Ani 573 dní vojny nepresvedčili Zelenskýho, že Ukrajina vojnu nikdy nevyhrá

20. septembra 2023, Realista1, Nezaradené

Už je najvyšší čas, aby sa predstavitelia USA, NATO a európskej únie vážne zamysleli nad tým, či je rozumné zásobovať ukrajinské vojská ďalšou muníciou a vojenskou technikou?! Či naozaj má význam posielať namyslenému Zelenskýmu ďalšie a ďalšie miliardy dolárov?

Veď ten človek je už tak zaslepený svojim víťazstvom, že napriek tomu, že ráta s tým, že tá vojna ešte min. jeden rok potrvá, tak svoju armádu riadi rovnako, ako to robil Hitler v 2. svetovej vojne. Ten aj keď videl, že jeho koniec sa blíži, že Nemecko bude musieť kapitulovať, napriek tomu vyháňal na front ďalšie a ďalšie tisíce svojich vojakov. Ukrajinský prezident robí teraz to isté so svojim obetavým národom.

Zelenskyj mi pripadá ako malý chlapec hrajúci sa na obrovskom stole s tisíckami hračiek predstavujúcich vojenskú techniku, ktorú tvoria tanky, delá, raketomety, ponorky, bombardéry, bojové stíhačky a hlavne systémy protivzdušnej obrany akými sú napr. S-300 a jemu podobné. A toto celé obsluhuje státisíce jemu oddaných „cínových“ vojakov.

Každý večer pred spaním si prezident spočíta koľko vojakov mu padlo, aby na najbližšie dni mohol znovu vydať ďalšie nariadenie na mobilizáciu svojich občanov. – A takto bude dopĺňať ďalších a ďalších „cínových“ vojakov, ktorými bude nahrádzať tých padlých.

Vojna sa len zbytočne predlžuje, denne v nej zomierajú tisíce nevinných ľudí, nadobúdam presvedčenie, že západné zbrane, ktoré budú naďalej smerovať na Ukrajinu, že ten priebeh vojny aj tak nezmenia.

Európska únia a Spojené štáty by mali urýchlene využiť svoj vplyv na uzavretie kompromisnej mierovej dohody medzi Ruskom a Ukrajinou.