Zbabelý R. Kaliňák!

4. júla 2023, Realista1, Nezaradené

Pán Kaliňák, Váš výrok k odvolávaniu Borisa Kollára z funkcie predsedu parlamentu: „nech sa s ním vysporiadajú tí, ktorí mu dali dôveru“- netuším, čo si o Vás po tomto výroku myslia Slováci, no mne ste potvrdili to, čo si o Vás myslím už vyše 12 rokov.

Pred verejnosťou vystupujete silnými rečami ako Arnold Alois Schwarzenegger, ale v skutočnosti ste príliš zbabelý človek. Ako príklad poslúži Vaša potička s Matovičom priamo na pôde parlamentu takmer pred 13 rokmi. „Rozpravu o zrušení imunity totiž paradoxne zavŕšila potýčka vás dvoch, takmer sa skončila bitkou, a Matovič to ešte zaklincoval vulgarizmami, ktoré v žiadnom prípade nemajú mať miesto v parlamente! Matovičove správanie patrí skôr do 4. cenovej skupiny. Po hádke sa Matovič rozbehol za Kaliňákom a všetko nasvedčovalo tomu, že padnú aj facky. Konflikt sa začal po tom, čo poslanec Obyčajných ľudí Igor Matovič povedal, že predseda Smeru Robert Fico patrí do basy. Vzápätí ho Kaliňák označil za pašeráka a zlodeja, hoci ho priamo nemenoval. „Ja som povedal, že je čurák. Bola to úprimná reakcia,“ podotkol Matovič.

Matovič na poznámku, že sa dal vyprovokovať, podotkol: „Keď vám niekto povie, že ste pašerák a zlodej a rehoce sa pritom ako dilinko, tak ja neviem.“ Na ďalšiu otázku, či mu nechcel streliť, Matovič povedal: „Keď sa hneď usmieval, čo mu dáte po hube?“ Neskôr sa Matovič v pléne poslancovi Kaliňákovi ospravedlnil a povedal, že ho mrzí jeho prchká reakcia. V tej chvíli však už poslanci Smeru v rokovacej sále neboli. Odmietli ďalej rokovať, pretože je to nedôstojné. Zdroj spravy.pravda.sk

Správanie niektorých mužov medzi ktorých radím aj Kaliňáka a Matoviča mi pripadá, že ich odvaha spočíva hlavne v strašení svojho protivníka silnými rečami, ale ak by sa mali proti sebe postaviť ako chlap proti chlapovi a rozdať si to medzi sebou ako sa hovorí ručne a stručne, tak nato nemajú odvahu lebo tá im zostala ešte v školských laviciach na prvom stupni základnej školy. Doslova sa správajú ako malí hašteriaci chlapci a keď to ma medzi nimi vyústiť až k fyzickej potýčke, tak to končí pokrikmi, že veď len počkaj môj otec je silnejší ako tvoj a počkaj ako si ho podá, keď sa stretnú…,

Netreba zabúdať, že aj Kaliňák čelil viacnásobnému odvolávaniu. „Minister Kaliňák bol prvým členom tretej Ficovej vlády, ktorého chcela opozícia odvolať.“ Zdroj kalinak-celi-v-parlamente-pokusu-o-odvolanie – Milí čitatelia, možno si položíte otázku prečo o tom hovorím? Zamyslel som sa nad výrokom pána Kaliňáka, ktorý som uviedol v úvode článku. „nech sa s ním vysporiadajú tí, ktorí mu dali dôveru.“ –  Čo ak poslanec Kaliňák mysli aj na zadné vráta? Teraz, keď si je Kaliňák na 99 % istý tým, že v nastávajúcich septembrových voľbách strana Smer sociálna demokracia získa dostatočný počet hlasov k tomu, že po trojročnej prestávke bude opäť dôležitou stranou nastávajúcej koalície a preto je lepšie byť neutrálnym lebo on pri svojich predošlých skúsenostiach si nikdy nemôže byť istý tým, že sa ľahko môže stáť, že sa opäť opäť ocitne v podobnej situácii v akej je teraz B. Kollár.