Založ si blog

Ako ľahko prídu chamtivci o svoje peniaze

Za dva dni prišli dvaja Slováci takmer o 55.000 eur. Naleteli podvodníkovi na jeho podnet, aby zobrali bankový úver a vložili ho do kryptomatu.  – Takmer niet dňa v ktorom by polícia opakovane neupozorňovala ľudí, aby v prípade podozrivých telefonátov neposkytovali žiadne informácie o svojich účtoch v bankových inštitúciách, no napriek tomu sa stále nájdu „chytráci“, čo chcú rýchlo zbohatnúť.

Štyridsaťdva ročnému mužovi fiktívny pracovník banky telefonicky oznámil, že má schválený úver na svojom bankovom účte. „Ten však oznámil volajúcemu, že muselo ísť o omyl, že v tejto banke účet nemá. Prezradil však, kde skutočný účet má. O chvíľu volal iný muž, ktorý volanému oznámil, že jeho účet v banke bol napadnutý. Tvrdil, že niekto použil jeho občiansky preukaz a na jeho meno založil iný účet. Volajúci tvrdil, že je potrebné si zobrať úver, pretože po tom, ako banka začne vo veci napadnutých účtov konať, budú peniaze klienta zablokované. Muž ponuku od údajného pracovníka banky prijal. Postupoval presne podľa jeho inštrukcií, zobral si úver, pričom navštívil aj pobočku banky. Pred jej pracovníkmi sa však na pokyn volajúceho o zablokovanom účte nezmienil. Vybral peniaze a prostredníctvom kryptomatu vložil cez QR kód 20.000 eur do kryptomeny. Medzitým mu volal muž, ktorý sa predstavil ako policajt a volaného utvrdzoval v tom, že vo veci už koná aj polícia v Nitre. Následne mu začali chodiť správy, že jeho úver sa už spláca a postupne mu z kryptomenového účtu zostal nulový zostatok.“ Zdroj dvaja-slovaci-sa-stali-obetou-niciveho-podvodu-prisli-o-obrovske-peniaze – 14 rokov (čo som na dôchodku) by som nemal dohromady 20,000 eur aj vtedy, ak by som ich všetky ukladal na účet bez toho, aby som z nich minul, čo i len jeden cent na stravu a ošatenie. (Samozrejme, ak do toho nerátam platby nájomného a dane za byt, takisto poplatky za plyn, vodu, elektrinu, internet a odvoz odpadkov).

Karikaturista Vico to veľmi presne vystihol, komu vďačíme zato, (hlavne my dôchodcovia) že sa máme finančne tak dobre.😠

Takže z uvedeného prípadu vyplýva, že na takýto podvod naletia iba takí ľudia, ktorí majú až príliš veľa peňazí a ešte stále sa im máli – chceli by sa nabaliť ešte viac – takých ľudí vôbec neľutujem.

Skutočne sú medvede najväčším problémom pre Slovákov?

26.04.2024

To nie medvede napádajú ľudí, ale ľudia svojou bezohľadnosťou k prírode a lesnej zvery - spravili z nich "monštrá"...

Ukrajinský minister zahran. vecí Dmytro Kuleba potvrdil medializované správy…

25.04.2024

…potvrdil, že jeho rezort pripravil nový postup pri poskytovaní konzulárnych služieb v zahraničí pre mužov z Ukrajiny v mobilizačnom veku. „Kuleba v utorok v statuse na sociálnej sieti X napísal, že ak muž podliehajúci mobilizácii odišiel do zahraničia, ukázal svojej vlasti, že jej prežitie sa ho netýka.“ Zdroj [...]

Tempom, akým sa stavajú naše diaľnice, tak takto nebudú dokončené ani za 50 rokov!

24.04.2024

Ako zaostávame za vyspelejšími krajinami – o tom hovorí aj nasledujúce video, ak si ho pozriete, tak nepochybujem o tom, že váš názor bude rovnaký ako môj. Môj postreh k spomenutému videu: https://www.youtube.com/watch?v=XTYVgoJVRqA Maličké elektrárne postavené pozdĺž diaľnic vyrábajú elektrinu z protiidúcej premávky vozidiel, – rotujúce lopatky [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 158
Celková čítanosť: 440870x
Priemerná čítanosť článkov: 2790x

Autor blogu