Založ si blog

Odborníci tvrdia, že Vláda na nás chystá ďalší bič – zdražovanie.

A zaslúžime si opak?! – Hneď v úvode sa ospravedlňujem za nasledujúce slovo, teliatka, čo ste volili Fica, čakali ste snáď opak? Nová daň a zdražovanie sladkých vôd! Hore pôjdu všetky tieto populárne tovary. „Rezort financií potrebuje konsolidovať a minister Ladislav Kamenický zháňa peniaze, kde sa dá. Jeho ministerstvo prišlo s návrhom zákona na vyššiu daň zo sladených nápojov. To sa však netýka len klasických sýtených „malinoviek“, ale aj jogurtových nápojov či rastlinných alternatív živočíšneho mlieka. Priplatili by si aj športovci siahajúci po proteínových nápojoch.“ Viac v tomto zdroji Vlada-na-nas-chysta-dalsi-bic–  Odborníci upozorňujú, že daň sa pravdepodobne prenesie do ceny. Podľa nich môžu vybrané nápoje zdražieť až o desiatky percent.

Vládni ministri si dokonca dovolili ku kole zaradiť aj jogurtové nápoje a ochutené mlieka. Možno si namýšľali, že toto si nikto ani nevšimne.

Zdroj PRAVDA: GAŠPAREC 26.04.2024

Ale je sa čomu čudovať, keď Fico vládol 12 rokov a schvaľovali aj také veci, ktoré neboli s kostolným poriadkom…, vôbec ich to netrápilo, a keď im to opozícia vytkla – odpovedali: Vyhrajte voľby a môžete robiť, čo sa vám zachce!

PS

Vážení a milí čitatelia, mnohí z vás budú určite prekvapení z toho čo bude teraz nasledovať, ale som citlivý človek a nepáči sa mi, keď si niektorí čitatelia v debate pod mojimi článkami naplno otvoria ústa a titulujú moju osobu škaredými poznámkami, a pritom všetkom o mojom živote takmer nič nevedia, – preto som sa rozhodol, že tu pod mojimi článkami budem publikovať príbehy z mojej knihy (autobiografie), ktorú som nazval Keď zatneš slovom…

Keď zatneš slovom…
© Ladislav Serenča, 2007
© cover Ľubomír Lehotský, 2007 Vydalo:
Vydanie prvé, 2007
ISBN ……

Pokračujem s ďalšími príbehmi z môjho rukopisu

Štyria noční „ježkovia“
V tomto podnájme sme (pre pôvodný účel stavby) mali dlážku z ubitej zeminy. Nevýhodou bolo, že takéto prostredie ešte viac ochromilo beztak slabé zdravie našej mamy. A výhody? No, bolo ich pre nás deti viac: dlážku sme nemuseli umývať, v lete sa po nej príjemne chodilo a predovšetkým sme sa mohli v noci nečujne dostať k vreciam s jablkami – toto tretie plus vám musím vysvetliť.
V neďalekých Vyšných Remetách sme mali vzdialených príbuzných, rodinu Lazúrovú. Náš otec im pomáhal stavať rodinný dom (presnejšie povedané, zo starej chalupy postaviť dom modernejšieho štýlu), preto nám ujo Lazúr so svojím konským záprahom na oplátku niekoľko rokov každú jeseň doviezol dve vrecia jabĺk. Vraj „aby sme mali vitamíny na zimu“. Samozrejme, neboli to iba jablká, ujec doviezol aj slaninu, zopár domácich vyúdených klobás, hrudu syra a masla i čerstvé mlieko od ich kravičiek. A sme u jabĺčok… aj po rokoch mám pred sebou ten obraz z detstva. Spod teplých perín potichučky, po jednom každú noc ako ježkovia ťapkáme bosými nohami po hlinenej dlážke do rohu izby. K vreciam od uja Lazúra. Aby sme si s blaženým pocitom brali po jednom či dvoch jabĺčkach – a potom ich pochrumkávali ukrytí pod perinami. Nech nás hlavne otec nepočuje a nepristihne!
Ale ako to už medzi súrodencami býva, navzájom sme sa podozrievali, či niektorý z nás nezobral viac jabĺk ako ten druhý. (Neskôr, v našom vlastnom dome sme už museli chodiť iba po špičkách a veľmi opatrne k vreciam s jablkami, mali sme tam totiž drevené podlahy. Ale to najviac pochopí a precíti iba ten, kto niečo podobné zažil, kto nemal vlastný strom a ovocie z neho.)
Otec veľmi rýchlo zbadal, že z jabĺk ubúda! Spočiatku nás preto varoval, že nebudeme mať v zime čo jesť, ale potom rezignoval:
– Aspoň sa nestihnú skaziť a nezhnijú.
Na rozdiel od nás však myslel aj na Vianoce a na ozdobu stromčeka, preto zopár jabĺčok vždy odložil.

