Dva roky nezmyselného krviprelievania!

27. decembra 2023, Realista1, Nezaradené

Už začiatkom septembra 2023 sa celkový počet mŕtvych či zranených ukrajinských a ruských vojakov na Ukrajine blížil k míľniku 500-tisíc. No krutú daň si vojna vyžiadala aj na civilnom obyvateľstve – od začiatku invázie Ruska na Ukrajinu bolo k 21.2.2022 zaznamenaných najmenej 18 955 civilných obetí. (Takže odvtedy k dnešnému dňu pribudlo min. 10 000 civilov, a to nehovorím o tých, ktorí prišli o svoj život vďaka nášľapným mínam).

Podľa predpovedí analytikov pre americký spravodajský kanál CNBC „bude rok 2024 pre Ukrajinu ešte ťažší ako rok 2023 a nepredpokladajú, že by mala sily na ďalšiu protiofenzívu.“

Aj vrchný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Valerij Zalužnyj pripustil, že ruskí vojaci môžu do „dvoch až troch mesiacov“ dobyť mesto Avdijivka, severne od Donecka. (Odôvodnil to tým, že hoci „bránime každý kus našej zeme, životy našich vojakov sú pre nás dôležitejšie“.)

Terajšia situácia sa javí tak, že dôjde k patu a možno aj k zmrazenému konfliktu, ak Ukrajinci nebudú opäť zásobovaní a refinancovaní, ak nedostanú vybavenie a ľudí, ktorých potrebujú. „Potom by sa táto vojna mohla nakloniť k Rusom,“ poznamenal Twitty. „Ak voľby v USA prebehnú spôsobom, ktorý nebude v prospech Ukrajiny, v spojení so skutočnosťou, že EÚ jej tiež nevyjde v ústrety – produkcia munície je ďaleko od toho, aká by mala byť, aby dala Ukrajine nádej na prežitie a nádej na víťazstvo – tak to nie je veľmi veselá predpoveď na rok 2024,“ dodal pre CNBC. Zdroj spravy.pravda.sk

Ak počas vojny na Ukrajine nastane situácia, že dôjde k patu, zodpovedných ľudí za túto vojnu sa bude treba pýtať, aký mala zmysel táto vojna? Stálo to naozaj zato, aby takto zbytočne prišli o život státisíce ľudí?!

PS

Komu táto vojna prospeje? Nepochybujem o tom, že najviac z toho budú ťažiť USA.