Slováci, cirkus Fico môže zmeniť už len to, čo sa udialo v Prahe (1419)

8. februára 2024, Realista1, Nezaradené

Zastavme ich! Zastavme mafiu! Babráci vylezte! Fico náš vrah! Mame toho dosť! Takéto hesla skandovali protestujúci demonštranti včera večer v Bratislave pred budovou národnej rady.


pravda.sk/fotogaleria/80846-protest-pred-parlamentom/

Protestujúci Slováci vyjadrili svoj nesúhlas k zrušeniu špeciálnej prokuratúry. Ficova vláda má nato iný názor a špeciálnu prokuratúru chce urýchlene zrušiť.

Podľa organizátorov pred parlament prišlo 18-tisíc ľudí, ktorí sú rozhodnutí v opozičných protestoch pokračovať.
Foto je z fotogalérie denníka Pravda

„Predsedníčka poslaneckého klubu KDH Martina Holečková vyhlásila, že Peter Pellegrini dnes už tuší, že nebude prezidentom, lebo na námestiach sú tisíce ľudí. Kandidát na nového šéfa SaS Branislav Gröhling povedal, že protesty budú pokračovať.“ Zdroj spravy.pravda.sk

Milí Slováci, opozícii sa síce podarilo posunúť účinnosť zákona, a teda aj zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) sa posunulo o dva mesiace, no podľa mňa úplné stiahnutie novely bolo skôr jej snom, než reálnym cieľom. Dozrel čas s takýmito protestmi skončiť. Totiž realita je taká, že vládna koalícia si z týchto protestov veľké starosti nerobí, a Fico svoje rozhodnutie zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry nakoniec dotiahne do svojho úspešného konca.

Foto je z fotogalérie denníka Pravda

Takže k úsiliu opozície už môže pomôcť len to, čo sa udialo v Prahe v roku (1419).

Tag: Fico stráca pevnú pôdu pod nohami