Zbrane proti vojne sú ako alkohol proti alkoholizmu!

27. januára 2023, Realista1, Nezaradené

Od 24. februára 2022 neprejde deň aby sme sa v médiách nedočítali o nejakých dodávkach zbraní pre Ukrajinu. Spočiatku to vyzeralo celkom sľubne, že ukrajinská armáda ruského agresora pošle pomerne rýchlo tátam späť na jeho územie, no s pribúdajúcimi dňami a mesiacmi sa vojna rozšírila a teraz to vyzerá, že jej koniec je v nedohľadne a je otázne či ten koniec vojny na UA bude? Dvaja najvyšší predstavitelia oboch krajín (ruský chodí v topánkach s vysokými opätkami, aby sa svojou výškou mohol vyrovnať svojmu opozičníkovi) sa pred celosvetovými médiami predbiehajú konfrontačnými vyhláseniami, že k mieru resp. k rokovaniam o mieri nie je ochota tak na strane UA ako aj Kremľa.

Zelenský hovorí o Putinovi, že ten človek robí pravý opak toho, čo sľúbi a nemožno mu veriť. Putin, ten naopak neustále hovorí, že Ukrajina má prenechať anektované oblasti Rusku lebo tie mu odjakživa patrili. Zelenský hovorí, že Rusom nič nedajú a ak sa jeho armáda stiahne späť na svoje územie, potom pristúpi k rokovaniu o mieri.

Obaja kohúti hrabú na svojom piesočku a vojna naďalej pokračuje, úplne zbytočne tam dennodenne zomierajú stovky – možno aj tisícky – vojakov, ale aj civilov, najmä nevinných detí, žien a starcov oboch znepriatelených krajín. Najsmutnejšie na tom je to, že obyvatelia celej planéty sa na tu vojnu iba nemo prizerajú a „nikto z nich“ sa nepozastavuje nad tým, že USA a NATO ochotne plnia Zelenského požiadavky v dodávkach zbrani Ukrajine a miliardami dolárov, aby jej armáda touto pomocou mohla vyhnať ruského agresora preč zo svojej krajiny. Nikto sa vážnejšie nepozastavuje nad tým, že takýto odliv zbraní a financií krajín NATO sa prejaví ochudobnením ekonomiky každého z nás. Už teraz to mnohí pociťujeme a vidíme to dennodenne na stúpajúcich cenách či už potravín, cestovného, vody, plynu a elektriny, ale hlavne pohonných hmôt. Dokedy sme ochotní toto v tichosti podporovať?! Veď takto tá vojna potrvá roky, ak sa proti tomu občania zúčastnených krajín, čiže aj Slovenska nepostavia.

Výrok, ktorý som uviedol ako názov článku, ten nie je z mojej hlavy, jeho autorom je  William Booth (bol britský metodistický kazateľ, zakladateľ a prvý generál Armády spásy. V Anglicku v roku 1865 založil Booth kresťanské hnutie s vojenskou štruktúrou a vedením. Dnes je Armáda spásy rozšírená v mnohých štátoch sveta a je jednou z najväčších humanitárnych organizácii. Wikipédia) – avšak jeho výrok veľmi presne vystihuje to, čo sa vo svete momentálne deje. Dodávka zbraní Ukrajine prostredníctvom Západu nikdy neskončí lebo tie ďalšie a oveľa drahšie iba nahrádzajú zbrane zničené, ale takto do vojny ženú obe (znepriatelené) krajiny úplne zbytočne ďalších a ďalších brancov, lenže ich stav nie je nekonečný.

PS

Milí čitatelia,

rozhodol som sa vložiť sem nasledovný dodatok: Od poniektorých čitateľov (obzvlášť od rusofilov) som v debate očakával množstvo kritických príspevkov k môjmu článku, avšak podľa počtu tých, ktorí sa k blogu vyjadrili kriticky – usudzujem, že na tejto vojne veľký podiel zla majú hlavne novinári lebo píšu o nej tak ako to chcú vidieť a počuť Američania, no realita je úplne iná, ale o tej sa nikto neodváži písať. (Česť výnimkám).

Jeden z čitateľov ma v debate pod článkom upozornil týmto príspevkom „Tak ono je to trochu inak. A to od začiatku. Limitované rizikom jadrovej vojny.“ – Lenže podľa mňa je to skôr tak, že pravda je niekde uprostred, len sa o nej verejne nehovorí.

Na jeho príspevok som zareagoval nasledovne: Nič nového si mi tu nenapísal – o čom bysom nevedel. O vyhrážkach Putina a jeho nohlsledov s ich jadrovými zbraňami som sa tu nechcel rozpisovať lebo podľa mňa to hlavné, čo som chcel povedať, tak toto v blogu je.

Mimochodom každý súdny človek veľmi dobre vie čoho všetkého sú Rusi schopní, že tí sa ničoho neštítia, takže je len na mieste, že sa svetoví politici k tomuto problému stavajú opatrne, avšak práve tá ich opatrnosť Rusom obzvlášť vyhovuje. 🙁

Vkladám sem aj karikatúru, ktorou karikaturista perfekne vyjadril situáciu spojenú s vojnou na Ukrajine.

Myslím si, že Kamenský to už lepšie ani vystihnúť nemohol.
Myslím si, že Kamenský to už lepšie ani vystihnúť nemohol.