Hanba predsedovi NR SR Borisovi Kollárovi!

17. septembra 2023, Realista1, Nezaradené

Je naozaj chvályhodné, ak si politik v diskusnej relácii Sobotné dialógy vo verejnoprávnej televízii RTVS sype popol na hlavu pred širokou verejnosťou, avšak smutné a priam nechutné je jeho vyjadrenie názoru na potýčku lídra hnutia OĽaNO Igora Matoviča a exministra vnútra za stranu Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Roberta Kaliňáka. Hneď to aj vysvetlím: Predseda parlamentu a hnutia Sme rodina Boris Kollár sa vyjadril, že už dávno v minulosti sme sa na Slovensku dostali do nekultúrnosti. Samozrejme s jeho názorom na incident, ktorý sa odohral medzi tými dvoma „kohútmi“ pred úradom vlády sa dá len súhlasiť, ale len dovtedy, kým si bežný slovenský občan neuvedomí skutočný význam sypania si popola na svoju hlavu u predsedu parlamentu. Realita je totiž taká, že konkrétni politici (v danom prípade poslanci NR SR) sa dostali do nekultúrnosti, avšak ten kto ich v tomto smere už dávno v minulosti predbehol, bol práve Boris Kollár – a to vtedy, keď sa široká verejnosť dozvedela o konflikte ku ktorému došlo medzi nim a jeho bývalou partnerkou.

Vtedy sa Boris Kollár verejne priznal, že svoju partnerku zbil preto, že ich jednoročného syna hodila od seba na väčšiu vzdialenosť a týmto spôsobom mu mohla privodiť vážne poranenia a dokonca ho mohla aj zabiť. Jeho priznanie vzniklo hodinu a pol po prezidentkinom vyhlásení, že už nebude kandidovať: „vystúpil na tlačovej konferencii, kde sa priznal, že pred rokmi Richterovú fyzicky napadol.“ Viac v tomto zdroji: boris-kollar-sa-priznal-ze-napadol-byvalu-partnerku

Karikaturista Gašparec to vo svojej karikatúre vystihol veľmi presne…

Kollárove vyjadrenie k incidentu medzi Matovičom a Kaliňákom: „Myslím si, že takéto  vtipné video sme ešte nevideli. Myslím si, že jednu časť národa to pobavilo a druhá časť národa je z toho zhrozená,“ k tomu ešte dodal, že v takomto prostredí žil tri a pol roka v koalícii. „Takýmto spôsobom by sa politici určite nemali správať. Je to veľmi zlý signál, pretože ak to robíme my, čo chceme potom od ľudí,“ pýtal sa predseda Sme rodina.

Pripomeňme si udalosť tohto konfliktu: Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič narušil tlačovku strany Smer-SD k nelegálnej migrácii jeho preslávenou metódou tak, že na miesto tlačovej konferencie pred úradom vlády doviezol auto s ampliónmi a ich prostredníctvom vyčítal strane, že zaviedla tlačivá na legalizovanie dočasného pobytu nelegálnych migrantov.

„Členovia strany sa snažili jeho vystúpenie prekaziť, pričom došlo aj k fyzickým potýčkam. Matovič členov Smeru-SD opakovane označil za mafiánov a bastardov a uviedol, že sú zodpovední za smrť Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ako aj za problémy s nelegálnou migráciou.“ Viac o tom v tomto zdroji: kollar-okomentoval-potycku-medzi-matovicom-a-kalinakom

PS

Čo som chcel prostredníctvom tohto blogu povedať?

Pri čítaní Kollárových vyjadrení k tomuto incidentu – prvé čo ma napadlo bolo to, o čom sa hovorí aj v jednom slovenskom prísloví, že zlodej kričí chyťte zlodeja. Aj predseda NR SR spravil verejný rozruch a teraz sa blahosklonne vyjadruje k národu a hovorí o morálke! Avšak s jednou jeho vetou súhlasím, a to s tou v ktorej povedal, že takýmto spôsobom by sa politici určite správať nemali. Lebo toto je veľmi zlý signál, ak toto robia politici, čo chcú potom od ľudí!?