Pokračovanie nabudúce

Tempom, akým sa stavajú naše diaľnice, tak takto nebudú dokončené ani za 50 rokov!

24. apríla 2024 21:04, Prečítané 824x, Realista1, Nezaradené

Ako zaostávame za vyspelejšími krajinami – o tom hovorí aj nasledujúce video, ak si ho pozriete, tak nepochybujem o tom, že váš názor bude rovnaký ako môj.

Môj postreh k spomenutému videu: https://www.youtube.com/watch?v=XTYVgoJVRqA Maličké elektrárne postavené pozdĺž diaľnic vyrábajú elektrinu z protiidúcej premávky vozidiel, – rotujúce lopatky (na tých elektrárňach) sa roztáčajú tlakom vzduchu, ktorý sa vytvára prejazdom idúcich vozidiel popri nich. Je to geniálny nápad!

To, že na Slovensku sa takéto verejnoprospešné veci robiť nemôžu, a z akého dôvodu, o tom sa zreteľne hovorí vo videu… stačí sa pozrieť na to, ako dlho staviame diaľnice… a na strane druhej sa treba pozrieť aj na to, že ako by potom prosperovali ľudia politických strán, ktorých čelní predstavitelia bývajú v daných chvíľach pri moci – z čoho by ich zvolení politici, (ktorým dali svoje hlasy) financovali, ak by nepodporovali korupcie, ktoré sú u nás takmer na dennom poriadku, a tie miliardy eur z eurofondov, ktoré sú na tie účely určené, väčšinou končia všade inde, len nie tam kde by mali byť.😢😠😡

PS

Nie som elektrikár, takže princíp tých elektrárničiek nie celkom chápem, avšak myslím si, že veľkú rolu na nich zohrávajú aj ich slnečné kolektory. Tag: Práve preto slovenským politikom neverím

Takže NATO sa pripravuje na pozemný konflikt s Ruskom

05.06.2024

Všetko nasvedčuje, že armádnym generálom NATO sa zachcelo bojovať, to, že týmto svet vtiahnu do 3. svetovej vojny, ich asi príliš netrápi, vyhovárajú sa na možný útok z Moskvy. „NATO plánuje niekoľko „pozemných koridorov“ na rýchly presun amerických jednotiek a tankov do predných línií v prípade veľkej európskej pozemnej vojny s Ruskom,“ zdroj [...]

Skutočne je NATO našou istotou?!

02.06.2024

Všetko nasvedčuje, že kým sa nič nedeje, že na obzore nie je nikto, kto by chcel našu krajinu ohroziť, tak všetci nás ubezpečujú, že môžeme byť radi, že sme v NATO. Ale akonáhle sa začne riešiť či sú štáty NATO schopné v prípade veľkého ruského útoku na Európu poskytnúť dostatočnú ochranu, tak realita je taká, že „táto ochrana je menej než [...]

Hlúpy otec, riskoval život svojho 6 ročného syna!

31.05.2024

Živo si viem predstaviť akoby sa nielen slovenské, ale aj svetové médiá predbiehali informáciami o tom k akému nešťastiu došlo na Slovensku pred Pellegriniho domom, keď člen bezpečnostných zložiek novozvoleného prezidenta včera krátko po 16. hodine zastrelil 6 ročného chlapca, ktorý s kuklou na hlave držal atrapu pištole namierenú na nehnuteľnosť, v [...]

Aktuálna informácia, horúca novinka, práve sa stalo, PRAVDA, mimoriadna správa, mimoriadne1, mim1

Ohavný čin. V Sládkovičove útočník bodol tehotnú ženu, našiel ju vlastný syn

18.06.2024 14:59, aktualizované: 15:16

33-ročná žena v deviatom mesiaci tehotenstva zraneniam na mieste podľahla.

Israel-Palestinians-Gaza-Death of a Family Tree

Izraelské nálety v Pásme Gazy neutíchajú, pri posledných zahynulo najmenej 17 Palestínčanov

18.06.2024 14:52

Izraelské tanky sa dostali hlbšie do mesta Rafah na juhu tejto palestínskej enklávy.

váha, spravodlivosť, misky

Súdna rada zvolila Juraja Schwarcza za kandidáta na sudcu Všeobecného súdu EÚ

18.06.2024 14:13

Schwarcz zastupuje Slovensko na tomto súde druhé funkčné obdobie.

Ohnivý červ, Hermodice ohnivá, carunculata

Poplach na Jadrane: v mori sa šíria jedovaté 'ohnivé červy'

18.06.2024 13:55

Živočích môže spôsobovať zápaly a jed obsiahnutý v bodnutí vytvorí rôzne kožné problémy. Akékoľvek bodnutie si vyžaduje zásah lekára.

Realista1

Keď vidím nedostatky, poukážem na ne, hoci si veľmi dobre uvedomujem, že hlavou múr nikdy neprebijem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 181
Celková čítanosť: 499229x
Priemerná čítanosť článkov: 2758x

Autor blogu