Takže slovenskí dôchodcovia pracovali málo a preto majú malé dôchodky?!

27. júla 2023, Realista1, Nezaradené

V živote som ešte tak nezahrešil, ako by som to spravil teraz verejne, no viem, že ten blog by sa na blogovisku dlho neohrial.

Na jednej strane Jednota dôchodcov Slovenska a Inštitút pre výskum sociálno-ekonomických rizík sa zhodli, že slovenskí dôchodcovia by mali dostávať väčšiu pomoc od štátu, a na strane druhej ministerstvo práce s inštitútom INESS tvrdí, že spomedzi krajín celej Európy sú práve slovenskí seniori v skupine ľudí najmenej ohrozených chudobou. Hoväda!!!

Podľa Martina Halása z Inštitútu pre výskum sociálno-ekonomických rizík „by sa výška životného minima, ktoré je dnes stanovené na 269€ mala určovať inak. Dôvodom sú zvýšené výdavky na potraviny, bývanie a lieky.“

Analytik Inštitútu INESS Radovan Ďuran sa vyjadril: „To, že má niekto nízky dôchodok, môže byť aj dôsledkom toho, že málo pracoval alebo mal nízke príjmy. My máme zásluhový dôchodkový systém, ktorý odmeňuje pracovnú aktivitu.“  Viac v tomto zdroji Tvrdy-odkaz-slovenskym-penzistom

Prvá vec, ktorá ma pri čítaní tohto článku napadla bolo to, že tí h.jzlí, ktorí na Slovensku o všetkom rozhodujú, tak tí si svoje platy stanovili podľa počtu obyvateľstva a k tomu si ich ešte každoročne zvyšovali – mali výhovorky na devalváciu a ďalšie kraviny s tým súvisiace – a teraz o dôchodcoch tvrdia, že málo pracovali alebo mali nízke prijmi a preto majú aj nízke dôchodky.

Boha vášho, tak komu vďačíte zato, že si teraz žijete ako prasce v žite?!! Do roka odpracujete iba 200 – či koľko dní?! Plat dostávate tak či tak, či ste v robote, či nie (a či predkladáte nejaké návrhy alebo nie) a ešte k tomu máte dvojmesačné prázdniny, ako školáci, a vy idete tvrdiť, že slovenskí dôchodcovia nie sú na tom až tak zlé, ako napr. dôchodcovia niektorých iných európskych krajín.

Tak komu vďačíte zato, že si takto žijete, snáď nie tým ľuďom, ktorí žijú v osadách a väčšina z nich žije iba zo sociálnych dávok?! A o tom, že mnohí z nich v živote nikdy nikde nerobili už aj škoda niečo hovoriť.