r

Storočný Okudžava. Čo odkazuje dnešku ruský bard vyše štvrťstoročia po smrti?

09.05.2024 16:00

Bulat Okudžava by mal dnes sto rokov. V rozhovore, ktorý poskytol Pravde necelý rok pred smrťou, vyslovil dodnes aktuálne myšlienky o Rusku.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 165
Celková čítanosť: 456469x
Priemerná čítanosť článkov: 2766x

Autor blogu