Kočner, verzus sudkyňa Repáková!

25. februára 2023, Realista1, Nezaradené

Ďalší prípad zo série tých o ktorých si mnohí Slováci „v tichosti šuškajú,“ že slovenské súdnictvo je skrz na skrz načisto skorumpované.

Dnes sme sa dozvedeli, že sudkyňa Repáková dostala podmienku na 3 roky za spiknutie s Kočnerom. Vyhla sa tvrdej base, začo by za normálnych okolnosti prišla minimálne o svoju funkciu a už ani nehovorím o tom, žeby mala dostať doživotný zákaz vykonávať sudkyňu, keď ako sudkyňa spáchala pri rozhodovaní trestný čin.

Ale pripomeňme si, čo vlastne sa medzi Kočnerom a bývalou sudkyňou Okresného súdu Bratislava I Miriam Repákovou odohralo. Sudkyňa spoznala svoj trest za vybavovačky s odsúdeným podnikateľom Mariánom Kočnerom. Totiž na jeho pokyn rozhodla v sledovanej kauze Technopol v prospech jeho ľudí. „Exsudkyňa Repáková bola obvinená pre tzv. zločin ohýbania práva.“

(S prokurátorom uzavrela dohodu o vine a treste, ktorú v piatok potvrdil Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Výsledkom je trojročná podmienka a zákaz vykonávania povolania sudkyne na štyri roky). „Súd vyhodnotil túto dohodu ako primeranú a spravodlivú,“ uviedla sudkyňa Ružena Sabová.

No dorazil ma nasledovný text, že peňažný trest Repáková nedostala. „Ziskuchtivosť v jej konaní nebola totiž preukázaná,“ vysvetlil prokurátor.

„Sudkyňa rozhodovala o kauze, ktorá sa ho týkala, nie na základe práva, ale v prospech odsúdeného podnikateľa. Kočnerovi blízki ľudia sa tak následne mohli dostať k 20-miliónovému majetku.“ Zdroj repakova-za-spiknutie-s-kocnerom-3-roky-podmienka

Po prečítaní tejto vety – „Ziskuchtivosť v jej konaní nebola totiž preukázaná,“ – som sa dobre pobavil. 🤣 Ale zároveň s tým vo mne vzkypela žlč a povedal som si toto môžu tvrdiť tomu čo seno žerie. Veď ona toto všetko spravila len preto, že Kočner má krásne modré oči, no nie? 😂

Toto sa naozaj môže diať iba na Slovensku, tak „malý zlodej“, ktorý ukradne nejaký tovar za pár desiatok eur dostane vyšší trest ako sudkyňa, ktorá má v rukách moc a preto by mala automatický dostať exemplárny trest!

Ale je sa čomu čudovať, keď sudcovia chránia jeden druhého? Oni predsa jeden druhého do basy nepošlú, veľmi dobre si uvedomujú, že aj oni sa môžu veľmi ľahko ocitnúť na šikmej ploche a tak budú očakávať od svojich kolegov zhovievavosť a udelenie nižšieho trestu, ako by si zaslúžili.

PS

Nejdem teraz zisťovať začo sedí Jankovská, ale myslím si, že Repáková by mala sedieť spolu s ňou.