Založ si blog

Šokujúce ceny potravín na Rhodose!

Hneď v úvode poviem môj názor a nepochybujem o tom, že mnohým z vás sa nebude páčiť, avšak ak vidím takéto titulky, tak automaticky na to reagujem takto: Ak nemám toľko peňazí, aby som si takú dovolenku mohol užiť, tak tam jednoducho nejdem resp. nechodím.

Samozrejme tiež ma láka ísť na Rhodos, ale aby som sa tam cítil ako žobrák, ktorý je odkázaný zjesť niečo čo je lacné prípadne čomu končí záruka a k tomu iba raz denne, tak to teda naozaj nemusím a nejaký Rhodos mi môže byť ukradnutý.

Myslím si, že skromnosť mi prinesie väčší úžitok resp. rozkoš z dovolenky aj u nás na Slovensku a pritom sa nemusím nikam a nikde ďaleko trepať, ako napr. viezť sa autom min. 6 hodín prepchatými diaľnicami.

Za bývalého režimu v roku 1981 som absolvoval cykloturistický zájazd po celej Škandinávii. Nebol to lacný špás, no za slobodna som si na tento zájazd našetril – a tým, že predtým som nikam nechodil (mám na mysli nejaký drahší zahraničný zájazd či dovolenku), tak som si povedal, že idem do toho. Zájazd trval 26 dní a diéty resp. valuty, ktoré sme na tu cestu dostali, tak tie aj pri mojom najväčšom uskromňovaní by mi nevystačili ani na jeden týždeň a nie ešte na celú dovolenku. Cestou tam sme si v Berlíne do zásoby spravili nákupy lacnejších potravín lebo vedúci zájazdu nás upozorňoval, že v škandinávskych mestách nás takéto potraviny vyjdú podstatne drahšie. Uvediem malý príklad. Tým, že sme sa nechceli napchávať celý čas paštétami a pod. tak na trajekte, ktorým sme sa plavili z Kodane do Štokholmu sme mali možnosť naobedovať sa v jednej z jeho reštaurácii. Boli tam rozložené jedlá od výmyslu sveta formou švédskych stolov, lenže cena jedného lístka stála 40 korún dánskych, takže z nášho zájazdu si tento obed nikto nedoprial, totiž pri našom klasickom stravovaní nám taká cena vystačila na 3 dni).

Vrátim sa k titulku blogu. V dnešnej dobe sa dovolenkári snažia ušetriť takým spôsobom, že si častokrát prenajímajú len ubytovanie s kuchynkami a varia si sami. V praxi to však nemusí byť výhodné pre každého. Príkladom je Poľka, ktorá ukázala ceny v Grécku na ostrove Rhodos, pri ktorých sa chytala za hlavu. Najmä cena masla bola astronomická. Keď uvidela ceny v miestnom obchode, len krútila hlavou. „Myslela som si, že domáce varenie bude lacnejšie,“ povedala pre o2.pl.

Na porovnanie uviedla niekoľko príkladov. „Napríklad tri žemle Kaiser, ktoré boli spoločne balené, stáli 2,17 eura. Kilogram banánov v gréckom obchode stojí 2,85 eura. Vysoké ceny boli markantné aj pri jablkách, pri ktorých kilogram vyšiel 3,89 eura. Syr eidam mal tiež vysokú cenu, za neho museli zaplatiť 3,93 eura za 200 g. Kilogram zemiakov tam stál 1,57 eura, čo nie je až také hrozné. Čo je však brutálne, je cena masla. Za 250 g musíte zaplatiť 5,28 eura.“ Zdroj Sokujuce-ceny-potravin-na-Rhodose Najviac viditeľné je to v Chorvátsku, ktoré v cenách poráža Grécko, Španielsko či dokonca Taliansko.

VICO 02.08.2024 Aj táto karikatúra hovorí o tom, že my Slováci takto dieru do sveta určite nespravíme.

Takmer všetci Slováci šomrú na to, že aká je vo svete v porovnaní s nami drahota, ale ani sa nepozastavia nad príčinou, že v prvom rade je potrebné vidieť výšku našich platov a výšku platov občanov v krajinách o ktorých sa v článku hovorí.

Rusko sa pripravuje na masívny útok

19.08.2024

Vojenský a politický pozorovateľ Oleksandr Kovalenko z Ukrajinského centra pre výskum bezpečnosti tvrdí, že Rusko údajne pripravuje veľký raketový útok na Ukrajinu. „Stane sa tak už 24. augusta v Deň nezávislosti Ukrajiny,“ zároveň dodal, že Rusko neuskutočnilo masové nálety so stovkami vojakov od jesene 2022 a posledný veľký útok uskutočnili začiatkom júla tohto [...]

Z vojny na Ukrajine profituje iba Západ

16.08.2024

Už dva a pol roka tvrdím, že z vojny na Ukrajine najviac profituje Západ. Teraz to isté tvrdí bieloruský prezident Alexander Lukašenko, že podľa neho z vojny profituje iba Západ. Ako vidieť prišiel na psa mráz, bieloruský prezident patril od začiatku ruskej invázie medzi najväčších podporovateľov Ruska, ktorého jednotkám umožnil podniknúť inváziu na Ukrajinu [...]

Sloboda pre Lukáša Latináka

13.08.2024

Na FB sa už objavili kadejaké hlúposti, preto aj nasledujúci rozhovor neberiem vážne, skôr si chcem iba overiť, či sa toto všetko naozaj stalo? Dnes sa lúčime s Lukášom Latinákom! Fanúšikovia protestujú proti prepusteniu Lukáša Latináka počas škandalózneho rozhovoru v relácii Ta3 „V politike“. Stovky priaznivcov sa postavili na stranu Lukáša Latináka po [...]

Russell Bentley

Donbaského kovboja z USA, ktorý bojoval za Rusov, mučili a zabili spolubojovníci. Vojakov čaká súd

20.09.2024 21:30, aktualizované: 22:02

Vojaci majú byť súdení kvôli rôznym obvineniam od prekračovania právomocí, cez užívanie fyzického násilia a mučenia a spôsobenie smrti nedbanlivosťou.

Election 2024 Trump

Zlyhania tajnej služby odhalené: Vyšetrovanie atentátu na Trumpa odkrylo pochybenia ochranky

20.09.2024 20:17

Zlyhanie Tajnej služby, ktorá poskytuje ochranu najvyšším ústavným činiteľom aj exprezidentom, je predmetom viacerých vyšetrovaní.

polícia podvodná zoo

Podvodníci sa na Facebooku vydávajú za bratislavskú zoo, okrádajú ľudí. Totálny hyenizmus, reaguje polícia

20.09.2024 18:36

Totálny hyenizmus. Podvodníci sa na Facebooku vydávajú za bratislavskú zoo v čase, keď tá skutočná čelí následkom ničivých záplav, uviedla polícia.

harrisová, trump

Predčasné voľby v USA odštartovali: Voliči troch štátov už rozhodujú, kto povedie Biely dom

20.09.2024 18:20, aktualizované: 19:14

Väčšina štátov americkej Únie umožňuje predčasné hlasovanie alebo hlasovanie poštou, aby ľudia neprišli o možnosť voliť.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 199
Celková čítanosť: 561802x
Priemerná čítanosť článkov: 2823x

Autor blogu