Konečne aj slov. Rómom docvaklo, že aj Matovič je iba veľká sľubotechna

19. decembra 2023, Realista1, Nezaradené

Matovičove sľuby o 500-eurovej odmene (pred predčasnými parlamentnými voľbami) sklamali slov. Rómov, viacerí z nich mu uverili až tak, že sa zadlžili u úžerníkov. Z jeho predvolebných sľubov zostali len dlhy. „Avizované 500-eurové odmeny za účasť vo voľbách, ktorými podmieňovalo hnutie Slovensko Igora Matoviča povolebné zastúpenie v koalícii, údajne zavarili množstvu rómskych obyvateľov. Voľby ovládol Smer, z vládnutia OĽaNO nič nebolo, no voliči si návštevy politikov pamätajú a pýtajú sa, kde sú ich peniaze, o ktorých písali na reklamných baneroch. Viacerí sa totiž pre vidinu vysokej odmeny zadlžili u úžerníkov. Aspoň tak to tvrdí Únia Rómov na Slovensku, ktorá síce už podala trestné oznámenie, no presné údaje o tom, o koľko ľudí má ísť alebo odkiaľ sú, poskytnúť nevie. Matovičovci sa zase bránia, že ľudia len nepochopili, ako to mysleli.“ Zdroj spravy.pravda.sk – Matovičova päťstoeurová odmena za účasť vo voľbách bola jedným z veľkých ťahúňov predvolebného programu.

Igor Matovič zdroj pravda.sk-ako-matovic-oklamal-romov

Matovič navrhoval, aby štát vyplatil odmenu vo výške 500 eur každému občanovi, ktorý sa zúčastní na predčasných voľbách. „Matovič a Pollákovci hrubo vedome oklamali a zneužili chudobných Rómov,“ tvrdí predseda únie František Tanko. Preto minulý týždeň podal spolu s ďalšími predstaviteľmi rómskych organizácií trestné oznámenie na prešovskej krajskej prokuratúre.

Už pred dvomi mesiacmi presnejšie 3. októbra 2023 som napísal tento blog Senzácia roka – Matovič sľúbil Rómom, že za voľby dostanú 500 eur. Do blogu som vložil fotografiu, ktorá humornou formou vystihuje ako Matovičovi Rómovia naleteli na jeho sľub s odmenou 500 eur…

Zdroj Facebook (V závere blogu som napísal: No Igorko, z toho sa len tak ľahko nevykrútiš. 🤣

PS

Igorko, dúfam, že konečne ti už docvaklo, že po tejto fraške s 500-eurovými odmenami si už u rómskeho etnika ani neškrtneš – a nepomôže ti už ani zmena názvu tvojho hnutia.