Aké jednoduché, vojna na Ukrajine by mohla skončiť v priebehu dvoch dní

28. februára 2023, Realista1, Nezaradené

Avšak za tým by sa nesmelo skrývať Putinove vydieranie. V tomto zdroji pride-po-roku-vojny-mier? Dnes Kremeľ zopakoval svoje stanovisko, že Rusko je otvorené rokovaniam o ukončení konfliktu na Ukrajine, ale že novú „územnú realitu“ nemožno ignorovať.

Hovorca Kremľa vyhlásil, že „Rusko sa nikdy nevzdá svojich nárokov na štyri ukrajinské oblasti, ktoré Moskva vlani vyhlásila za anektované.“ – (Tieto čiastočne okupované ukrajinské oblasti boli následne v ústavnom dekréte definované ako subjekty Ruskej federácie).- Peskov dodal, že Rusko je otvorené rokovaniam, ak Kyjev akceptuje kontrolu Moskvy nad týmito regiónmi. „Pri priaznivom stave vecí a vhodnom postoji Ukrajiny sa to dá vyriešiť za rokovacím stolom. Hlavnou vecou je však dosiahnutie našich cieľov.“

Na strane druhej „Ukrajina tvrdí, že ruské jednotky musia opustiť každý centimeter jej územia vrátane štyroch anektovaných regiónov a Krymského polostrova, ktorý Moskva jednostranne anektovala od Ukrajiny v roku 2014, a až potom sa môže rokovať o mierovom pláne.“

Takže obidvaja kohúti budú donekonečna trvať na svojich stanoviskách a o mierovom rokovaní môže celý svet naďalej iba snívať.

PS

Moje tvrdenie potvrdzuje aj výrok Vladimíra Putina v závere uvedeného zdroja: ruský prezident Vladimir Putin „bol a zostáva otvorený akýmkoľvek kontaktom, ktoré môžu pomôcť Rusku dosiahnuť jeho vlastné ciele – takými alebo onakými cestami.“ Hovorca Kremľa takto prezentoval Putinov výrok novinárom. – Takže tie onaké cesty sú vojenské prostriedky, čo vidíme aj teraz.