Súhlasím s Ficom…

22. februára 2024, Realista1, Nezaradené

Treba pokračovať v realizácii zákazu dovozu poľnohospodárskych produktov z Ukrajiny. Jednostranné zvýhodnenie Ukrajiny má vážne ekonomické vplyvy na SR, osobitne v oblasti poľnohospodárstva.

„Predstavte si, že na trh EÚ môžete bez cla a akýchkoľvek kvót dovážať poľnohospodárske produkty. Poškodzuje to slovenských poľnohospodárov, ktorí nemôžu byť konkurencieschopní a strácajú aj svoje tradičné odbytiská, ktoré obsadzujú zvýhodnené poľnohospodárske produkty z Ukrajiny,“ priblížil premiér. Zdroj Fico-sa-obul-do-Ukrajiny

Momentálne ide o 14 produktov. Ak by som bol premiérom, postupoval by som rovnako ako Fico, zákaz by som predlžoval a aktualizoval podľa slovenských potrieb. Pre potreby Ukrajiny je potrebné mať pochopenie, ale pre slovenskú vládu musí byť na prvom mieste slovenský poľnohospodár a občan.

Slovenský poľnohospodári sa nemusia opičiť podľa Francúzskych poľnohospodárov, Slovensko nepotrebuje mať zablokované cesty traktormi slov. poľnohospodárov, máme dosť iných problémov, a keď je premiér na strane slovenských poľnohospodárov, tak ho v tom treba podporiť.